luni, 4 februarie 2013

Google Maps : QR Code - Cultura & Patrimoniul National din Vrancea in Mediul Online




Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online a fost initiata de Ana Catanoiu de la ONG-ul Potpourri Focsani si a avut loc la sediul Directiei Judeteane pentru Cultura si Patrimoniu National Vrancea (DJCPN VN). Totul a plecat de la ideea colegului blogger vrancean Florea Cristian !

Tema discutiei - implementarea unui QR Code in dreptul statuilor si monumentelor din judetul nostru. Procedura consta in scanarea codului cu telefonul mobil printr-o aplicatie downlodata de pe internet.




Blogosfera Vrancea a mediatizat si promovat intalnirea venind in sprijinul comunitatii si mijlocind legatura inter-institutionala ori anumite bariere uneori usor birocratice. Spre norocul nostru, nu a fost cazul, deoarece dl Florin Micu-Iliescu (director DJCPN Vrancea) e deschis metodelor moderne de promovare a valorilor din patrimoniul judetului Vrancea !

Tudor Bezea cel care a reperezentat grupul nostru al bloggerilor vranceni la discutiile preliminare si a contribuit major la reusita proiectului : "codurile QR au devenit calea către un proiect genial prin intermediul căruia vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a aduce cultura și tradiția în comunitate. Amintesc doar câteva puncte:
- toate plăcuțele monumentelor istorice și obiectivelor turistice din Vrancea vor fi schimbate cu plăcuțe care vor conține coduri QR către o pagină web găzduită pe site-ul oficial al direcției;
- pe contul Youtube al direcției se vor încărca toate filmele din arhiva proprie;
- pe contul Issuu al direcției se vor încărca principalele fișiere pdf din arhiva proprie;
- se vor localiza pe Google Maps adresa tuturor obiectivelor turistice și monumentelor istorice vrâncene;
- se va realiza panoramă Google fiecărui obiectiv turistic și monument istoric vrâncean;
- se va comunica pe rețelele de socializare;
- se va colabora cu Blogosfera Vrancea;
- se va printa un ghid ce va fi distribuit în școlile vrâncene;
- se va propune instituțiilor locale să folosească pentru cadouri oficiale produse tradiționale vrâncene;
- se va recomanda utilizare codurilor QR pe etichetele produselor tradiționale și pe materialele tipărite partenere."


Cum functioneaza ? Aveti nevoie de un telefon mobil, o aplicatie descarcata in prealabil si conexiune la internet. Dupa ce vom pune codurile pe 250 monumente, statui, cladiri, etc - le scanam pentru a afla datele cele mai importante : istorice, cu precadere.

Surse Media : Intalnirea a fost filmata de Tv.VranceaMedia unde puteti vedea intreaga dezbatere ! Au scris despre initiativa Blogosferei Vrancea, colegii nostrii de la Ziarul de Vrancea si Monitorul de Vrancea.

Blogosfera Vrancea a fost reprezentata de : Cristian Florea, Tudorel Bezea, Dan Stefan, Andrei Sbarnea, Madalin Blidaru, Razvan Geambasu si subsemnatul). Multumim invitatilor speciali : Chinezu, Claudiu Ciobanu, Vlad Dulea, Marius Matache, Stefan Murgeanu : prietenii si nasii nostrii din DreamTeamRo.


Concluzii : alaturi de DreamTeamRo vom diseminain online acest proiect si vom da un exemplu de comportament fata de comunitate al unei blogosfere locale. Daca lucrurile decurg conform planurilor noastre, in vara anului 2013 vom trece la partea practica ! De reusita acestui demers al nostru, depinde implementarea lui in celelalte judete din Romania si un parteneriat frumos intre Institutii Publice - Blogosfera - ONG-uri.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)