sâmbătă, 13 iunie 2009

Marian OPRISAN - Presedintele Vrancei sau Presedintele Consiliului Judetean Vrancea ?!

Argumentare : in baza noilor prevederi ale Legii privind alegerea Autoritatilor Administratiei Publice Locale (Legea 215/2001 republicata) : fostii Presedinti de CJ-uri nu mai sunt alesi de catre consilierii judeteni din randul lor (cum era inainte), in prima sedinta a CJ-ului nou-constituit. Din cauza parlamentarilor nostrii, votul uninominal nu a fost prevazut (asa cum trebuia) cu 2 tururi de scrutin ci, unul singur. Motiv pentru care, PSD Vrancea aduce voturi multe la zestrea nationala gestionata de Vanghelie-Hrebenciuc-Geoana. Parlamentarii au discutat si negociat in culise (in toate grupurile parlamentare) o modalitate de vot preferata de "baronii locali" (de la toate partidele) prin care isi vor mentine dominatia locala, pana cand aceasta lege stupida va fi schimbata.

O cretina irecuperabila, afirma : "...pai, ii SHAF si merita", punandu-si la contributie singurul neuron obosit de colectivizare, defilarile de 1 mai si 23 august, ori sentimentul de "deja-vu" cu "tatucii" din viata ei : Ceausescu, Iliescu, Basescu, Oprisan.

Alta duduie cu IQ-ul cat nr de la sandale, afirma "...pai nu stiu daca e normal sau nu e ; aia care-l pun stiu ce au de facut" ! Deci aia ("de pe primul loc") care il pun (parca-l alegeau) pe Oprisan "sef" stiu ce au de facut ? Si, cam ce-ar trebui sa faca ? Adica, daca electoratul nu zice nimic, Oprisan, poa' sa faca "ce vrea muschii lui" pe Mosia Vrancea, n'asa ? Sau, vrei sa spui duduie, ca la urmatoarele alegeri, sanctionand o asa de mare marsavie, incat si-a pus numele pe lucrari din bani publici, in campania electorala, oamenii vor stii ei ce sa voteze - adica vor da un vot de blam lui Oprisan ? Nu-mi spune, ca nu l-ai votat pe Oprisan si ca stramosii lu' matale erau taranisti sau liberali, fugariti prin munti de comunisti si nu-l suporti pe Oprisan ..

Ramane de discutat, pana unde poate merge aceasta conduita publica, a unor alesi locali care-si pun numele pe investitii realizate din bani publici. Oprisan procedeaza aidoma lui Mazare, ce are un adevarat cult al personalitatii, la nivelul Municipiului Constanta (insa, nici in vise, Oprisan nu poate face ceva similar in Vrancea). Deranjant e ca, cetatenii questionati in aceasta privinta, se dovedesc nu doar total-nestiutori dar, si excesiv de permisivi, referitor la ce ar trebui sa faca "Presedintele Vrancei" ! Debusolati de viata, fara simt civic si cunostinte elementare despre politica, sunt tarati la vot de masinile ori microbuzele partidelor (preponderent la PSD si, in ultimul timp, destul de mult si la PDL) !

Acesta e si motivul pentru care, au nevoie de-un tatuc, care : sa gandeasca in locul lor, sa ia deciziile, sa le arate calea de urmat, sa le dea sa mananca si gura lor ceva, sa vegheze asupra lor, sa acorde ajutoare sociale si scutiri. Pe scurt : sa intretina starea lor de asistati social, grabnic aducatori de voturi! Urmariti, stirea integrala, preluata de la Realitatea Focsani ! Atentie in ce hal, cu cat sictir, ii raspunde Oprisan reporterului Realitatii TV.

Drumurile judeţene din Vrancea încep să poarte "marca Oprişan", după ce angajaţii Consiliului Judeţean le-au împânzit cu panouri pe care scrie vizibil cine a aprobat reabilitarea lor. Marian Oprişan şi-a găsit şi o nouă titulatură, pe care a introdus-o recent în discursul public: "preşedintele Vrancei".

Pe drumurile judeţene 205E Vidra-Vizantea-Cimpuri şi 205D Valea Sarii-Naruja-Paltin-Nereju-Bradacesti au fost montate panourile de investiţii, care conţin elementele impuse de lege: denumirea investiţiei, beneficiarul lucrării, executantul şi proiectantul. Autorizaţia de construcţie menţionată pe panou este mai detaliată decât prevede legea: Marian Oprişan a ţinut în mod expres ca numele său să fie prezent pe panourile de investiţii, dispuse strategic în puncte cheie ale drumurilor. Oamenii au păreri împărţite despre "brandul" Oprişan pe drumurile judeţene. La inaugurarea reabilitării Drumului Judeţean 205E Vidra-Vizantea-Cimpuri, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a dat asigurări că lucrările vor începe chiar de luni, însă astăzi nici un utilaj nu era prezent în zonă.

4 comentarii:

  1. Oprisan nu este decat produsul prostimii, al ignorantei si al nevoii "primordiale" de a fi mintit si manipulat. Prostia crasa si incultura sunt roadele educatiei precare pe care sistemul bolnav din Romania le cultiva. Am incetat sa mai pretuim valorile adevarate si competenta reala, plecand urechea la minciuni si ipocrizie, fara insa a observa, pe parcurs, si netezirea creierului.

    RăspundețiȘtergere
  2. vom castiga si vom schimba ceva, cand vom trece dintr-o "MAJORITATE TACUTA" intr-una activa, cat mai multi dintre noi ! si tu si eu, in cercurile noatre, incercam sa nu fim pasivi si sa nu ajungem sa marim aceasta "MAJORITATE TACUTA" non-votanta, care permite, prin absenta de la urne, permanentizarea acestor politicieni si a metodelor cu care se mentin !cat om mai putea j noi !si, nu e vorba de Oprisan, decat in cazul nostru al focsanenilor, vrancenilor ! e vorba de-un tip de politician, identificat la un moment dat prin titulatura peiorativa de "baron local" !cel putin, nu putem compara cu alti baroni de la alte judete sau alte partide ! Desi, daca ma gandesc la Mazare, n-as zice ca-s la fel, dsi el e Primar in Cta, dar tot el are titulatura de "baron local" ! Desi Presedinte la CJ CTA este Nicuosr Constantinescu, un simplu executant al ordinelor lui Radu-Stefan-Mazare!Plus ca nu regret ca-n 2000 l-am votat pe candidatul independent Mazare ! A schimbat radical orasul si chiar si judetul. Pana si contestata taza de la bariera de intrare in statiunea Mamaia, dac-am fii corecti si constanteni, sa fim sineri, n-am avea ceva de obiectat ! Pana la urma se aduna niste bani la bugetul local cu care mai imbunatateste ceva in oras sau statiune !

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu sunt de acord cu aceasta taxa. Cum am fi sa platim taxa si cand mergem la munte si in delta? Daca pe litoral e, in alte parti de ce n-ar fi?!?

    RăspundețiȘtergere
  4. doar dac-am fii din Constanta, Iulia ! in rest, este o masura discriminatorie, clar !din ce stiu, o "taxa de statiune" era si inainte doar ca era inclusa in pachetul ce-l achizitionai pe litoral, cand optai pt cazare intr-unul din hotelurile incluse in oferta agentiilor de turism !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)