joi, 30 iunie 2011

QINGDAO bridge in China !!

Podul Qingdao are 6 benzi de circulatie si e sustinut de 5200 de stalpi. A fost proiectat de catre Shandong Gausu Group. In momentul inaugurarii sale, undeva pe la sfaristul anului 2011, podul va fi tranzitat zilnic de peste 30.000 masini. Stadiul avansat al lucrarilor arata progresul facut de China in domeniul ingineriei si constructiilor.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7atTt7sxNlA]

Qingdao Bridge a fost construit in 5 ani, iar costurile se ridică la peste 6 miliarde de euro (!!). Este atat de lung - 42 km - incat ar putea traversa Canalul Manecii, avand cu 8 km mai mult decat Eurotunelul ce leaga Marea Britanie de Franta !
Podul din China este cu aproape 5 km mai lung decat podul Lake Pontchartrain Causeway din Louisiana, SUA, detinatorul actual al recordului mondial. Constructia va face legatura intre ultra-dezvoltatul oras Qingdao si suburbia Huangdao peste apele albastre ale golfului Jiaozhou.

PS : daca vreti sa va delectati, cu alte constructii asemenatoare, care au revolutionat, puteti incercati urmatorul link numit - Exquisite Bridges In The World !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)