joi, 11 august 2011

Sa traiti bine !

Arhi ne spunea, zilele trecute, ca in fata guvernului vor fi construite 2 fantani arteziene cu 6 capete de leu, care vor costa 175 milioane ron (conform HotNews). O nimica toata, numa' 'fo 4.300.000 euro !! 

Fantanile de pe fatada principala a Palatului Victoria vor fi alcatuite din 2 bazine, alimentate fiecare de la cate 3 guri de leu, si vor avea rolul de a sustine "volumetria basoreliefurilor", au comunicat reprezentantii Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care deruleaza proiectul.

Opinia mea este ca aceste fantani sunt foarte necesare : ele demonstreaza ca in Romania inca se mai poate baga mana in banul public, cand treaba merge nasol tare in tara. De asemenea, poporul acesta inconstient, deloc ferm si fara pic de atitudine, alaturi de adormita "societate civila", ori aceasta opozitie confuza (USL) care imparte blana ursului din padure, nu fac nimic.
Mai scriu 2 ziare, poate cativa bloggeri vigilenti iar, lumea va uita, peste putina vreme. Actualii guvernanti din PDL demonstreaza ca romanii (unii) isi merita soarta. In vreme ce grecii protesteaza de luni bune, pentru chestii mai putin importante, precum al 13-lea salariu...

Deh, de-a lungul istoriei noastre, ne-am aparat "saracia, nevoile si neamul", in timp ce cotropitorii (rusi, turci, austrieci, etc) infierati de poeti, ne percepeau pesches / tribut. Cam ce fac si acum, dupa ce le-am cedat resursele principale : petrolul, sistemul bancar. Cam ce fac si actualii guvernanti, dupa ce le-am cedat votul, legitimandu-le aceste actiuni prin care ne sfideaza in fiecare zi din mandatul lor si viata noastra ..

Motiv pentru care, am ales acest titlu, pe care il voi folosi de fiecare data cand nesimtirea celor care ne conduc, se va reflecta in spatiul public, prin astfel de gesturi de dispret. Cat timp, inca mai avem puterea sa le rezistam, sa le ripostam, sa luam atitudine.

Asadar, precum graita farul calauzitor al turmei: Sa Traiti Bine, romani !
UPDATE : numa' ce scriam si piticul Boc - asa zisul Premier (stiti voi, sluga locatarului de la Palatul Cotroceni) anunta ca ingheata pensiile si blocheaza angajarile pana in 2014. 
Asta desi, ele sunt blocate de 'fo 3 ani. D'aia si multi dintre noi, practic, am facut degeaba un sacrificiu studiind la zi, la stat, 4 ani.
Chiar ma intreb : ce rost mai au specializarile stiinte politice, administrative, economice - de vreme ce posturile sunt blocate ?!
Bomboana de pe coliva, Guvernul PDL-UDMR va creste taxele. Minunat, nu ?!

2 comentarii:

  1. Asa se intampla daca ei au puterea in maini, noi gloata nu avem decat sa suspinam, altceva nu putem face.

    RăspundețiȘtergere
  2. EI au puterea data de NOI iar a sta impasibili si a privi nu ne imbunatateste soarta. nu uita, a nu vota e ceea ce le convine lor, pt a umbla cu cumparatul votului, cu furtul votului si alte metode.hai sa nu ne mai plangem, altii au murit in 1989 atunci cand era un regim mult mai greu.e de datoria noastra, cand ceva nu merge sa schimbam cu altceva.in 2012 eu stiu ca nu voi sta deoparte sa ii vad tot pe EI si pe EL cum isi bat joc de noi.sa dea Domnu, sa fim inspirati incat sa ne fie un pic mai bine, cum ne era acum cativa ani.bafta !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)