TransAlpina - TransFagarasan este circuitul de pe care m-am intors recent. L-am facut impreuna cu 5 prieteni si a durat 5 zile.
In acest articol va prezint cateva din lucrurile fascinante pe care le-am descoperit in aceasta saptamana pe drumuri minunate din Romania. Relatarea e din perspectiva unuia neobisnuit cu muntele dar am fost entuziasmat de cea mai frumoasa zona din Romania :)
Marti am plecat din Focsani si-am mers pe traseul pe care vi-l recomand : Ramnicul Sarat - Buzau - Ploiesti - Targoviste (foto sus) - Gaesti - Pitesti - Arges - Ramnicu Valcea - Calimanesti. Am mers catre Caciulata unde ne-am cazat pentru 2 zile. Preturile la cazare sunt undeva la 100-120 lei camera dubla. Sa nu va asteptati, sa gasiti atat de usor locuri.
Sa vorbim putin, despre statiunea Calimanesti-Caciulata (foto dreapta) care e potrivita celor care vreti sa cautati linistea, cadrul natural superb dat de Valea Oltului si un punct de unde puteti pleca catre mai multe obiective faine de vizitat in zona.
Este alegerea cea mai indicata, daca vizati pesterile din zona (Polovragi si Muierilor), manastirile (Cozia si Arges) si cele 2 circuite Transalpina si Transfagarasan.
Este alegerea cea mai indicata, daca vizati pesterile din zona (Polovragi si Muierilor), manastirile (Cozia si Arges) si cele 2 circuite Transalpina si Transfagarasan.
Trebuie precizat, ca nu aveam in plan abordarea fostului "drum roman" - TransAlpina insa, nu regretam, avand in vedere doza consistenta de andrenalina ce am luat-o.
Am innoptat si, a doua zi, am pornit pe traseul Voineasa - Obarsia Lotrului (foto) - Ranca - Novaci - Horezu - Ramnicu Valcea.
Ne-am intors in Calimanesti dupa ce am facut aproape tot circuitul TransAlpina. Aproximativ, 220 km.
Mai jos, unul dintre clipurile pe care le-am filmat pe acest traseu, impreuna cu emotia prietenului meu Catalin care se aude in fundal. Cel care a pus la punct traseul, coordonatele si alte detalii :)
Mai jos, unul dintre clipurile pe care le-am filmat pe acest traseu, impreuna cu emotia prietenului meu Catalin care se aude in fundal. Cel care a pus la punct traseul, coordonatele si alte detalii :)
TransAlpina prezinta un grad de dificultate mult mai ridicat decat TransFagarasan. Drumul a fost consolidat in ultimii 2 ani fiind foarte bun. Lipsa parapetilor contribuie la cresterea andrenalinei, peisajul fiind completat de cateva stane situate la inaltimea de 1800-2000 m, vegetatia uscata si aerul rarefiat. In privinta privelistilor unice ce le poti avea din vecinatatea norilor, va trebui sa ma credeti pe cuvant ori sa confirmati daca ati fost deja pe TransAlpina ;)
frumos:D
RăspundețiȘtergere@Bianca : o sa fiu sincer cu tine si cu ceilalti cititori. Intervine o saturatie in preajma muntelui, destul de rapid. Adica, contemplu inaltimile, adulmec pajistile, meditez in preajma caderilor de apa .. Dar, nu ma pasioneaza atat de mult !Poate si pentru ca prefer un rasarit ori o baie noaptea la mare, decat sa ma catar pe munte .. Insa, TransAlpina mi-a oferit o doza de andrenalina ce nu am luat-o pana acum, decat in portii ceva mai mici ! O sa-mi ajunga, o perioada :DSunt curios, tu ce preferi : muntele sau marea ? Si, de ce :)
RăspundețiȘtergereFelicitari :) Eu prefer muntele - este intotdeauna altfel, spre deosebire de litoral
RăspundețiȘtergereTudor, cred io : ideal este sa ai 2-3 zile atat la munte cat si la mare. In ambele variante, e nasol sa faci lucruri monotone, banale : sa dormi, sa te uiti la tv ori sa lenevesti la gratar si spritz.De aceea, sa ai un traseu precum Transalpina (cu grad de dificultat marit) si Transfagarasan (ceva mai atractiv ca itinerariu) este ideal in zona de munte. Totul, e musai sa fie alaturi de prietenii cei mai buni, cum am fost noi in acest periplu montan :)Daca as merge la mare si nu as avea o gasca mare, mi s-ar intampla la fel. La mine marea, are si o conotatie sentimentala, din prisma faptului ca am trait 4 ani de studentie minunati in Constanta ;)
RăspundețiȘtergeream fost si eu pe transalpina si am reusit sa fac o comparatie intre transalpina de acum si transalpina din 2009 (fara asfalt)...marea mea problema este ca acum transalpina isi pierde din farmec... in 2009 te provoca la o adevarata aventura indiferent daca pe bicicleta, cu masina sau pe jos o zi frumoasa va doresc !
RăspundețiȘtergereAndrei, era prea mare aventura atunci. acum arata destul de ok drumul, fata de acel drum forestier din anul 2009 ;)Multam fain de interventia ta, te astept si cu alte ocazii aici pe blog. ai un site foarte fain, abordezi o nisa interesanta.Bafta, Andrei !
RăspundețiȘtergereFrumoasa excursie, de mult planuiesc si eu una, din pacate nu am reusit sa o pun in practica, insa cu prima ocazie care mi se iveste nu mai stau pe ganduri.
RăspundețiȘtergeresa nu iti faci griji de calitatea drumului, este mai mult decat ok, in doar 2 ani a trecut de la drum forestier la ceva ce ar invidia orice sosea din tara ;)
RăspundețiȘtergere