luni, 11 aprilie 2011

Ce sunt Misoginismele ?!

1. Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. (Enriyeu Castaldo)
2. Feminismul exista doar pentru a integra femeile urite in societate. (Bukowski)
3. Prin a renunta, femeile inteleg o scurta pauza intre 2 dorinte. (Mario Adorf)
4. Cind femeile nu mai stiu ce sa faca, se dezbraca. Si acest lucru e probabil singurul lucru bun pe care il pot face. (Samuel Beckett)
5. Femeile isi iubesc mai mult copiii, pentru ca pot fi sigure ca e al lor. (Aristotel): Locul 3
6. Un barbat intelept nu isi contrazice nevasta. El asteapta pina o face ea singura. (Humphrey Bogart)
7. Bunul renume al unei femei se datoreaza tacerii mai multor barbati. (Maurice Chevalier) : Locul 1 !
8. Marea intrebare, la care nu stiu sa raspund in ciuda a 30 de ani de studiu despre femei, este urmatoarea : "Ce vrea de fapt o femeie?" (Sigmund Freud)
9. Cind o femeie isi contureaza buzele, este ca si cind un soldat isi curata mitraliera. (Bob Hope) : Locul 2 
10. Femeile trateaza in special ranile provocate de ele. (Jacques Marchand)
........
Mno, probabil misoginismele sunt vorbe pline de har, graite dupa sorbirea vinului din pocalul intelepciunii, de catre prea-luminate minti, precum cele bolduite mai sus...
Insa, de fel mi-s cam curios si, mi-ar place sa stiu, cate dintre mandre, pot lasa deoparte primul impuls, impartasindu-ne care cred ca sunt reale astazi, dintre cele de mai sus ?

Precizare : am si io 2-3 preferinte, dintre care una mi se pare chiar misto, pentru ca are mai multe sensuri ! Promit, sa o devoalez, in partea a doua a zilei ! Doar daca nu m-o ghici careva dintre voi, pana atunci :D
Mi-era tare dor de Alizee si, m-am gandit, la oportunitatea de a o reasculta, legand-o de aceasta postare ! In adolescenta, am crescut cu Alizee si Ambra ... Ceva de nedescris, fata de Ciuciu-Girls, ori alte fufe mioritice dezgolite !

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JG8-KeqlHxk]


Mey, gorobetilor, iata si explicatiunea ce v-am promis-o ! Am ales varianta 7. Bunul renume al unei femei se datoreaza tacerii mai multor barbati. (Maurice Chevalier) : ca fiind Locul 1 !
Este, de departe, cea mai misto ! Traiasca talentu' lu' Maurice Chevalier, ca bine a mai zis... Bine, pentru cine nu stie cine a fost individu' asta, nu o sa fac trimitere cu link catre uichipedia ! Mereti de aflati ;)

Acuma, na, depinde ce intelege fiecare : atat roaba (adeca fumeia) cat si porcul (adeca barbatu') ! Io nu am ales aiurea-n papusoi, maxima asta, pen' ca poate avea o dubla semnificatie :
1 - o femeie care stie sa fie suficient de discreta incat sa nu se stie restul lumii ce face, dar cu conditia ca si barbatul sa pastreze tacerea ;) Asta-i varianta pozitiva (optimista), un fel de win-win, pentru ambii robi ai lui Dumnezeu, cu chef de alea,alea...
2 - dar, se poate intelege (adica barbatul, care gandeste cu creierul/capul din pantaloni, cum ziceti voi), ca "femeile e curve" ! De altfel, un cliseu banal, de vreme ce, barbatul intr-o situatie similara, nu e privit si judecat cu aceeasi masura ;)  Ba, chiar e considerat destept/viril/mascul feroce/ etc...

Asadar, unde gresesc, in argumentatiunea mea de mai sus ?
Acuma, mandrelor, bucurati-va de superbissima piesa de la o fatuca corsicana prea faina - Alizee :)

6 comentarii:

  1. hmmm, e intalnit destul de des si asta ; merci de opinie, Ioana :)o sa anunt si eu primele 2 care imi plac, in ordine descrescatoare ! Cel mai fain, mai spre seara cu motivarea corespunzatoare :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciprian : nu am ales varianta 8 pentru ca poate parea ca e preferata celor malitiosi si misogini ! Iar eu nu sunt asa :D Iarasi, nu am ales varianta 10, pentru ca nu pot spune ca am primit un astfel de tratament, pana acum, de la o fata/femeie. Mno, in cazul asta, se poate spune ca sunt un norocos :)Multam fain de interactiune, te astept de fiecare data cand ai ceva de spus ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred că dacă ar fi toate aceste citate celebre adevărate în rândul femeilor, ar exista altele și în rândul bărbaților la fel... Vreau să cred că toți suntem la fel, de aceea există caractere aproape la fel și la sexul feminin și la sexul masculin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Madalina, NU cred ca suntem toti la fel, chiar ar fi plictisitor, yac ! Inca de la nastere apar primele semne de inegalitate dupa care, sociatatea stratifica, dupa educatie, cunostinte, valori, resurse materiale si aspiratii, oamenii. Deopotriva, fumeile si barbatii ;)Poate de aceea se spune, ca fumeia si barbatul se completeaza, cand interactioneaza, comunica si chiar aleg sa se insoteasca in viata.Personal, resping teoria egalitatii, una de sorginte socialista, cu care societatea romaneasc a fost indoctrinata, pana la absurd si refuz, vreme de 50 de ani, in komunism !Asa ca, barbatul si femeia, nu sunt, nici ei, egali ! Dar, indeobste, au o suma a calitatilor si defectelor care, asumate si constientizate, ii determina sa formeze un cuplu, intelegand sa aquiseze la valori mai importante, precum familia si casatoria !Poate am fost, olecuta prea tehnic ! Oricum, sunt sigur, ca ai inteles mesajul : NU suntem toti la fel dar, asta nu ne impiedica, sa ne alegem partenerul, tocmai prin diversitatea caracteristicilor fiecaruia ce pot duce la un reusit cuplu :)PS : In puii mei, deja ating nuante si argumente de psihologia cuplului ;))Desi, imi propusesem sa provoc, gandindu-ma ca unele mandre, m-ar putea considera misogin :D

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)