sâmbătă, 19 mai 2012

Noaptea Muzeelor : Focsani - Muzeul Vrancei




Noaptea Muzeelor - eveniment prilejuit de Ziua Internaţionala a Muzeelor - are loc pe 18 mai 2012. Initiativa apartine Ministerului Culturii si Comunicarii din Franta iar in Romania este deja la editia a 8-a.
Consiliul Europei este institutia care patroneaza acest eveniment, alaturi de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM). 

In noaptea de 19 mai 2012, aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc acest eveniment. In Romania aproximativ 70 de muzee din intreaga tara isi asteapta vizitatorii in spatiile de expozitii, unde vor avea loc, intre altele si spectacole de muzica, dans, teatru, proiectii video, etc.

Voi enumera cateva muzee care participa la nivel national la Noaptea Muzeelor :
- Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Naţional Tehnic "Dimitrie Leonida" si Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti
- Muzeul Judeţean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes
- Muzeul de Mineralogie al Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca
- Muzeul National al Agriculturii Slobozia
- Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia
- Muzeul Judetean Ialomita
- Muzeul Olteniei Craiova 
- Muzeul de Istorie Turda
- Muzeul Judetean Arges 

Noaptea Muzeelor 2012 Vrancea
- este organizat la Focsani de catre Muzeul Vrancei.
Incepand cu ora 20:00 va avea loc un recital cameral la flaut susţinut de Flauti Due : format din Augustin Creznaru si Liviu Topala. Intrarea este libera.

Cu acest prilej, Orchestra de Camera UNIREA va sustine in sala mare a cladirii muzeului din Bulevardul Garii nr. 5, un concert de muzica clasica. Concertul va incepe de la ora 21:30 si este dirijat de catre Vincent Gruger. Vor fi interpretate lucrari de larga popularitate apartinand compozitorilor Wolfgang Amadeus MOZART si Bela BARTOK.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)