marți, 2 iunie 2009

Cum ne ajuta PNL in EUROPA ?


Pentru cei care s-au decis sa merga la vot sau indecisi, iata, ce-si propun candidatii PNL, care vor sa ne reprezinte in forul legislativ al UE ! Am retinut urmatoarele, din discursul Presedintelui PNL - Crin Antonescu : „Noi am adoptat astăzi (obs: 25 mai 2009), la Biroului Politic Central, încă un document programatic, o Platformă programatică pentru candidaţii noştri la Parlamentul European. Practic, mandatul politic pe care noi îl dăm candidaţilor noştri, viitorilor eurodeputaţi. E vorba, de 5 puncte, de 5 direcţii principale de acţiune:



1. Sprijinul de la nivel european pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România.
2. Sprijinul de la nivel european, prin instituţii şi fonduri europene, pentru sectorul agricol din România.
3. Sprijin, prin toate căile pe care le oferă Parlamentul European, pentru românii care se află în graniţele UE, pentru lucrătorii, pentru muncitorii români, pentru dreptul la muncă al acestora în teritoriile UE.
4. O politică înţeleaptă şi eficientă, în fine, în raport cu problema Republicii Moldova şi cu proiectul de integrare al acesteia în Uniunea Europeană.
5. Un mandat precis pe care eurodeputaţii îl au ţine de valori tradiţionale ale noastre, ale Familiei Liberale europene şi ale Uniunii Europene în general, şi anume: drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, dreptul la viaţă privată, drepturile civile în general.



Candidaţii şi viitorii noştri eurodeputaţi sunt cu toţii selectaţi, după cum ştiţi, în primul rând pe criteriul conservării performanţei, pe care cei care îşi încheie acum mandatul, au realizat-o şi în sensul acesta, cunoaşteţi cu toţii, am vorbit de multe ori despre ceea ce şi Adina Vălean, Renate Weber, Cristian Buşoi, Csibi Magor, şi Ramona Mănescu au realizat în mandatul pe care l-au avut la Parlamentul European. 


Noi nu am avut criterii asemănătoare altor partide, de a răsplăti fidelităţi sau de a construi sinecuri pentru unul sau altul, ci am pornit de la ideea că parlamentarii noştri trebuie să fie capabili de 2 lucruri majore :
Primul : să fie capabili să abordeze, competenţi, cu personalitate, cu pregătire, teme majore ale Uniunii Europene şi, implicit, ale României, cum ar fi tema energiei, cum ar fi tema protecţiei consumatorului, cum ar fi tema încălzirii globale şi sistemelor climatice, cum ar fi problema regimului frontalier, problema extinderii Uniunii. Teme mari, teme generale, teme care preocupă întreaga Uniune Europeană.
Al doilea : să fie oameni care să ştie să pună la treabă, să folosească eficienţa instituţiilor europene, pentru a veni în sprijinul românilor, pentru a veni în sprijinul economiei româneşti, pentru a rezolva probleme pe care România, ca parte a Uniunii Europene, trebuie să le rezolve şi cu sau în primul rând prin intermediul instituţiilor europene.
Noi spunem că Europa este liberală şi dorim să folosim Europa liberală în interesul României pentru faptul că toată filosofia de construcţie şi de funcţionare a Uniunii Europene şi a instituţiilor sale, sunt aşezate pe fundament liberal.

Ce poate fi mai liberal, în fond, decât libertatea de circulaţie a persoanelor, a mărfurilor, a serviciilor, a capitalului ? Ce poate fi mai liberal decât dreptul la şedere, şi la muncă, şi la circulaţie a tuturor cetăţenilor Uniunii Europene, dincolo de graniţele naţionale ? Ce poate fi mai liberal decât faptul că toate aceste instituţii pornesc de la ideea libertăţilor individuale, a drepturilor civile, a drepturilor care au făcut cultura şi politica europeană în ultimele decenii ?În sensul acesta, cred că toţi candidaţii noştri, că toţi cei care vor intra în Parlamentul European, cu acest mandat în 5 puncte foarte concrete despre care v-am vorbit, sunt oameni capabili să servească interesele României prin intermediul familiei liberale, în instituţiile Europei liberale".


Ma gasiti si aici :)
www.Twitter.com/DanTrofin
www.Facebook.com/TrofinDan
www.Linkedin.com/in/DanTrofin
www.YouTube.com/user/ecstra
www.djPATRICKdan.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)