luni, 6 iulie 2009

TOUR de FRANCE !

Una din bucuriile mele de vara, constante in ultimii 2-3 ani, dese si prin liceu sau studentie ! Nu ma pricep deloc la echipe, concurenti sau alte detalii ! Totusi, stiu si eu, cine a fost Miguel Indurain ! Il auzeam in adolescenta cand era meserias in ciclism ; cred ca a castigat "Le TOUR" de vreo 6 ori ; in fine, sau e campion mondial de 6 ori, ceva de genu' asta ! Apoi, Lance Armstrong, intrat in istoria competitiei, un tip care s-a confruntat si cu o boala grea, nu doar cu concurentii si etapele ! A depasit toate recordurile Turului Frantei !

Totusi, ce-mi place la Turul Frantei ?

In primul rand, sa stau intins in pat, ca nesimtitu' si sa ma benoclesc la etapa ! Sa aud zgomotul elicopterelor care insotesc si filmeaza caravana, indicatiile date din masini, sa vad cordoanele de localnici care saluta participantii, desenele de pe asfaltul incins facute in pre-ziua sosirii Turului. Nu va zic, de cate ori am adormit si ma trezeam spre finalul etapei lol ! Garantat : e cel mai bun somnifer, cand vrei sa adormi ca un prunc, in dupa-amiezele calduroase !

Imi plac, in egala masura, peisajele superbe desenate de natura, Alpii si vaile lungi, satele din munti si dealurile ce ascund plantatiile cu vita de vie ! Nu in ultimul rand, comentariile spumoase ale celor "2 Radu" : Naum si Banciu ! De fapt, ultimile le gasesc mai interesante ! Am inteles ca, din anul acesta, nu vom mai avea parte de duetul mai sus amintit ! Ceea ce ma sad foarte tare ! Tot la fel, cum urmaresc "Snooker-ul" pe Eurosport si alti 2 comentatori ce intretin atmosfera in modul lor original : Marius Ancuta si Daniel Bontea ! Macar ei au ramas...

In lipsa comentariilor duetului Banciu & Naum, Turul Frantei va fi privat de acele detalii interesante legate de istoria competitiei, de impartirea administrativa a Frantei, de vinurile si cognacurile celebre. Ajungandu-se la chestiunile profunde, legate de istoria, traditiile si mentalitatile frantujilor. Plus analizele deosebite legate de sport (in general) si fotbal (in special) ! Mai ales ale lui Radu Banciu pt O.M. (Olempique de Marseille wink pour les connaisseurs) !
N-am nici o problema cu "Manolo" (Emanuel Terzian) ! E un tip mai mult decat ok si ma bucur foarte mult ca il aud azi comentand ! De fapt, si "Manolo" (sa fim corecti) a comentat constant in ultimii ani competitia, atunci cand se mai schimbau intre ei !
Care se mai uita la Turul Frantei si simte lipsa celor 2 comentatori mai sus amintiti ? Facem o petitie ceva, demaram o campanie ? Daca strangem semnaturi pt candidatura unor politicieni, de ce n-am avea grija de mica noastra bucurie din timpul verii si-acele voci care insotesc competitia : Naum si Banciu !

3 comentarii:

  1. Am auzit de turul Frantei, dar niciodata nu i-am acordat o importanta prea mare. Iti multumesc pentru informatiile pe care le-ai adus in postarea asta.Sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, daca vrei sa facem un schimb de linkuri, astept sa ma contactezi pe blog, printr-un mesaj cu datele tale. Iti multumesc si o zi faina iti doresc! Inka

    RăspundețiȘtergere
  3. Uichend placut si tie, Mihaela, zambete si soare ! Desi, acum, cand scriu, ploua torential, in Focsani :(Probabil ca si-n Iasi, e la fel ...

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)