joi, 7 iulie 2011

Basescu, Regionalizarea Romaniei si Casa Regala !

Cred ca este un context destul de confuz, cel care a stat la baza unor declaratii nefericite si ofensatoare ale lui Traian Basescu la adresa institutiei sefului de stat, reprezentat atunci, de Regele Mihai. Nu e prima data, cand (P)presedintele Basescu produce conflicte institutionale.


Pe scurt, voi incerca sa prezint potentiale influente ce au stat la baza declaratiilor lui Traian Basescu din emisiunea lui Robert Turcescu - B1.


Sa ne amintim, imixtiunile frecvente in zona puterii executive reprezentata de Guvern, din timpul Guvernului C.P. Tariceanu, atunci cand Basescu nu-si putea aplica strategia si jocurile de culise in favoarea grupurilor sale de interese/presiune binecunoscute. Imixtiuni si prerogative ce nu intra in sfera atributiilor institutiei Presedintelui Romaniei.
Vizibile astazi, mai mult, din cauza subordonarii totale a Guvernului Emil Boc - o marioneta penibila ce mimeaza de la Palatul Victoria asumarea unor responsabilitati si viziuni, sub o obedienta clara fata de Palatul Cotroceni !

Este foarte posibil, sa fi contat recenta declaratie oficiala a Casei Regale de a renunta la denumirea de Hohenzollern-Sigmaringen optand pentru denumirea oficiala de Casa Regala a Romaniei ! Institutie ce nu reprezenta inca un potential pericol, pentru actualul presedinte, de vreme ce romanii nu agreeaza intr-o proportie covarsitoare o monarhie - parlamentara ori constitutionala.
Iar, Regele Mihai nu are ca mostenitor direct un baiat ci pe fiicele acestuia - Principesa Margareta si Principesa Elena. Urmate de printul Nicolae (fiul Elenei), al treilea in ordinea succesiunii dinastice, recent primind titlul de Alteta Regala. In privinta Principelui Radu Duda, acesta este defavorizat de lipsa "Jus sanguinis", dincolo de faptul ca dovedeste o buna capacitate de acomodare la rigorile unei monarhii.

Radicalizarea electoratului nationalist ardelean (destul de sensibil, la astfel de gesturi politice) in contextul discutiilor despre regionalizare, este una din reactiile dorite de Traian Basescu. Acesta, dorindu-si apropierea romanilor, in contextul alegerilor locale din Iunie 2012 cat si pentru sustinerea propunerii PDL in vederea reorganizarii administrativ teritoriale pe cele 8 regiuni.
Astfel, se doreste o efervescenta in randul votantilor nationalisti-extremisti (intrati in letargie, dupa falimentul politic definitiv al lui Vadim Tudor). Acestia, decizand soarta alegerilor prezidentiale din 2004. Atunci, Traian Basescu, a fost un beneficiar al votantilor PRM, cel putin in turul 2.

In privinta imixtiunii lui Traian Basescu, in zona monarhiei, sa nu uitam, apropierea si inrudirea recenta a actualului presedinte Basescu cu "nechezolul regal" Paul de Romania (un surogat regal) caruia i-a botezat un copil !
Tot in zona aceasta - inrudiri prin nasire, sa amintim si cumetria interlopului Bercea Mondial cu fratele presedintelui - Mircea Basescu, facuta inainte de campania electorala trecuta ! Sunt doar 2 exemple de persoane "respectabile", pe care le-a legitimat Traian Basescu si le-a apropiat, doar din ratiuni si strategii electorale, nicidecum crestine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)