luni, 19 octombrie 2009

Ce este "BUNUL SIMT" !


 
Aceasta miscare (slaba) basesciana gandita in "laboratoarele cotroceniului" de catre consilierul Sebastian Lazaroiu si GMP-ul vranceanului meu Felix Tataru va avea un efect invers decat cel urmarit de Basescu, intorcandu-i-se precum un bumerang.


Nu conteaza, cine a detinut primul acest slogan, atat timp cat nu dovedeste, prin comportament, acest fapt. Treaba e suficient de clara in privinta faptului ca Antonescu l-a folosit (excesiv, as zice) in discursul public. Mesajele candidatului Crin ANTONESCU au fost construite pe cateva fraze scurte, cu usoara tenta de subliminal, referindu-ma la "ALTFEL", cat si la "PRESEDINTELE TUTUROR ROMANILOR", ori la recent mediatizatul "BUN-SIMT".
Problema nu rezida neaparat in faptul ca acest Basescu e "pe ceordeala, pe mangleala", vorba formatiei vocal-instrumentale BUG Mafia... Ce mare smecherie, ca si-a insusit sloganul principalului contra-candidat ? Mai mira asta pe cineva ? Poate cumva, Basescu, sa stabileasca o punte intre el ca raspandac al mesajului (emitator), comportamentul sau de pana acum si poporul roman care sa-i mai acorde votul inca odata ?

As forta nota si-as spune ca pe unii dintre "ultrasi portocalii" tocmai acest comportament atipic, golanesc, trivial ii fac sa tresalte si sa empatizeze cu al lor tatuc Basescu ! Mai ales, cand se reproduce Basescu la bairamurile campenesti unde e nelipsit ! Apropos, cum se face ca suntem in prapastie sub efectele crizei si incompetentei guvernului basescian iar, in Romanica, petrecerile si festivalurile is tot mai multe si mai prezente langa noi ?  

Basescu nu mai poate sa explice vreodata unde este bunul-simt in ceea ce-l priveste. Pentru ca asa a fost el modelat de viata si de sistemul comunist ce l-a format, de felul in care s-a manifestat in viata publica. E un tip conflictual, fata de care nu poti avea respect decat daca esti prea naiv. E un tip fata de care notiunea de parteneriat nu are sens decat daca stabileste el conditiile, durata si  partile apoi, tot el, poate renunta, intempestiv, la intelegere. Dovada stau toate guvernarile in care, implicat fiind, a generat instabilitate, certuri si conflicte, mediu in care se simte precum pestele in apa.

Asadar, cum poate demonstra ca isi doreste "bun-simt" in Romania ? Cat de redus mintal, alienat social ori ultra-basescian trebuie sa fii incat sa (mai) crezi in "bunul-simt" in ceea ce-l priveste pe actualul locatar de la cotroceni ? Nu cred ca am uitat cateva dintre mostrele de "BUN-SIMT" basescian :
 * cand dansa gianparale si se hahaia la ore de maxima audienta sau in baile de multime.
 * cand se adresa ziaristilor cu apelativul "tiganca imputita" si "gaozarule".
 * cand ne-a spus ca sistemul de invatamant romanesc produce doar niste "tampiti".

Alte exemple de "bun-simt basescian" mai puteti adauga si dvs. Se pot face o multime de completari in ceea ce-l priveste pe sinistrul presedinte care paraziteaza o institutie prezidentiala cazuta in dizgratia majoritatii romanilor.

In concluzie, putem afirma : Basescu are "bun-simt" precum au avut Hitler "compasiune", Stalin "generozitate" iar Ceausescu "credinta" !

UPDATE : un sfat pentru gugustiucii de la cotroceni : aducand in dezbaterea publica tema "paternitatii" notiunii de "bun-simt", automat il excludeti pe Mircea Geoana, dezbaterile urmand a-i avea in prim-plan pe Antonescu si Basescu. 
Alo, baietii ! Voi n-ati inteles ca NU trebuie sa va luati de Antonescu pentru ca il legitimati in ochii electoratului drept adversarul principal al lui Basescu ? 
Tactica de pana acum prin care Basescu se pozitiona si referea doar la Geoana era buna pentru voi. Ce v-a facut sa comiteti o asemenea gafa majora ? 
Base, vezi unde-i scrumiera cu care ai aruncat dupa Adriana ("Pufulete", pour les connaisseurs) si arunca dupa consilierii astia ca te saboteaza ! Risti sa NU mai intrii in turul 2, daca o tii asa ...

2 comentarii:

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)