sâmbătă, 20 februarie 2010

Congresul PSD : Ponta vs Geoana !

O curiozitate, sotiile sunt euro-deputat : Adina Valean - Daciana Sarbu iar sotii ar ajunge in postura de "sef de trib la partid" : Crin Antonescu - Victor Ponta ! Dupa Crin Antonescu si Adina Valean in PNL, este posibil sa apara un nou cuplu la conducerea unui partid politic : Victor Ponta si Daciana Sarbu in PSD ! Daca se adevereste, Adrian Nastase va castiga, pana la urma, batalia interna cu Mircea Geoana ! Eu, am impresia, ca Geoana este tradat, pe ultima suta de metrii, de catre oamenii lui care vor vota (se reorienteaza, la fata locului) cu Ponta.


UP-DATE 1 : e clar acuma, ca Mazare si Mitrea au fost "iepurii" lui Ponta, Oprisan nu uita acel "cap in gura" dat de catre Vanghelie (zic unii) iar Nastase priveste de sus, la creatia sa - "micul Titulescu". Daca va fi asa, e o victorie a "aripii conservatoate" din PSD, stranse in jurul lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, la care, de data asta, s-au alaturat baronii locali. Spre deosebire de ultimul Congres cand, baronii PSD (Mazare-Dragnea-Oprisan) si-au impus vointa, cazand la pace si, adoptand o solutie de compromis, numita Mircea Geoana.


UPDATE 2 : Vanghelie si Sebastian Ghita : Geoana a pierdut alegerile !



UPDATE 3 : Ioska ne prezinta propunerile de vicepresedinti ale amandurora dintre cei 2 finalisti. Apropos, s-a intrebat cineva, ce cauta numele lui Marian Oprisan pe lista de vicepresedinti ai lui Mircea Geoana ? Ok, stim cu totii, ca Presedintele Vrancei, este un "maestru al jocului la 2 capete" ! "Dar, totusi," (cum ar spune un omniprezent si omniscient veghetor al virgulei si formei din Vrancea (aciuiat, el nu e nascut aici) si mai putin al fondului) ! Cum se face, ca Oprisan se regaseste pe lista celui pe care, deunazi, il blama pt "esecele" din ultimii ani ? E drept, azi dimineata, Presedintele Vrancei, infirma reporterului Realitatii Tv, faptul ca delegatii vranceni ar vota, in corpore, cu Miron Mitrea... "Dar, totusi," ? 

UPDATE 4 : Cristian Diaconescu a anuntat retragerea candidaturii la functia de Presedinte al PSD ! In favoarea lui... Mircea Geoana. Predictia mea este, ca se va decide castigatorul, inca din primul tur. La diferenta infima !


UPDATE 5 - FINAL : Victor Ponta a devenit Presedintele PSD cu 856 de voturi, in timp ce Mircea Geoana a obtinut 781 de voturi. Infima, am zis :)



Un comentariu:

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)