miercuri, 20 iulie 2011

Cum optimizam un blog ?



Da, stiu ! Am neglijat postarile pe blog, in ultima vreme, avand mai putin de 3 articole din media saptamanala obisnuita. Un motiv semnificativ, programul extrem de incarcat de la job pricinuit de concediile colegilor mei, munca fiind redistribuita celor ramasi. Vine luna august si ma revansez. Timp de aproximativ 1 luna de zile, in putinul timpul liber, am lucrat la taguirea postarilor si clasificarea lor in cateva categorii bine determinate pe acest blog. Am luat-o de la inceput, cu primul meu articol pe blog


Dupa care, am pus manusile chirurgicale si-am purces la extractia si eliminarea a circa 20 postari banale, incomplete ori doar cu poze si clipuri embeduite ce au fost sterse de pe Youtube de catre cei care le-au uploadat.  Am renuntat la 10 etichete inutile ce nu ma vor insoti in activitatea mea de blogger.

Am consolidat 5 etichete carora ma voi dedica, in viitoarele abordari din blogosfera. O parte dintre acestea, vor aparea, cat de curand, intr-o sectiune din header-ul blogului. Am micsorat rezolutia imaginilor si am redus dimensiunea clipurilor embed-uite de pe Youtube, ceea ce a dus la imbunatatirea timpul de incarcare al blogului, la doar 2,2 secunde. Am externalizat postarile cu eticheta "Muzica" catre blogul de nisa ce l-am pornit la sfarsitul anului 2010 - djPATRICKdan - pentru a ma obisnui cu platforma wordpress. Blog pe care nu l-am promovat insa, creste frumos si, isi propune o participare onorabila la RoBlogFest 2011 ;)



Am bibilit minutios la partea de layout si-am decis sa ma rezum la doar 3 culori : negru pentru postari, albastru pentru linkuri, rosu pentru evidentieri. Prea multe culori, obosesc ochiul cititorului. Voi folosi frecvent paragrafe pentru articole aerisite, care sa usureze si citirea in diagonala. Textul de pe pagina este scris cu caractere de 12 in trebuchet iar titlul postarii in Chewy.



Cine are un sfat-pont-indicatie, cu mare drag, sunt dispus sa discutam ! Mai ales, ca nu excelez, pe partea tehnica, unde imi place sa ma joc si sa invat din practica. Sunt dispus la a primi chiar si reprosuri, atat timp cat sunt fundamentate, argumentate. Asadar, ce mai trebuie schimbat la blog ? Din orice punct de vedere :)

2 comentarii:

  1. Salut,Am si eu cateva site-uri cu page rank-uri 2 si 4.Daca vrei sa facem un link exchange avantajos sau mai multe da-mi te rog un add pe mess la id : francesco_da_gama sa vorbim mai usor.Astept un raspuns oricare ar fi el.Numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. salut !1. tradu, "link exchange avantajos" ! ce presupune, cu ce m-ar avantaja ? tu trebuie sa imi dai detalii si sa imi spui de ce am face asta.2. folosesc foarte rar YM, doar cu unii prieteni ce nu-i gasesc in retelele sociale unde ma desfasor zilnic : Twitter, FB, Blog...

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)