miercuri, 22 iunie 2011

Cutremur catastrofal in Romania .. pana in 2041 !

Ziarul de Astazi, ne informeaza, citand o alta sursa (*) ca : "Un cutremur de amploare mare apare o data la 64 de ani, iar de la cutremurul din 1977 se implinesc 64 de ani in 2041, asa ca romanii ar trebui sa fie pregatiti pentru un dezastru, e de parere Marmureanu". 

sursa foto  : alice-in-wondernet

Ca sa traduc, ce zice Gheorghe Marmureanu : Mergeti, pentru a incheia contractul de asigurare obligatorie, deoarece, pana acum, doar 30% dintre romani au facut acest lucru.
Asigurarea obligatorie a locuintelor (click, pentru informare) trebuie incheiata pana la data de 15 iulie 2011, pentru a nu deveni pasibili de amenda corespunzatoare (100 pana la 500 lei). Sanctiunea urmand a fi aplicata de catre primari si de catre persoanele imputernicite in acest scop de către acestia.

Directorul onorific al Institutului de Fizica a Pamantului, a adaugat : “Pamantul nu stie nici, matematica, nici geofizica. Am facut analize de peste 600 de ani. Ce se intampla acum in Japonia, stiam de mult. Nu stiam ca va fi de marimea acestuia. In Japonia, povestea nu e terminata. Urmeaza partea de vest a Japoniei”, a mentionat Marmureanu.

Cu alte cuvinte, Marmureanu avertizeaza statul nipon, dupa recentul seism de acum cateva luni ce i-a afectat. Nu cred, ca japonezii il baga in seama, fiind multe prea avansati si pregatiti de iminenta producere a unui cutremur, in acea parte a lumii.
Uneori, asemenea iesiri in spatiul public al domnului Marmureanu, produc doar panica, in loc sa confere siguranta romanilor. Panica, despre care ni s-a spus, poate fi la baza celor mai nedorite urmari, in cazul unui seism. Mai ales, ca traim intr-o tara confuza politic, economic si cultural... Ce se cutremura, odata la 4 si la 5 ani, cand sunt campanii electorale si alegeri.

PS : (*) fac o recomandare, celui care (intre)tine Ziarul de Astazi - Tiberiu Condrea : indicarea corecta a unei surse se face cu trimitere catre adresa respectiva a articolului preluat si nu catre home page (de doua ori, chiar) !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)