sâmbătă, 31 octombrie 2009

3 LINKURI pentru UICHEND !

Reiau seria de recomandari fata de unele postari, articole care merita a fi citite, chiar daca unele dintre ele, nu sunt atat de actuale. In cele ce urmeaza, fac o scurta prezentare, urmand ca voi sa dati CLICK pe LINK si sa cititi integral despre ce este vorba!
LINK 1 : la 57 de ani, americanul Benny "The Jet" URQUIDEZ este o legenda a artelor martiale. Palmaresul sau este unul fantastic, fiind neinvins in cariera de profesionist. Omul  asta detine, atentie : 9 centuri negre în 9 stiluri diferite !!! Recent, a vorbit pentru cotidianul Gazeta Sporturilor despre arte martiale, filme si viata reala. Secretul invincibilitatii lui in cei peste 20 de ani - trebuie sa iti domini adversarul prin forta mintii (80% dintr-o victorie), restul de 20% e fizic. Sa fii extrem de bine pregatit, sa ai forta, rapiditate, mobilitate ! Dar 99,99% inseamnă emotii si felul in care  ti le controlezi. Aici se castiga o lupta !
Iata, cateva scurte caracterizari : Van Damme - un foarte bun balerin care arată bine, n-a fost niciodată un luptator adevărat. Steven Seagal - un profesionist al artelor martiale, foarte bun luptator ! Brucee Lee - un luptător fantastic. Doamne, ce viteza, ce forta ! Mi-am dorit intotdeauna sa ne intilnim in ring, sa dam totul. Din pacate, n-am apucat sa-mi implinesc acest vis. Jackie Chan - un actor foarte bun, a jucat in 2 filme cu el.Vezi, mainile astea ? Le iubesc, niciodata nu am lovit pe nimeni cu ura ! Pentru mine, totul e un sport si se termina in sala de sport !

LINK 2 : Unul din marii duhovnici ai Romaniei, parintele Teofil PARAIAN, a murit joi dimineata. Duhovnicul Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus, judetul Brasov, s-a stins din viata la Spitalul Militari din Cluj-Napoca. Slujba de inmormantare va avea loc azi - sambata, 31 octombrie, ora 12.00. 
Parintele Teofil s-a nascut la 3 martie 1929 in satul Toparcea, din apropierea Sibiului. A primit la botez numele Ioan si a fost fiind primul dintre cei patru frati. S-a nascut fara vedere, motiv pentru care urmeaza cursurile unei scoli primare pentru nevazatori la Cluj-Napoca, in perioada 1935 – 1940.
Intre anii 1942 – 1943, isi continua cursurile la o scoala de nevazatori la Timisoara. Cursurile liceale sunt facute tot la Timisoara, intr-un liceu teoretic pentru vazatori. Urmeaza cursurile Facultatii de Teologie din Sibiu, intre anii 1948 – 1952. La 1 aprilie 1953 intra in obstea Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus. Este calugarit in ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului si primeste numele de Teofil. Dupa sapte ani de la calugarie este hirotonit diacon de catre Mitropolitul Nicolae Colan.
La 13 mai 1983 este hirotonit preot de catre Mitropolitul Antonie Plamadeala. La aceasta data primeste si hirotesirea intru duhovnic. In anul 1986 este hirotesit protesinghel, iar in anul 1988 arhimandrit.

Dumnezeu sa-l odihneasca !

LINK 3 : Este vorba despre un blog ce vi l-am recomandat frecvent ce dezbate un subiect legat de Tratatul de la Lisabona, recenta aprobare interna a tratatului de catre Irlanda, implicatiile sale asupra viitorului UE etc.
Tratatul de la Lisabona, cunoscut si ca Tratatul de Reforma, este aproape identic cu Constitutia Europeana, un document care a fost rasunator respins de alegatorii francezi si olandezi in 2005. Printre multe alte inovatii, Tratatul de la Lisabona (peste 250 de pagini) va stabili un presedinte permanent al UE (Tony Blair ?), un ministru de externe si un serviciu diplomatic al Uniunii. Prin clauza de aparare reciproca – intitulata Cooperare Structurata Permanenta - conventia pregateste drumul pentru crearea unei armate europene.
Tratatul de la Lisabona obliga natiunile UE sa cedeze centrului decizional suveranitatea din mai multe zone si reduce drepturile nationale de veto pentru a permite luarea mai multor decizii prin majoritate in loc de consimtamant unanim.
Va asigur ca merita sa cititi articolul in intregime, il gasiti dand un click pe link 3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)