vineri, 10 septembrie 2010

Perdele de Fum -manipulari la romani




Sorin Ovidiu Vantu a pacalit printr-un sistem piramidal avand girul statului roman (cel mai mare hot), prin FNI si Gelsor, multi oameni creduli ce aruncau o suma de bani la risc spre a o scoate multiplicata de 7-8 ori.
Si-ar fi creat, zic unii, un sistem format din cativa "baieti cu ochi albastri", ce-au profitat si ei de pe urma speculatiilor lui SOV. Dupa care, Vantu ar fi intrat in politichie ca sa-si asigure spatele si sa obtina decizii, avantaje, foloase...
Toate acestea, sunt descrise pe scurt si pe baza unor perceptii aflate la indemana oricui se informeaza cat de cat. Ce-am constatat cu totii ? Ca SOV n-a patit nimic pana acum cand, desigur, institutiile statului se reformeaza, doar nu au vorbit degeaba oamenii astia : 



Spre deosebire de Ioana Maria Vlas - fost presedinte al SOV Invest, firma de investiții care a administrat Fondul Național de Investitii (FNI). Sub presedintia ei, FNI a falimentat in 1999 si a cauzat daune sutelor de mii de investitori. Vlas a fugit din tara si a fost data  in urmarire generala in cazul FNI, predandu-se autoritatilor romane prin 2003.
A fost condamnata in 2005 la 20 de ani de inchisoare in cazul FNI, dar eliberata in 2008. In 2009, Inalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o pe I.M. Vlas la 10 ani de inchisoare in dosarul FNI iar sentinta e definitiva. Ce s-a intamplat cu S. O. Vantu, intre timp ? Nimic...

Am 3 intrebari / precizari de facut :
 * cum se justifica ura contra lui Basescu din moment ce SOV i l-a oferit pe tava pe Geoana, cu 2-3 zile inainte de turul 2 al alegerilor precedente ? sau poate Basescu s-a folosit de Vantu spre a se vedea reales Presedinte, dupa care l-a aruncat la gunoi cum a mai facut si cu alti apropiati, colegi de partid, consilieri ?
 * sa privim si alte cazuri aproximativ similare : Stoica cu Caritas, Gerald Gorduna, Haisam, Necolaiciuc, etc. Ce au ei in comun ? Faptul ca  toti "au fost facuti scapati", de catre cei care azi au decis ca SOV e un mogul rau iar Basescu reformeaza institutiile statului.
 * cu ce ni se schimba noua viata in mai bine daca l-au arestat pe Vantu ? Va face demersuri concrete Guvernul Boc pentru construirea de sosele, scoli, dispensare ? Vom avea o infrastuctura mai buna, conditii de trai si lefuri/pensii decente ?
Am impresia, ca se lanseaza permanente "perdele de fum", doar ca sa uitam ca viata noastra e din ce in ce mai proasta, lipsita de optimism si de un trai decent. Iar politicienii, in jocul puterii si noianul de promisiuni de reforma, ne subestimeaza, prin tot ce fac.

Un comentariu:

  1. Nu vreau sa comentez mai mult decat urmatoarele lucruri:Abia astept sa ma duc inapoi la facultate sa nu am acces la TV. :)).Cat despre astfel de lucruri, urmaream si eu la TV aproape in fiecare zi Antena 3, Realitatea Tv etc, dorind sa fiu la curent cu toate informatiile, apoi am realizat ca e o absoluta pierdere de timp. Cat pierd o jumate de ora de stiri sau Talk-show pe astfel de osturi mai bine citesc inca 10 pagini dintr-o carte sau ascult inca o jumate de ora de muzica. Deja ceea ce se intampla e scarbos si un circ de prost gust, si astfel de informatii nu te ajuta cu nimic spre deosebire de informatiile din domeniul economic.Din cauza acestui circa imi pun zeci de intrebari daca merita sa mai stau sau nu in TNL, daca mai tarziu peste 5-10 ani sa fac sau nu politica. Si la filmuletul postat de tine, te apuca rasul si scarba in acelasi timp, e un banc prost nereusit, iar in situatia in care ne aflam in momentul acesta este mult prea dureros numai faptul ca pierdem aceste 30 de secunde din viata noastra numai sa privim acest clip publicitar.Cat despre Vantu, Partzu, Scartzu... ma lasa rece si, repet aceasta informatie nu ma faci mai destept decat daca as cunoaste definitia "Economiei".Poate ca am batut campii acum la ora asta, dar si asa in mare parte cred ca am dreptate.

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)