miercuri, 3 iunie 2009

Sorana CARSTEA - printesa de la Roland Garros !

Draga Sorana, iti doresc sa ai acelasi stil agresiv, din meciul anterior cu Jelena Jankovic ! Sa faci un meci mare si sa ajungi in semifinale la acest mare turneu unde, acum 10 ani, Ruxandra Dragomir, obtinea si ea, aceeasi performanta ce ai egalat-o tu (dupa victoria cu sarboaica Jankovic).

Stiu ca poti sa ajungi chiar mai sus de semifinale, pentru ca...tu poti ! Pentru ca visezi frumos, iti doresti asta si nu-ti propui putinul, nu-ti propui sa participi ci, chiar sa castigi turneul ! Asta ar fi prima conditie : sa vrei, cu adevarat !

Sa nu te gandesti sub nici o forma la faptul ca joci pentru Romania ! Ar fi cea mai mare greseala, mai ales ca oricum te vor asalta pe aeroport, te vor decora si vor dori sa apara in poze cu tine. Toti acesti politicieni care n-au facut nimic, de exemplu, in a-l ajuta pe marele Ilie Nastase sa deschida acea Academie de Tenis. Care, ar fi pregatit pustanii ce-l admira pe "Nasty", pe Ruxandra Dragomir sau Virginia Ruzici, pe Adrian Voinea sau Andrei Pavel, ori noul val, din care faci si tu parte, alaturi de Andreea Dulgheru, Horia Tecau si Florin Mergea, cei 2 Victor (Hanescu si Crivoi) !

Dupa eliminarea celeilalte jucatoare din Serbia - talentata si superba Ana Ivanovic (castigatoarea de anul trecut pe "zgura pariziana" si favorita mea) a ramas o mare speranta in tine, din partea celor care stiu ca, la Roland Garros, s-au produs de mult ori, mari surprize, precum anul trecut. Si, daca imi aduc eu bine aminte, la turneul paralel (de juniori) Razvan Sabau, a cucerit titlul, acum mai multi ani.

Trebuie sa amintesc si faptul ca, alaturi de Sorana noastra, mai e o jucatoare la care multi nu se uita atent, fiind la fel de valoroasa si draguta. Este vorba de jucatoarea slovaca - Dominika Cibulkova, compatrioata mult mai celebrei Daniela Hantuchova (la fel de superba :D ) Deh, multi spun de rusoaice c-ar fi cele mai frumoase, eu is de parere ca slovacele si sarboaicele is "cele mai dragute"! Asadar, atentie la Cibulkova, care are un joc aproximativ la fel cu al Soranei si poate fi marea surpriza, la Roland Garros, in caz ca Dinara Safina nu prinde zile bune !

Azi, joaca si castiga pentru eforturile facute de mica, pentru visul tau de a ajunge precum marea Steffi Graf sau Monica Seles, care te-au inspirat, asa cum am inteles! Pentru ca frantujii sa tina minte, dupa marele Ilie Nastase si numele tau ! Sa o plimbi pe (deja batrana) Samantha Stosur peste tot terenul si sa-ti intre reverul bine! Sorana, joaca pentru gloria ta, succes !

3 comentarii:

  1. Mult succes tinerei Sorana, care ne aduce aminte ca modelul feminin de succes NU e cel al unei asistente de emisiune TV cu fluturasi intre picioare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iulia, din pacate a fost invinsa, destul de categoric.nu stiu, sper sa nu fi fost o relaxare ci, mai degraba, o oboseala acumulata, justificabila pentru suprafata de joc (zgura), caldura si meciurile destul de lungi, avute de Sorana. chiar am crezut ca o va invinge pe Stosur. fiind un fan mare al tenisului feminin si-un parior pe astfel de meciuri, am trecut azi sa vad cotele : Sorana avea 1,90 iar Stosur 1,80 ! ceea ce, inseamna ca, era doar putin favorita Stosur, la casele de pariuri ! probabil, foarte multi au mers emotional pe acest meci si, au pariat pe Sorana.mie imi pare rau, doar pentru ca nu putem visa si noi mai mult, mai frumos, pana la capat...in rest, rezultatul Soranei, mai ales jocul ei ce s-a imbunatatit si saltul in clasamentul general WTA sunt de apreciat. Felicitari si sa-i tinem pumnii, data viitoare !e o mare performanta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Important este ca a reusit sa atraga atentia asupra valorilor care merita intr-adevar apreciate si nu asupra non-valorilor pe care le intalnim la tot pasul. Pentru mine este o castigatoare!

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)