sâmbătă, 18 iunie 2011

WEEKend LINK !

LINK 1 : despre impartirea administrativ-teritoriala, se vorbeste foarte mult, in ultima vreme. In mod corect, ar putea genera schimbari majore la nivel micro in statul roman. Tema nu este noua, fostul presedinte Ion Iliescu a adus-o in dezbatere publica, prin 2003 cand aparuse si legea cadru a administratiei publice locale, celebra 215/2003.
In functie de unele perceptii si diseminarea informatiilor oferite de massmedia ori politicieni, o veti aprecia, fie ca o masura reformatoare a statului, fie ca o noua incercare de perdea de fum a actualului presedinte prin care se doreste abaterea atentiei de la probleme reale ale tarii.
Daca vreti sa aflati o sumedenie de informatii fidel extrase si prezentate, dimpreuna cu peste 10 harti extrem de rare si valoroase, urmati acest link ce va raspunde multor intrebari.

LINK 2 : daca te intereseaza, cat ai castigat din fondul de pensii, ne referim la Pilonul II, iti vin in intampinarea acestei necesitati, printr-un link de la un site foarte fain la care sunt abonat.

Nu te plictisesc, cu detalii si calcule matematice, nu-mi sunt la indemana. Vei gasi informatii despre Randamentul fondurilor de pensii, asa cum este calculat de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania).
Acesta reprezinta cel mai relevant indicator pentru a fi comparat cu alti indicatori din economie, cum ar fi rata inflatiei sau rata medie a dobanzilor cu care sunt remunerate depozitele bancare in lei ale populatiei.

LINK 3 : v-ati gandit vreodata, cum ar suna numele celor mai cunoscute masini 4x4 in limba romana ? Raspunsul il avem in articolul lui Doru Panaitescu. Iata despre ce e vorba :) 

Subaru Forestierul (Forester)   Nissan Patrula (Patrol)
Isuzu Infanteristul (Trooper)   Suzuki Sabiotul (Samurai)
Daihatsu Stancosul (Rocky)   Ford Padurarul (Ranger)
Hyundai Sfantul Ef  (Santa Fe)   Porsche Ciusca (Cayenne)
Mitsubishi Munteanul (Montero)   Toyota Cutreieratorul (Landcruiser)
Landrover Aparatorul (Defender)   Mercedes Clasa Ghe (GKlasse)
Jeep Patriotul (Patriot)   Dacia Prafosul (Duster)
Mitsubishi Coclaur (Outlander)   Mitsubishi Colt (Pistolarul)
Daihatsu Fierosul (Ferozza)   Suzuki Vitalul (Vitara) 
Hyundai Galopantul (Galloper)   Volkswagen Berberul (Touareg)
Renault Coiosul (Koleos)   Jeep Busola (Compass)
Hyindai Teluricul (Terracan)   Nissan Terenul (Terrano)
Opel Granita (Frontera)   Lada Neaua (Niva) 
Subaru Indepartatu’ (Outback)   Skoda Omuzapezilor (Yeti)
SsangYong Matelotul (Musso)   Honda Cetăţenescul (Civic)


In loc de final : Sper ca v-am adus si la acest sfarsit de saptamana, cateva informatii in plus prin aceste linkuri din blogurile pe care le citesc prin intermediul Google Reader. 
Va urez, lectura placuta, impreuna cu traditionala mea urarea de vara : sa avem un weekend minunat, cu zambete si racoare :)

Read more in WEEKend LINK !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)