vineri, 5 februarie 2010

3 LINKURI pentru UICHEND !

LINK 1 - NU ESTE ! Pentru prima data, de cand recomand articole care m-au impresionat, care conteaza si transmit ceva puternic, NU VA FI VREUN LINK ! De ce ? Pentru ca mi-e mai simplu sa va zic doar ca azi Gica Hagi implineste o frumoasa varsta de 45 ani. Ce vreti sa va mai zic despre Hagi si nu stiti deja ? Va trebuie o anumita adresa de internet care sa va prezinte detalii despre cel numit "Maradonna din Carpati" ? Mai degraba incerc sa transmit cateva ganduri personale incercand sa-i aduc un omagiu prea mic pentru un roman atat de mare.
Cu totii il avem un suflet, fiind o parte din bucuriile noastre care ne-au facut sa ne simtim mandrii ca romani, sa iesim in strada cum n-o sa o mai facem vreodata, sa ne adunam in sufragerie in verile toride de la "Coppa del Mondo" (Italia 1990) sau in noptile albe facute la "World Cup" (SUA 1994).
Il admir pentru ca a jucat atat la Real Madrid cat si FC Barcelona si NU a fost contestat, cum au patit Pedrag Mijatovic si Luis Figo (plecati, in timp, de la Barca la Real, pentru cine-si aminteste).
Il admir pentru ca i-a zapacit pe vecinii turci cu executiile sale aducand pentru Galatasaray (alaturi de Gica Popescu si Mircea Lucescu) Cupa UEFA si Super Cupa Europei. E suficient sa spui ca esti roman in Turcia si ai discount in bazar, un salut in romaneste si respect fiind  "de la Haji, de la Rumunia". Vedeti voi, il Turcia, fotbalul chiar e un fenomen. Si de aceea, fiind o rivalitate Galata-Fener precum in Romania intre Steaua-Dinamo, ne uimeste cum de nu e injurat Hagi de fanii lui Fener desi a jucat doar pentru Galata. Asta pentru ca i s-a decernat un premiu intitulat, ceva de genul "...jucatorul care a revolutionat fotbalul turc".
Il admir pentru ca a stiut sa fie un lider si-un exemplu, intr-un om simplu si nu cu prea multa educatie, cu un talent rar intalnit dar si foarte muncitor. Pentru ca a dus bucurie si speranta in vremuri grele inainte si dupa 1990. Pentru ca mangaia atat mingea cat si sufletele noastre, iar dupa o executie deosebita sau meci reusit al Nationalei, ieseam toti cu "mingile de 35" in fata blocului si nu stateam in fata calculatorului. 
Multumesc frumos Gica, pentru ca mi-ai imbogatit si inseninat copilaria, reusind sa empatizam intre noi micutii bighidii care batem pana seara mingea cu pofta la 2 porti facute din bolovani. Noi, care ne ducem beliti la genunchi acasa si, desi ne durea, inghiteam in sec, gandindu-ne ca daca vrem sa ajungem si noi ca tine, trebuie sa induram acea mica durere. 
Unii dintre noi au reusit, avandu-te ca exemplu si, poate-au mancat o paine, din viata de fotbalist. Altii, cu talent neslefuit, am visat pana la momentul cand am ales altceva in viata. Cu totii, iti multumim, pentru ca ai adus bucurie atunci, esti un roman apreciat azi si vei fi un reper si maine !



LINK 2 - un articol frumos, sincer si care transmite multe. Despre "dor" si relatii din care am invatat ceva, cu Mirolara ! Scrie bine si pune suflet in tot ce face pe blogul ei. Cititi-o !
LINK 3 - cine nu l-a citit pe Dono pana acum, sau toate recomandarile mele facute pe blog, poate acum sa isi salveze linkul. Omu' nu doar ca are har si scrie cu pofta ; citindu-l, iti aduci aminte de o gramada de amintiri placute din copilarie ce le povesteste deosebit.

4 comentarii:

  1. nu stiu prea multe despre fotbal, doar ca imi mai raman ochii pe stirile cu michael owen :) dar zic merci mult de recomandare. am ezitat mult daca sa postez “dorurile” sau sa le tin pentru mine. Dar daca v-ati regasit si v-au "atins", inseamna ca decizia a fost buna. Un weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
  2. sincer, ma gandeai ca spui ceva de Maldini :)Owen e mai tinerel, dar iti respect decizia !Uichend linistit si tie !

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Victor !Vezi si tu ce vreme-i pe afara si cum prognozele sunt pesimiste, am decis aseara, dupa alegerile de la TNL Focsani, sa nu ne avantam. Sunt cateva portiuni de drum intre Focsani-Bucuresti, care au pus mereu probleme, din cauza viscolului.Am vorbit si cu Dorel azi dimineata inainte de sedinta BPN, care mi-a confirmat acelasi lucru.Am mai fi fost inca vreo 2 masini care urma sa plecam azi daca vremea ar fi fost mai ingaduitoare ; in special la intoarcere erau riscuri mari. Oricum, sunt destule masinile care au plecat ieri cu colegii care fie n-au vazut Parlamentul pana acuma, fie n-au fost prezenti la vreo Gala TNL. Eu am mai luat parte de 3-4 ori pana acuma, asa ca ramane sa ma bucur pentru ei :)Succes participantilor, salutari tuturora ! Or sa mai fie ocazii de a ne vedea !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)