joi, 25 august 2011

Steve JOBS demisioneaza din APPLE !




"Trebuie sa crezi in ceva : in propriul instinct, in destin, viata, karma sau in orice altceva. Aceasta abordare nu m-a dezamagit niciodata, si mi-a schimbat viata intru totul"Steve Jobs - Universitatea Standford, 2009).



Cartea pe care o prezint azi (in contextul anuntului facut aseara de catre Steve JOBS) ne aduce in prim-plan provocarile si drumul parcurs de CEO-ul celor de la Apple pentru obtinerea aprecierii si recunoasterea de care se bucura in prezent la nivel mondial. Tim Cook (fost numar 2 in conducerea celei mai valoroase companii de tehnologie din SUA) va prelua conducerea Apple. Motivul demisiei lui Steve Jobs este tratamentul ce-l face contra unei boli necrutatoare.



Impresionanta este statistica impartasita un coleg, anume ca Apple are o valoare de piata egala cu a celor 30 de mari banci din zona euro la un loc ! Discutam, in contextul unei evidente scaderi a actiunilor din sectorul financiar, fapt ce nu a ocolit nici Romania.



In cartea de fata, Jay Elliot ne dezvaluie, din interior, stilul de leadership ce l-a caracterizat pe Steve Jobs, avand in vedere faptul ca a fost vicepresedinte Apple si dedicat muncii in aceasta companie, alaturi de personajul cartii. Prin urmare, Elliot ne relateaza despre iLeadership, bazat pe 4 principii fundamentale : produs, talent, organizatie, marketing.




Am cumparat cartea vara aceasta si, am citit, spre rusinea mea, doar cateva capitole. Este o carte care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca celor care dorim sa tinem pasul cu felul in care "comunicam, consumam si ne conectam". Cum bine este evidentiat in antetul de pe coperta acestei carti ce poate schimba mentalitati si, pe care v-o recomand, cu caldura. In mod cert, este o carte pe care o voi termina in perioada urmatoare. Faptul ca am plecat in concediu in ultimele 2 saptamani, m-a determinat sa aman a o finaliza. Inovatiile lui Steve Jobs sunt concretizate azi in gadgeturi indispensabile celor care suntem prezenti in online. Cu totii, am auzit sau poate chiar folosim iPode, iPhones, iTunes, iPad, iMac, etc.



2 comentarii:

  1. Eu zic ca e pacat ca a trebuit sa demisioneze din astfel de motive.A stiut mereu ce lucruri atrag publicul, iar felul in care le-a prezentat, ne-a facut pe toti sa ni le dorim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vladut, omu asta, are cancer la pancreas ..sperantele de viata, din cate am inteles, pot fi cateva luni, cativa ani cel mult !Vine vermea in care, toti banii din lume, nu mai valoreaza nimic. Asadar, cele cateva miliarde de dolari ale lui Steve Jobs, nu-l mai pot salva prea mult !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)