miercuri, 9 mai 2012

Atletico Madrid - Athletic Bilbao : Finala Europa League 2012 Bucuresti





Cele 2 finaliste sunt echipe spactaculoase, ofensive amandoua, care au practicat un fotbal incantator ochiului oricarui microbist.

Atletico (30 de goluri în actualul sezon) versus Athletic (28 goluri) sau Falcao (10 goluri) versus Llorente (7) ori basci contra madrileni. 

Atletico Madrid - echipa antrenata de fostul mare jucator argentinian Diego Simeone - pare echipa usor favorita in aceasta finala. Conteaza traditia mai buna in cupele europene, avand un lot mai valoros in ansamblu si jucatori mai buni pe fiecare post comparati cu cei ai adversarei. 

Athletic Bilbao - antrenata de Marcelo Bielsa - a fost surpriza placuta a acestei competitii avand, dupa mine, cel mai frumos fotbal din Europa, dupa Barcelona. A eliminat echipe puternice precum Manchester United si Scalke 04, in fata carora nu era cotata favorita.

Tare sunt incantat de acest clip realizat de Antena 3, o premiera in media romaneasca, ceva inedit si dezirabil si cu alte ocazii. Pentru orice spaniol care intentioneaza sa isi sustina echipa favorita : Atletico Madrid sau Athletic Bilbao, este un mini-ghid extrem de util in Finala Europa League de pe Stadionul National din Bucuresti.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=icMkVl1xe9E]

Finala Europa League va incepe diseara de la ora 21,45 si este IN DIRECT la Pro Tv.

Consider ca este un eveniment cu care trebuie sa ne mandrim, avand in vedere efortul sustinut pentru construirea stadionului dedicat acestei finale unice pentru Romania. Plus lobby-ul puternic facut la UEFA si sustinerea primita din partea lui Michel Platini.

Din cate m-am informat eu, Romania nu a mai organizat ceva asemanator, la o scara majora europeana sau mandiala, decat in 2 precedente anterioare anului 1990. Este vorba despre Universiada din 1981 si Finala Cupei Davis din 1972 Romania - SUA cand salatiera de argint a fost castigata de americani la Bucuresti dupa un 3-2 in fata lui Nastase & Tiriac.

Ma hazardez putin si incerc sa fac o predictie pentru Finala de deseara. Imi doresc sa avem un meci cu prelungiri, eventual si lovituri de la 11 metri. Ma gandesc la un meci terminat la egalitate - probabil 1-1 dupa 90 minute. Apoi, o victorie a celor de la Atletico Madrid, in prelungiri cu 2-1.

Voi, ce pronosticuri dati pentru Finala ? Care este echipa preferata :) 

3 comentarii:

  1. Nu le am cu fotbalul, dar asa un meci nu voi rata :)Sper sa fie un joc fumos.

    RăspundețiȘtergere
  2. totusi, cu cine tii, pentru ca unii mai putini ancorati la fotbal, pot avea predictii spactaculoase ! nu e alta, dar poate pun la pariuri scorul tau :)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)