luni, 13 septembrie 2010

Consiliul Tineretului din Romania - Implicare pentru Dezvoltare !




Crezi ca dezvoltarea societatii in care traiesti reprezinta o provocare pentru tine ? Daca da, trebuie sa te alaturi Campaniei Nationale de consultari cu tinerii : "Implicare pentru Dezvoltare"
Consiliul Tineretului din Romania - CTR - te invita sa participi la consultarile pe problematica de tineret ce se vor desfasura la nivelul tuturor regiunilor de dezvoltare ale Romaniei, in perioada 20 Septembrie-10 noiembrie 2010.
Consultarile fac parte din cadrul Campaniei nationale "Implicare pentru Dezvoltare", finantata prin Programul Tineret in Actiune al Comisiei Europene, Actiunea 5.1: Intalniri ale tinerilor si ale responsabililor de politici de tineret.

Care este scopul Campaniei "Implicare pentru Dezvoltare" ?
Asigurarea cadrului propice unui dialog constructiv intre tineri si reprezentanti ai autoritatilor publice locale, stimuland implicarea directa a tinerilor in viata comunitatii si dezvoltarea politicilor pentru tineret la toate nivelurile. 

Ce se va intampla?
In fiecare regiune campania se va desfasura pe parcursul a doua zile. In prima zi, 30 de tineri alaturi de reprezentanti ai autoritatilor publice, se vor intalni in cadrul unui seminar pentru a identifica, folosind metode non-formale, problemele si solutiile pe care tinerii le intampina pe plan social, economic si politic.
Rezultatele vor fi sustinute chiar de catre tinerii participanti a doua zi, in cadrul unei conferinte regionale pentru tineret! Tu, alaturi de ceilalti tineri participanti, veti avea ocazia de a discuta fata in fata cu autoritatile publice nevoile si solutiile identificate si de a stabili cum veti colabora pentru a le implementa la nivel local.

Nu fi indiferent ! Implica-te activ pentru comunitatea ta ! Daca :
* ai intre 14 si 30 de ani ;
* faci parte dintr-o organizatie de tineret sau esti interesat de ce se intampla in jurul tau ;
* ai un mesaj de transmis autoritatilor publice ;
* crezi in puterea exemplului si in importanta participarii active. 

Completeaza formularul de aplicatie disponibil pe site-ul CTR !
Trimite-l la adresa de e-mail : implicare@ctr.ro pana la data limita (ddl=Dead Line) pentru regiunea din care faci parte.

Evenimentele de consultari la nivelul regiunilor de dezvoltare vor avea loc pe :
* 20-21 Septembrie, Nord-Vest: Cluj Napoca, ddl 15 Septembrie
* 23-24 Septembrie, Vest: Timisoara , ddl 15 Septembrie
* 27-28 Septembrie, Nord Est: Botosani, ddl 21 Septembrie
* 30 Sep-1 Octombrie, Sud Vest: Drobeta Turnu Severin, ddl 21 Septembrie
* 11-12 Octombrie, Sud Est: Galati , ddl 5 Octombrie
* 14-15 Octombrie, Sud Muntenia: Targoviste, ddl 5 Octombrie
* 18-19 Octombrie, Centru: Sibiu , ddl 10 Octombrie
* 21-22 Octombrie, Bucuresti-Ilfov, ddl 10 Octombrie 

Cheltuielile de transport, masa si cazare sunt suportate de catre organizator pentru persoanele din afara orasului Cluj-Napoca. In cazul persoanelor cu nevoi speciale, sunt sportate si cheltuielile pentru insotitorul acestora.

3 comentarii:

  1. Vali, ar fi practic imposibil sa se tina in fiecare oras, nu ?de aceea is intalnirile acelea regionale cu termene limita precizate ! e firesc ca, din moment ce Vrancea e in partea de sud-est a tarii sa fie alocata la un oras mai mare din zona, precum... Galatiul de exemplu ;)deci, in concluzie, ti-am raspuns :)succes, daca ti-a fost de folos pontul asta din postarea mea ! eu am facut posibil sa aduc informatia aproape de cei care ar fi interesati. acuma totul depinde de fiecare in parte. informeaza-te pe saitul ce ti l-am lasat in artciol, ai si un mail acolo ! succes ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Proiectul e foarte interesant, dar dupa cum ti-am spus mi-am pierdut de mult optimismul si din cauza aceasta nu mai pot reusi sa vad utilitatea acestui proiect. Oricat de mult s-ar discuta, oricat de activi ar fi tinerii si oricat de bune si de multe idei am avea acest proiect o sa ramana cu siguranta la nivel de discutie. O sa fie, cred, un proiect ca multe altele in care vom expune toate multumirile si si zeci de rezolvari dar care , ghici ce, suntem in Romania si nu are cine sa le puna in aplicare. De 20 de ani tinerii tot discuta si rasdiscuta probleme economice si politice, pe care stii si tu bine ca nu le putem influenta cu absolut nimic.Avem multe mesaje sa le transmitem autoritatilor publice insa autoritatile publice au un "firewall" contra "smiorcaielilor noastre". Si chestia cu Uniunea Europeana... m-am lamurit. E o mare fasaiala.Stiu ca am fost foarte pesimist, dar realitatea ma obliga sa gandesc altfel.

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)