luni, 11 februarie 2013

Papa Benedict XVI se retrage : Urbi & Orbi




Papa Benedict al 16-lea a anuntat ca se retrage din cauza epuizarii fizice, asa cum suna in anuntul Vaticanului de acum cateva minute. De fapt, denumirea oficiala a gestului sau, este demisie, cea ce este o premiera pentru institutia Bisericii Catolice.

Suveranul Pontif - Joseph Alois Ratzinger, aflat la varsta de 85 ani a facut acest anunt care a fost confirmat de consilierul Vaticanului - Federico Lombardi. Este primul astfel de gest al unui papa in istoria Biserciii Catolice prin care el renunta anuntandu-si demisia. 


Pe locul vacant se vor organiza alegeri - dupa ce se va consemna in mod oficial demisia pe 28 februarie 2013. Va urma, in ordinea etapelor din aceasta situatie, perioada sede vacante (loc vacant) - de consultare pentru gasirea succesorului acestui papa german !

4 comentarii:

  1. Ce responsabilitate uriaşă îşi asumă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este ciudata decizia luata de Papa Benedict - toti inaintea lui au dus un mandat pana la capat. Papa Ioan Paul II a fost mult mai bolnav si nu a demisionat !Dvs la ce va referiti, mai exact : * responsabilitate din perspectiva unuia care lasa loc de interpretari pt un gest unic in istoria Biserciii Catolice ? * responsabilitate pentru unii cardinali care acum vor face lobby sa ii ia locul ?

    RăspundețiȘtergere
  3. A demisionat pe motiv politic. Berlusconi ii vrea tronu` :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca ne-ar mira, ca mogulul grandoman grabnic iubitor al produselor de export romanesti tunate cu botox si silicoane .. sa se viseze Papa :))Cum ar suna, PAPA SILVIO I :D

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)