luni, 9 aprilie 2012

Alianta pentru Vrancea : PDL + UNPR, PER, PNG, PNT-CD : Sa Traiti Bine !





"cred ca competenta" dl Radu Ignat este in zona serviciului militar acolo unde domnia sa are aprecierile noastre ale vrancenilor pentru o cariera remarcabila fata de care nu avem ce comenta. 
De altfel, multi i-au spus, ca nu trebuia sa intre in viata politica, unde dansul nu intelege unele realitati care il depasesc, jocuri si interese mai presus de probitatea morala si profesionala a dl Radu Ignat. Ma rog, asa cred(eam) ..

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-7atbbfXhy0]

Stangacia si CACOfonia dumnealui din inceputul acestui discurs este una scuzabila, probabil sub emotiile momentului in care dl Radu Ignat a intrat in ATOP -  institutie (d)in subordinea Consiliului Judetean Vrancea ! 
Liberalii adevarati din PNL Vrancea (pe care dansul nu i-a cunoscut dar in numele carora vorbeste cu o ipocrizie deloc scuzabila) nu l-au uitat pentru acel gest si nici motivul pentru care a acceptat. Nimeni nu l-a obligat, pe dl Ignat, sa accepte deschiderea amiabila catre persoana dl Marian Oprisan de care astazi se disociaza.

Ca intotdeauna, dl Ignat vorbeste frumos si are un "evlavios discurs politic", cerintele dumnealui catre candidatii PDL / Alianta pentru Vrancea merita ascultate daca nu ar deveni (in contextul actualului mod de a face politica) monotone, plictisitoare, desuete. Desigur, PDL si Alianta pentru Vrancea au candidati de zahar, sunt painea si mierea din politichia mioritrica, exact asa cum dansul cere .. 

Aha, si marmota ?! 

In final, va amintesc o vorba veche romaneasca : "pe afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul" ! Referitoare la acest penibil rebranding al PDL care a trecut de la portocaliu la verde. Tot asa cum (pentru cei care nu au uitat) intr-o noapte furtunoasa din 2005 - fostul PD a trecut de la stanga la dreapta - din Internationala Socialista in grupul Popularilor Europeni.

Sunt curios : cati mai cred, in aceste jocuri de imagine ale PDL ?  

7 comentarii:

  1. draga domnule dan trofinsunt de acord cu faptul ca exista stangacii de exprimare, ca oportunismul transpare din acceptarea d-lui ignat in atop, dar scutiti-ma cu "liberalii adevarati"! care-s aia? cei de la remorca psd? asta nu e oportunism? asta nu e tradare fata de liberalii de traditie? unde e dreapta romaneasca? oare tot ce e rau in tara asta e de culoare portocalie? nu credeti ca uitam prea repede hotia ridicata la rang de doctrina si alunecarea spre totalitarism a psd, sau incompetenta guvernului tariceanu, chiuariu, adomnitei,etc.??? nu credeti ca incercati sa jucati un rol de formator politic? nu toti romanii ne lasam fraieriti de cei de la realitatea, antena 3,sau de unii "binevoitori" ce vor sa ne "deschda" mintile!incercati macar sa dati dovada de o minima decenta! hai sa analizam pe toti cu obiectivitate si sa vedem ca, din pacate, nu prea avem o alternariva viabila!

    RăspundețiȘtergere
  2. draga domnule cititor, ma bucura comentariul dvs si, o sa incerc sa va raspund, punctual :) 1. LIBERALI ADEVARATI sunt aceia care au capul sus, demn si nu plecat in fata sefului de filiala locala sau presedintelui partidului. Daca dvs nu i-ati cunoscut, eu va asigur ca sunt destui, chiar daca unii dintre ei nu sunt poate in linia 1 a PNL.2. vorbiti de DREAPTA ROMANEASCA in contextul in care in Romania foarte multi au impresii eronate asupra doctrinei actuale a partidelor.De ex : PNTcd actual e continuatorul vechiului PNT (initial partid de stanga) si, foarte multi cred ca azi este de dreapta, in mod eronat. In Grupul Popularior Europeni unde este afiliat PNT sunt destule curente de stanga. PNL de azi, continuatorul acelui PNL la care multi fac apel (usor exagerat, comparand 2 perioade departate in timp si realitati diferite) nu are cum sa fie de dreapta, din moment ce PNL azi are elemente de neoliberalism in urma adaptarii la cerintele vremurilor noastre. Prin urmare, PNL de azi este un partid de centru-dreapta in Romania. Iar, daca vorbim de liberalismul in sistemele din Europa, acolo liberalii sunt priviti ca fiind de centru-stanga, dupa parerea mea.3. vorbiti de romanii care nu sunt fraieriti de cei de la Antena 3, Realitatea si va dau partial dreptate pt ca nici eu nu gasesc interesante toate emisiunile acestor posturi mentionate. Sunt un tanar pasionat de online si tot ce ma intereseaza gasesc in online multa mai rapid iar infornatia mai precisa, deloc distorsionata ! Totusi, dvs nu sunteti echilibrat, deoarece nu spuneti nimic de cei de la B1, TVR, OTV plus presa scrisa obedienta guvernelor PDL din 2008-2012 ! 4. daca Guvernul Tariceanu a fost unul incompetent, asa cum afirmati, va invit sa dati un calificativ GUVERNELOR Boc, prin comparatie ! cu ce e mai bun Funeriu fata de Adomnitei la Educatie ? eu nu vad diferente ! cum traiam atunci, cum traim azi ? daca AZI TRAIM PROST, atunci cand AM TRAIT BINE ? 5. joc rol de formator politic ? nicidecum, in online suntem in mare parte si masura convarsitoare saturati de ceea ce eu numesc la peiorativ POLITICHIA MIORITICA. evident, avem opinii, viziuni si pareri cum ar trebui imbunatatita viata politica, sistemul constitutional, responsabilitatea alesilor locali si nationali, lipsa atitudinii societatii civile si a cetatenilor fata de viata cetatii, etc. De aceea, exprimam, unii dintre noi, judecati si pareri argumentate fata de ceea ce ni se intampla in fiecare zi. Regret, faptul ca dvs suneteti dezamagiti de lipsa unei alternative reale la care aquisez intr-o masura.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ ANONIM - in loc de incheiere : PS : asa cum imi spune mie un feeling, sper ca nu sunteti incantat de mirajul otravit al PP-DD si insului jenibil Dan Diaconescu cu acele mesaje care imi / ne sfideaza pregatirea, educatia si asteptarile. Din pacate, va trebui sa alegem tot din ce avem, tot asa cum in 2004 am ales schimbarea acelui Guvern Nastase extrem de centralizat si care sufoca societatea si viata publica. Asa cum am mai zis pe blog de nenumarate ori : eu NU regret votul dat lui Basescu in 2004 ! Sa ma scuzati, daca m-am desteptat prea repede si din 2008 nu am putut sa cred ipocrizia si demagogia PDL ori hahaielile lui Base si nu l-am votat in 2009 !Inchei, multumindu-va pentru opiniile dvs pe care vi le respect si, va invit, sa ramaneti aproape pentru un schimb argumentat si pe viitor. Asta desi, nu am certitudinea, ca sub protectia anonimatului va veti declara o identitate, fie si ea doar una formala - numele mic si NU ANONIM :)Incerc sa ma delimitez, de ani buni, de politica : ma consider blogger si pasionat de online, decat politruc si pasionat de politica. Dar am, ca si dvs, opinii, simpatii si argumente ! Imi place sa ma consider LIBERAL in ce fac zilnic, inclusiv in online, netinand cont de ce va spuneam mai sus : cine conduce azi PNL si cum o face ! Va asigur, nimeni nu-mi spune ce si cum sa scriu, am criticat clasa politica actuala, inclusiv PNL si, o voi face, in continuare. Probabil, va veni si o vreme a noastra, deocamdata nu pot spune asta, din pacate !Va salut, cu respect ! Va mai astept, pe blogul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @dl de mai sus ! Va fac o PROPUNERE : folositi-va de sectiunea de sus din blog unde scrie CONTACT. acolo, imi puteti lasa un mesaj cu un text scris de dumneavoastra fata de " cum vedeti situatia din viata politica din Vrancea sau Romania " ??La comentat, sunt foarte multi priceputi - vreau sa vad oameni care isi asuma identitatea si nu anonimatul si care scriu si argumenteaza.Ce va opreste, sa imi dat un raspuns in scris la ce v-am propus eu in aceste randuri ? Imi trimiteti textul dvs in acea casuta si eu il public in cadul unei Rubrici GUEST POST.Singura cerinta este sa laati numele dvs si o adresa de e-mail ca sa fie totul in regula si fata de cititorii mei !Acum sa va vad, cum raspundeti acestei provocari ? Textul dvs, trebuie sa fie scris corect dpdv gramatical si al acuratetei informatiilor si sa nu jigneasca/ ofenseaze pe cineva ! Atat, si il voi publica indata :)Ce spuneti ?

    RăspundețiȘtergere
  5. RECTIFIC : textul e mai bine sa il lasati pe mailul meu :dan_trofin@yahoo.com astfel, e mai credibil de vazut faptul ca il trimiteti de pe o adresa de mail pe care o folositi ! eu nu am nici un control fata de dumneavoastra, asupra identitatii, macar mailul sa fie corect ;)o zi buna si astept raspuns !altfel voi considera ca discut doar cu oameni care comenteaza si nu isi argumenteaza si nu isi asuma opiniile pe fata !

    RăspundețiȘtergere
  6. Raspuns:- am fost membru PNT din decembrie 1989, cand cei mai multi romani ne considerau tradatori de tara, oameni de-ai lui Coposu, care vindea tara bucata cu bucata;- comentariul meu este doar un raspuns la acel mail primit. Nu am avut intentia sa fac o analiza profunda a situatiei politice romanesti actuale;- ati atacat un singur segment al clesei politice. De aceea am facut referire numai la doua posturi tv;- pentru mine OTV si Taraf Tv nu exista!- nu sunt de acord cu modul copilaresc de a justifica greselile altora: "de ce numai eu? si gigel a facut la fel!" - am facut politica si nu mi-e rusine de acest lucru;- nu mai fac politica de vreo cinci ani, deoarece nu ma mai regasesc in doctrinele de "stanga-centru-dreapta" ale actualelor partide;- referitor la gramatica...nu cred ca e cazul...incercati in alta parte; Nu ma ascund, dar nu puteam sa-mi fac publica identitatea la prima provocare!Nu stiu daca numele dumneavoastra este cel real. Dar ca sa va elimin nelinistile, ma numesc Ionut Constantinescu, sunt din Focsani si sunt un om de dreapta( chiar daca formatiunile politice din care am facut parte si cu care am cochetat sunt categorisite sau se declara ca facand parte din alte curente). Referitor la modul cum m-am comportat ca om politic sau ca vremelnic ocupant al unor scaune,nu e importanta parerea mea, ci a celor cu care sau pentru care am lucrat.Va multumesc pentru atentie!

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc frumos, domnule Ionut Constantinescu ! sunt ancorat si interesat de viata social-politica a Focsaniului, asa ca, numele dvs este notoriu si imi suna foarte cunoscut !o sa va raspund ceva mai detaliat, in curand ! tin sa apreciez, revenirea dvs si raspunsul elegant, asigurandu-va de faptul ca si numele meu este cel real :)o zi buna si succes in ceea ce faceti !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)