duminică, 5 iunie 2011

WEEKend LINK : Nokia, Roxette, Fundatia Dinu Patriciu

LINK 1 : Nokia anunta ca renunta la colaborarea cu brandul OVI ce l-au dezvoltat, acum vreo 4 ani, pentru download-ul unor aplicatii, muzica, ori jocuri utile telefoanelor mobile ale fabricantului finlandez. Creat in mod ciudat, deoarece s-au zbatut sa ii creeze notorietate, in loc sa dezvolte un serviciu exclusiv sub marca Nokia, baietii nordici si-au dat seama ca nu pot face fata concurentei mult mai fainului iTunes.

Prin centralizarea identitatilor serviciilor noastre sub un singur brand, nu doua, vom consolida astfel si mai mult axa de identitate Nokia, si vom avea o arhitectura de brand mai unitara – continuand in acelasi timp sa oferim oportunitati si experiente atractive pentru parteneri si consumatori (Jerri DeVard, EVP si Chief Marketing Officer la Nokia).

Important de amintit, in contextul acestei recomandari ce v-am facut-o : pe 17 iunie 2010, Nokia Romania a deschis in Bucuresti primul Nokia Care Center din Europa, romanii devenind astfel primii beneficiari din Europa a gamei extinse de asistenta din partea companiei. Totul, se petrece in contextul in care, este de notorietate, Nokia a incheiat un parteneriat cu Microsoft, in urma caruia finalandezii vor instala pe viitoarele terminale inteligente sistemul de operare Windows Phone. Asadar, adio Nokia Ovi Store si Ovi Maps ! Bun venit, Nokia Services :)


LINK 2 : Programul Orizonturi Deschise se adreseaza tinerilor care doresc sa urmeze programe de master sau doctorat la cel mai inalt nivel, in cadrul universitatilor de prestigiu din afara tarii. Pentru a se inscrie, candidatii trebuie sa fie cetateni romani si sa fie admisi la universitati de top din lume. Cei interesati se pot inscrie completand formularul online care poate fi accesat intre 15 aprilie-15 iunie 2011, urmand sa trimita prin posta, la adresa Fundatiei (Cladirea Lakeview, Bulevardul Barbu Vacarescu 301–311, etaj 14, sector 2, Bucuresti) dosarul de candidatura, cu toate documentele necesare.

Fundatia Dinu Patriciu vine in intampinarea acestor tineri prin cele 100 de burse in valoare de maxim 15000 USD pe an fiecare, atribuite pe intreaga durata a programului masteral/doctoral. In data de 18 iulie 2011 se va face publica lista beneficiarilor programului pentru anul academic 2011-2012.


LINK 3 : despre Roxette, as putea sa scriu foarte multe, avand in vedere ca e trupa care mi-a marcat si incantat copilaria si adolescenta. Nu pot uita, acele clipe minunate de la petrecerile din generala si liceu, vreo 15 casete colectionate ce le am si acuma pe care le-am ascultat de zeci de ori pe fiecare, postere din revistele adolescentei : Bravo si Popcorn, etc. Inca si-n studentie, petrecerile din camin aveau cel putin 1-2 piese de la "suedezii melodiosi". 

Cu adevarat, Roxette are o revenire spectaculoasa intr-un turneu mondial dupa insanatosirea Mariei, urmare a unei boli crunte. Regret enorm, faptul ca nu i-am urmarit live in concertul de lunea trecuta din Bucuresti. Programarea zilei si a orei, nu m-a avantajat. Desi azi ascult si muzica progressive-trance, nu m-am indepartat de zona pop unde ii consider pe Roxette - trupa mea favorita - daca e sa ma treziti in mijlocul noptii si sa ma intrebati asa ceva :)

Cei 2 membri Roxette, aflati in premiera in Romania, au avut parte de o deschidere in care au cantat trupele romane VH2 si Magnolia. Apoi, suedezii au urcat pe scena de la Zone Arena in jurul orei 20.10, in ropote de aplauze.  Au deschis concertul cu piesa "Dressed For Success", apoi a urmat celebra "Sleeping in My Car". Solista, Marie Fredriksson imbracata in pantaloni si jacheta din piele, a salutat publicul si a spus ca "este o zi foarte speciala", aceasta implinind 53 de ani chiar in ziua concertului de la Bucuresti.

Dupa cea de-a treia piesa, "The Big L", s-a adresat multimii si cealalta jumatate Roxette - Per Gessle: "Buna seara, Romania! Este fantastic sa fim aici. E pentru prima data. Multumim ca ne-ati asteptat atatia ani". Au urmat hiturile Roxette "It Must Have Been Love", "How Do You Do" sau "Dangerous", scrie MEDIAFAX. Dupa piesa "Joyride", trupa s-a retras, bis-ul fiind revendicat imediat. Roxette a revenit pe scena cu piesele "Spending My Time", urmata de "She's Got The Look". Cel de-al doilea bis a fost cerut si a venit neintarziat, cu "Listen to Your Heart", dupa care Gessle a multumit publicului pentru "o seara minunata", iar concertul s-a incheiat cu "Church of Your Heart". Cu o cariera de aproape 25 de ani, 75 de milioane de albume vandute in intreaga lume si peste 30 de hituri, Roxette revine in 2011 cu un nou album - "Charm School"- si un nou turneu international.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)