miercuri, 24 februarie 2010

#NouaPolitica





Ma alatur si eu initiativei lui Cristian Andrei de la Agentia de Rating Politic si demersului sau initiat pe Facebook, unde-am fost contactat initial.
“Invitati bloggerii la evenimente politice!” este un apel-campanie adresat politicienilor, partidelor si celor implicati activ in viata politica. Este un apel simplu pentru a chema/invita bloggerii care doresc sa ”transmita” stiri sau sa comenteze online si Live din miezul evenimentelor importante, dintr-o postura asemanatoare cu cea a jurnalistilor.

#NouaPolitica este tagul pentru cei care vom sustine si promova campania.
Ar fi si o recunoastere a locului pe care aceasta “forma” noua de comentator l-a capatat in viata politica romaneasca si a interesului urias care se manifesta in mediul online fata de evenimentele politice majore. Plus ca ar fi un exercitiu suplimentar de transparenta. 

Logistic este extrem de simplu :
- anuntati ca primiti bloggeri la un eveniment ;
- anuntati cate locuri sunt disponibile (daca nu vreti sa aglomerati zona) ;
- dati o adresa de mail unde se pot inscrie ;
- iar la locul faptei organizati un mic punct de primire si un E-Desk pentru aceastia cu facilitati internet ;
- ah, si dati-le un badge de E-Journalist sau, simplu, “blogger” :)

Intr-o prima faza, Cristian Andrei a discutat cu cativa tineri politicieni liberali despre a fi pusa in practica ideea la foarte apropiatul Congres PNL (5-7 martie).
Au spus “DA” si sustin ideea: Alina Gorghiu (deputat, Bucuresti), Romeo Nicoara (senator, Teleorman), George Dumitrica (deputat, Teleorman).
Ideea a fost transmisa si altor “bloggeri” liberali si-au fost inviati sa sustina Campania #NouaPolitica: Mihai Voicu, Diana Tusa, Cristina Pocora, Dan Mihalache, Razvan Pop, Varujan Vosganian si, ultimul pe lista, cu voia dvs - Crin Antonescu :) 

Motivatie generala in campania #NouaPolitica. 
Evenimentele politice suscita in ultima vreme un interes urias in mediul online romanesc. Pentru un singur eveniment se scriu zeci sau chiar sute de postari pe bloguri, mii de comentarii, hashTaguri (teme) de succes pe twitter. O multime de oameni “transmit” virtual evenimentele sau pur si simplu le comenteaza. Sunt comentatori de toate orientarile politice, comentatori consacrati sau mai amatori.
Doar cateva exemple ce imi vin repede in minte : Motiunea de cenzura impotriva guvernului Boc, toate rundele de alegeri din 2009, marile dezbateri electorale sau abia incheiatul Congres PSD. 

Cum puteti sustine campania :
- daca aveti ocazia sa vorbiti cu politicieni spuneti-le despre campania #NouaPolitica.
- scrieti postari despre campania #NouaPolitica si tematica ei.
- invitati si alti comentatori de politica din online sa scrie despre campanie si tema.
- comentati pe blogurile politicienilor din orice partid despre #NouaPolitica ;
- folositi tagul #NouaPolitica pe twitter si dati anunturi si acolo despre campanie.
- sprijiniti initiativele campaniei pentru diverse evenimente politice (cum e cazul Congresului PNL de acum).

2 comentarii:

  1. mi-as dori...f probabil, voi fi plecat din oras la Brasov.distractie placuta, Ioana !azi dimineata, aflai ca vine si Chinezu'...

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)