luni, 20 septembrie 2010

TNL Vrancea : IA atitudine !



Intr-un micut oras de provincie ineficient administrat de un mediocru primar PSD si intr-o tara falimentata de o guvernare incompetenta PDL, avem nevoie de fapte, lucruri concrete si mai putine vorbe (promisiuni neonorate) ! Chiar daca, spre deosebire de mai sus mentionatele partide, PNL nu are "parghiile puterii" si "metode specifice", organizatia de tineret - TNL Vrancea - cu un efort financiar propriu a trecut la treaba. Lucrurile simple sunt cele mai pretioase ("mici", dar facute cu efort si din suflet). Ma rog, asta ramane de vazut. Nu e o actiune fabuloasa dar pentru locuitorii din acel perimetru (cateva blocuri, vreo 200 de focsaneni) si copii acestora gestul tinerilor liberali conteaza mult.




5 comentarii:

  1. Felicitari din nou pentru aceasta actiune, insa as vrea sa fac cateva precizari care le consider eu importante.In primul rand CETATEANUL nu are grija de comunitatea in care traieste. Se vandalizeaza, copii distrug, si se comporta necivilizat.Nu vreau sa ii tin parte primarului (care oricum manageriaza prost orasul acesta), dar tin sa precizez ca s-au facut si refacut cel putin 2 parcuri in cartierul SUD unde locuiesc eu. Unul din ele s-a refacut de cel putin 4-5 ori insa nu dureaza mai mult de un an si deja este distrus. Acum au renuntat sa-l mai faca.Inainte sa dam vina pe autoritati ca nu fac ar trebui sa ne uitam la noi si la actiunile noastre. Acest lucru se aplica si in cazul curateniei, lumea se plange ca e mizerie, dar cand ma uit la oameni vad multa nesimtire. Iti spun am vazut oameni care, dupa ce s-au deschis usa de la autobuz, au aruncat fara nici o retinere ambalajul de la ciocolata, la fel si soferii din propriile masini.Pacat ca unii muncesc mult sa faca, sa refaca parcuri, sa planteze copaci, sa adune gunoiul precum cei din programul, daca imi amintesc eu bine "Let's do it Romania" sustiunt si de tine pe blog.Ca sa nu o mai lungesc desi as avea foarte multe de spus, inainte trebuie sa ne uitam la comportamentul nostru, apoi sa vedem partea cealalta si anume a autoritatilor. Si as vrea sa mai precizez ca Romanul are o gena distructiva.In incheiere inca o nata JOS PALARIA si FELICITARI pentru aceasta actiune insa cred totusi ca mai bine ar fi sa initiati un program de educare a cetatenilor pentru a pastra ceea ce voi reusiti sa recladiti.

    RăspundețiȘtergere
  2. ei da, ai f mare dreptate in ce spui, Laurentiu !insa sa nu neglijam si obligatiile administratiei locale si, pana la urma, metodele de coercitie (de constrangere) din partea autoritatilor, fata de acei cetateni care distrug, cum bine ai sesizat tu in comentariu.omul cunoaste 2 metode de a se comporta in societate : * prin educatie -- cea dezirabila, in care nu doreste a deranja pe cel de langa el si nu face fapte antisociale, se comporta in mod firesc, natural. * prin constrangere -- cand e constient ca urmarile actiunilor sale ajung sa fie urmate de amenzi, sanctiuni etc.din pacate, mai exista si o a treia categorie, inafara celor 2 de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Consider ca renovarea unor banci, sau a unor leagane nu vor rezolva probleme care sunt mai grave precum: strazile care se scufunda practic in gropi de iti rupi carucioarele, nu mai zic de masinile care mai au putin si cad in gropi, de faptul ca fiind un oras mic, locurile de munca sunt foarte putine iar somajul este in crestere.Intr-adevar se porneste de jos de la lucrurile cele mai marunte pana la cele mai importante. Insa de multe ori e important sa ne facem ascultati, ca altfel riscam sa cadem in mediocritate.Nu mai zic de faptul ca avem 2 parcuri mari si late in oras, deoarece cel din Piata Unirii inca se renoveaza.Lista e lunga insa sun curioasa ce ar fi facut si PNL la putere sau de fapt ce face in momentul actual.Poate Crin Antonescu va face ceva in Bucuresti daca va reezolva ceva insa in Focsani cine va face? La cat de mult se fura la noi, orasu fiind "mic" cred ca tot cu aceleasi gropi ne vom lauda si peste cativa ani, la fel si cu strazile vai de steaua lor...deci care e rezultatul? Nici unu...totul va ramane neschimbat.

    RăspundețiȘtergere
  4. draga ANONIM - in mod cert, ai dreptate in enumerarea problemelor nerezolvate de catre Primarie in municipiul resedinta de judet...in privinta "a ceea ce ar face/sau nu" un Primar Liberal, asta chiar ar fi macar interesant, daca nu chiar dezirabil. avand in vedere ca dupa 1989, Focsaniul nu a cunoscut un management al treburilor locale dintr-o perspectiva liberala. insa, nu pot fi de acord, cu gandirea aceasta de genul "toti fura", din moment ce nu am incercat si alte variante, alti oameni, alte politici in spatiul public. e drept, o mare parte dintre politicieni au produs dezamagiri si oamenii s-au cam saturat sa discearna care dintre ei ar putea fi mai onorabili fata de alegatori din moment ce mai majoritatea au dezamagit.nu vreau sa zic, ca un Primar Liberal ar face ce n-a facut actualul primar PSD dl Bacinski, dar, cel putin, haide sa vedem MACAR un mandat si o alta abordare, e chiar atat de mult sa facem o schimbare ? din moment ce in 3 mandate orasul a involuat si se mai curata de praf in preajma alegerilor, iar lucrarile din bani publici ne-au indatorat pe o gramada de ani, poate e cazul sa mai incercam si cu altii. poate si de la alte partide, poate un candidat independent, poate oameni tineri cu o alta viziune...

    RăspundețiȘtergere
  5. @ ANONIM: te astept si pe viitor aici, cu placere, sa comentam. cu bun simt si argumente, cum ne sade bine aici ;)am o rugaminte, daca nu te deranjeaza : pe viitor, scrie si tu un nume acolo, sa stiu cum sa-ti zic. de vreme ce am permis accesul oricaror persoane aici si nu am pus bariere de logare, mi-ar fi greu sa recunosc atatia oaspeti care apar ca "anonimi" si sa stiu cu care dintre ei am dialogat la o postare.ce zici, e corect asa ;)merci de intelegere si numai bine !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)