vineri, 5 iunie 2009

Ce face un Euro-Deputat in Parlamentul European ?

Crin ANTONESCU : "...Noi spunem că «Europa este liberală» şi dorim să folosim Europa Liberala în interesul României, pentru că toată filosofia de construcţie şi de funcţionare a UE şi a instituţiilor sale sunt aşezate pe fundamente liberale. Candidaţii noştri care vor intra în PE cu acest mandat în cinci puncte foarte concrete sunt oameni capabili să servească interesele României prin intermediul familiei liberale, prin instituţiile Europei liberale"!



Norica Nicolai, candidatul care deschide lista PNL la euroalegeri, a declarat că va continua să creadă că pentru români "Europa începe de la Bucureşti", menţionând că principala sa preocupare va fi legea, dezvoltarea unui "spaţiu juridic european coerent", dar şi supravegherea modului în care sunt construite "directivele europene, în special în materie de cooperare judiciară, care trebuie să fie acceptate şi să aibă un ecou pozitiv la Bucureşti".

Nicolai a anunţat că o altă preocupare a sa va fi "Convenţia cadru cu privire la protecţia datelor de interes personal, regimul libertăţii de exprimare, de opinie şi mişcarea persoanelor".

 

Adina Vălean a menţionat că priorităţile sale au fost şi vor fi în continuare "politicile publice în interesul şi în conformitate cu interesele cetăţenilor, politici publice liberale în PE bazate pe competiţie şi competitivitate, care vor conduce la scăderea preţului la servicii şi la produse şi la creşterea calităţii acestora, interconectarea reţelelor de energie, de gaz la nivel European". "Am realizat lucruri concrete în mandatul meu de europarlamentar: am redus tarifele la roaming la nivelul UE – pentru voce, pentru SMS, pentru date. Am realizat la nivelul PE un raport privind libera circulaţie a românilor în Europa, care să asigure că drepturile românilor în Italia nu sunt încălcate, că Guvernul italian nu poate adopta legislaţie care să-i discrimineze pe români", a mai spus euro-deputatul PNL, Adina Valean.



Cristian Buşoi şi-a expus proiectele la care va lucra sau pe care le va continua în următorul mandat, în primul rând directiva privind serviciile medicale transfrontaliere, apoi dosarul privind reforma europeană a protecţiei consumatorului, o directivă propusă de CE, dar şi pachetul farmaceutic sau dosarul pe Republica Moldova. "Sigur că voi continua să lucrez şi pe dosarul legat de Republica Moldova şi vom monitoriza în perioada următoare foarte atent evoluţiile scenei politice de acolo. Credem cu tărie că avem datoria faţă de cetăţenii moldoveni să ne asigurăm că există o apropiere între Moldova şi UE. În acelaşi timp nu vom accepta niciun derapaj supimentar de la regulile democraţiei şi statului de drept şi vom condiţiona orice fel de sprijin de realizarea unor reforme reale în Republica Moldova", a mentionat euro-deputatul PNL, Cristian Busoi.



Magor Csibi a precizat că sloganul "Bani pentru români, bani europeni" prinde contur nu numai pentru liberali, ci şi pentru alegători, atunci când se vorbeşte despre agricultură, menţionând că PNL consideră să agricultura "nu este numai o problemă de specialitate, este şi o problemă de reprezentare". Csibi a abordat şi problema energetică, menţionând că guvernanţii "au idei foarte neinspirate" pe acest subiect, în "brainstormingul" de luni dimineaţă, invocând faptul că aceştia "nu au observat că energia trebuie să fie intergrată în politicile europene". Euro-deputatul PNL a menţionat că va continua şi promovarea Legii europene împotriva defrişărilor, creată de liberalii europeni, şi a subliniat că "europarlamentarii români au arătat în acest mandat că au reuşit să se impună ca voce distinctă în PE".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)