duminică, 7 iunie 2009

Concurs Politic !


E criza fratilor, dam doar premii simbolice, deocamdata !


Sunt curios, ce procente vedeti la primele 3 partide si la EBa ! Aveti liber la pronosticuri, toata ziua de Duminica, pana la ora 20,00 (cu 1 ora inainte de inchiderea votarii) ! Orice alt scor dat dupa aceasta ora nu va fi luat in calcul !


Faceti 4 predictii iar CASTIGATORUL (cel care se apropie cm mult de scorurile finale) poate sa aleaga (dp Iutub) o piesa draga (favorita) care va deveni Piesa Saptamanii viitoare pe acest Blog ! Orice gen, mai putin manele !


Pronosticul meu : PSD 31% ... PDL 30% ... PNL 20% ... EBa 4% !


Astept predictiile voastre, multumindu-va anticipat !
Cand faceti pronosticul, anuntati-va Piesa Favorita !


O Duminica inspirata !

8 comentarii:

  1. Cred ca ne-am apropiat, amandoi, destul de mult de rezultatele finale.Totusi, iti revine tie, misiunea de a-mi comanda o piesa care iti place tie foarte mult si vrei sa fie "Piesa Saptamanii" viitoare !Asadar, Cosmine...porunceste-mi :DPiesa va fi mentinuta pe acest blog din momentul in care primesc propunea ta, grabeste-te !Cu conditia sa fie de pe Iutub, incat sa o pot embedui de acolo, sa iau scriptul.Si,sa NU fie manea, asa cum ne-am inteles ;)Te salut, Cosmin, iti multumesc si te mai astept !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred k ar trebui sa devina imnul oficial al campaniei prezidentiale a PNL: http://www.youtube.com/watch?v=dyvl4Ee_iSg ; "m-am luptat cu tot ce-a fost mai greu, m-am luptat mereu..."- e perfect adecvata melodia situatiei din romania

    RăspundețiȘtergere
  3. ar putea face trimitere la recunoasterea neimplinirilor guvernarii liberale, la starea de deznadejde si neajutorare a multor romani pacaliti de fsn si la speranta unui viitor mai bun oferit de PNL; alaturi de un slogan potrivi-"Impreuna pentru o viata mai buna!" sau "Mai mult pentru mai multi!"

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Cosmin : referitor la prima sugestie, ca acest clip sa devina un "imn oficial al PNL pt prezidentiale" : Sincer, nu am ascultat niciodata in intregime piesa, desi o mai auzisem. E draguta si am inteles si de ce ai recomandat-o ! Insa, cred ca piesa se potriveste doar acestor momente in care, culmea, PNL recastiga procente mici in mediul urban, pierzand cate putin din ce adunase in rural.E un trend ascendent in orase pt PNL, nu foarte semnificativ, in conditiile unei slabe participari la vot, ce sanctioneaza intreaga clasa politica (inclusv PNL) !In toamna, altfel vor sta lucrurile, iar pe partea de "on-line" (bloguri, saituri), in general, vorbind despre New-Media, vor fi schimbari si mai spectaculoase din partea PNL. Care, la aceste alegeri, a depasit pe Internet, nu doar "echipa de imagine portocalie" a lui Felix Tataru dar si cealalta "jumatate cacanie" din Alianta Maro (PSD) !Cu toate ca, recunosc - activitatea pe online, nu schimba semnificativ votul, nu are o influenta majora asupra comportamentului electoratului.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Cosmin : al doilea slogan - "MAI MULT PENTRU MAI MULTI", dupa parerea mea, nu merge deloc ! Poti sa revii si sa explici la ce te-ai gandit, e posibil sa nu inteleg eu bine !Dar, el n-ar fi decat un "slogan pt bazinul electoral al stangii" (PSD, PDL) nicidecum un slogan pt un Partid de Dreapta, precum PNL ! El face trimitere la segmente mari din populatie/electorat, in contextul in care, pot sa afirm, ca PNL n-a fost si nu va fi vreodata, un "Partid al maselor" ! Procentual vorbind, PNL va fi mereu, cuprins intre 15-25%, doar un lider puternic, posibil a fi Crin Antonescu, ar putea aduna mai multe voturi, fiind vorba de o optiune pt Prezidentiale si din partea indecisilor. Doar daca se vor prezenta la vot si, sunt sigur, ca vor veni intr-un numar mai mare la toamna, circa 35-40%.Nu am date despre ce slogan va fi la toamna la PNL dar, inca mai e timp, totul depinde si de unele evenmimente ce vor surveni pe parcurs. Oricum, in Campania din 2004, Basescu a castigat cu un "discurs anti-sistem si justitiar" (avut de Vadim-Tudor in 2000). De altfel, Basescu a castigat in turul 2 in urma voturilor venite de la PRM (circa 80-90% date lui Basescu si NU lui Nastase). Toate pe fondul faptului ca in jurul PNL se crease o emulatie semnificativa, ce a stat la baza formarii "Aliantei ba-DA, ba-NU" cu regretatul candidat Stolojan, o deziluzie si-un razgandac penibil, plimbat ca si "locomotiva pt liste", vesnic abonat la functii si demnitati publice, retras de "Enspe ori" din cursa pe motiv de boala sau ca nu i-au iesit combinatiile politice !In 2009, Basescu clar ca trebuie sa schimbe vrajeala ca n-a facut nimic din ce si-a propus, dintr-un simplu motiv : cand a vazut ca nu poate schimba ceva, a preluat sistemul si l-a folosit in interes personal si-al grupurilor de presiune din jurul sau. Evident, grupurile de "bajeti desptepti" din PDL le-a ignorat, preferand sa le vada, MEREU, pe ale celor din PNL ! Asta suna a ipocrizie, demagogie si populism si, o persoana educata, din urban (de care vorbeam la mesajul anterior) nu poate iinghiti atatea minciuni, vazand ca toate partidele au astfel de "grupari de presiune" (sau "interese", cum gresit zice tovarasu Basescu).

    RăspundețiȘtergere
  6. tocmai electoratului urban, care va fi cel mai grav afectat de criza acutizata din septembrie-noiembrie, i se adreseaza videoclipul: tinerilor care isi vor pierde putinele locuri de munca si ai caror parinti nu vor mai avea suficienti bani incat sa-si mai permita mobile; orasenii cu varsta intre 30 si 50 ani care, la un moment dat, au votat PNL (in primele alegeri pana in 1996) si cauta o solutie in care sa poata crede din nou; sloganul este intr-adevar indreptat spre oamenii de stanga (pensionari, tarani, bugetarii saraci, asistatii sociali) fara de care NU SE POT castiga alegerile! nu am chef sa vad o campanie de reprezentare a liberalismului elitist si moralist, blocata in dogmatismul doctrinar, pt a ajunge presedinte crin trebuie sa aiba sustinerea majoritatii categoriilor socio-profesionale, este un imperativ; un singur lucru ma intereseaza: VICTORIA cu un pret rezonabil a lui antonescu; numai crearea unei coalitii extinse poate propulsa pe cineva in functia de presedinte, modelul american este exemplar; va trebui sa confiste discursul de stanga al psd, pd si prm si sa il atace pe basescu si de la stanga si de la dreapta; oamenii vor vrea sange, cineva va trebui sa vina in intampinarea acestei dorinte, acestui tsunami pe care crin trebuie sa se suie pt a debarca la cotroceni; tariceanu a incercat sa faca un partid de mase din PNL si trebuie continuat in aceasta directie, este singura cale pt a nu mai avea parte de inca 5 ani de dezastru; si dk monsieur crin are vreo jena in a aborda un discurs de stanga, sa o lepede sau sa renunte; este un compromis necompromitator, mai ales ca nu va avea puterea de a face ce va spune din pozitia simbolica de presedinte; trebuie transmis insa romanilor mesajul clar ca va schimba acest guvern in 2 timpi si 3 miscari!

    RăspundețiȘtergere
  7. NU stiu daca Tariceanu a vrut sa faca din PNL un "partid de mase", parerea mea ferma e ca PNL NU e un astfel de partid. Ce stiu, insa, e ca s-a gresit indreptandu-se spre rural PNL, in fosta guvernare, castigand doar pe termen scurt ! Iar, daca astfel vrea PNL sa isi extinda bazinul electoral, trebuie sa se gandeasca ca nu mai e la putere si nu mai are resurse incat sa-si fidelizeze electoratul din rural. In urban, e mai simplu de "cucerit electoratul (pe termen lung) : o idee buna pt clasa e mijloc si IMM-uri (precum intentia de a duce cota unica la 10% in criza asta, dupa succesul PNL cu 16% in 2004) sau un proigram de guvernare coerent si adaptat situatiei din tara, ori revenirea si castigarea Primariilor de Municipii, ii poate asigura succesul pe termen lung. Asadar, sa revenim in orase, alaturi de problemele oamenilor, cu figuri si proiecte noi, iar pe Crin NU mai vreau sa-l vad cu fular galben la gat ! Dupa ce va ajunge Presedintele Tuturor Romanilor, trebuie sa uite de PNL ! Altfel, ajunge precum Basescu, iar eu nu vreau sa muncesc pt Crin de pomana si sa am dezamagirile cE mi le-a adus Basescu.Crin nu are cum sa fie un tip populist sau charismatic, dar discursul lui, de acord ca poate prinde si la stanga. Si are nevoie de voturi si de acolo. De unde Geoana inca NU reuseste sa adune scorul PSD iar Baronii Locali ai PSD i-au dat un semnal de alarma, dovada fiind ca NU au tras tare pt aceste alegeri europene ! Sa fim seriosi, PSD a pornit masina de campanie doar cat s-o incalzeasca. Tare imi e ca Basescu isi arunca iepurasi in cursa asta : Vadim si Jiji (aidoma lui Ilici in 2000) sperand sa-l depasesca pe Geoana si Crin ! Oricum, am mari rezerve fata de PRM si nu ma poate convinge nimeni ca in turul 2 voturile lui Vadim nu vor merge catre Basescu, daca Basescu se va confruinta cu oricare altul decat Vadim ! Nu care cumva candidaturile lui Geoana si Crin, sa fie aidoma celor ale lui Isarescu si Stolojan din 2000 ! Si, inca o amenintare pt Crin : e vai si amar pt PNL, daca PSD va iesi de la Guvernare, intrand in opozitie !Crin va trebui sa continuie discursul anti-Basescu si sa NU se refere la Geoana. Basescu, istet fiind, daca ai sesizat, nu zice nimic de Crin, incat sa nu-l legitimeze ca si adversar politic pt la toamna. In schimb, Basescu se ia la greu de Geoana, aratandu-i si celui mai neexperimentat alegator ca e mai usor pt Basescu un tur 2 cu Geoana, decat cu Crin ! Asta spune multe si e temerea principala a lui Basescu, o eventuala confruntare cu Crin !Ideile tale Cosmin, sunt bune si cred ca trebuie sa le mai sustii, eventual implicandu-te pe on-line (blogul e la indemna fiecaruia) sau in PNL in aceasta campanie ! Asta, daca nu cumva faci acest lucru !Mie imi face placere sa discutam si sa aducem noi teorii si sa le argumentam ! Drept pt care te astept aici, ori de cate ori doresti sa-ti spui punctul de vedere si sa argumentezi !Multam fain de visita si bafta in tot ce faci !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)