duminică, 17 februarie 2013

Titanic vs La Vita e Bella - ce preferati : I Am On The Top Of The World sau Buongiorno, Principessa ?




Titanic - cel mai mare pachebot din lume la acele vremuri, a fost construit la Belfast si a esuat la 14 aprilie 1912 - la 3 zile dupa ce a plecat din portul Southampton catre New York.
In urma tragicului accident, au murit 1514 pasageri din numarul total de 2224 imbarcati. Acestea sunt date istorice, un accident naval tragic, nu le pun in discutie azi ! 

Leonardo di Caprio si Kate Winslet au prestat aseara in filmul lui James Cameron din 1997 "Titanic" care s-a ciocnit de un ghetar numit Iceberg ! Nu am inteles de ce e apreciat filmul Titanic - e o chestiune de gusturi ! 

Astazi punem in balanta 2 filme lansate in 1997 - un an cu greutate pentru cinematografia mondiala ! Amandoua au obtinut multe premii Oscar si impart privitorii in functie de gusturi in 2 tabere :

Titanic (James Cameron) : Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) si Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet)
La Vita e Bella (Roberto Begnini) : Guido (Roberto Benigni) si Dora (Nicoletta Braschi)



In loc de "I am on the top of the world", prefer "Buongiorno, Principessa" !
Eu aleg "La Vita e Bella" care e un film titanic ! Voi, ce preferati ? 


2 comentarii:

  1. Mie mi-e foarte usor sa aleg. Titanic e un film care mie nu mi-a placut, in timp ce La vita e bella e probabil filmul meu preferat (sau, in orice caz, filmul pe care l-am vazut si l-as mai vedea de cele mai multe ori).Votez cu doua maini pentru La vita e bella. Poate primesc "un carro armato vero".

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ajuns la o limita, atunci cand am vazut pe Facebook ca multi erau incantati si elogiau filmul Titanic, mai mult decat se cuvenea.LA VITA E BELLA e doar un exemplu, sunt si alte filme mai apropiate ca subiect cu Titanic, pt o comparatie corecta din anumite rigori cinematografice.Nu sunt specialist in asa ceva si mi-am permis sa contraatac cu un film la care tin mult si, se pare, multi mi-au dat acelasi feedback pozitiv :)Multam fain, Alin :)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)