vineri, 29 iulie 2011

Deutschland Uber Alles !

Probabil, multi se intreaba, de ce neamtul rosteste cu mandrie the national anthem - "deutschland ubber alles" !

Versurile acestui imn, sunt scrise de către August Heinrich Hoffmann von Fallersleben in 1841, pe o melodie de Franz Joseph Haydn. Melodia a fost compusa in 1797, ca parte dintr-un cvartet de coarde.
Initial acest cântec a fost folosit drept imnul împăratului Francis II - "Gott erhalte Franz den Kaiser" ("Domnul să-l aiba in paza pe imparatul Franz"). 
Lidul devine imn național oficial german abia în 1922. Imediat dupa al doilea război mondial el a fost interzis. După 1952 el redevine imn național, dar numai de-facto. La ocazii oficiale se canta numai strofa a treia. Aceasta este situatia si pana in ziua de azi in Germania reunita. 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cAK23saAI1I]

Revenind, la intrebarea de mai sus, totul pleaca de la postarea de azi, a colegei mele The Dreamer, referitoare la tabara anuala a militarilor germani de la Soveja. Este notoriu, faptul ca statul roman nu are respect fata de veteranii de razboi sau urmasii acestora, carora le-a diminuat recent suma mizera ce le era acordata pentru slujirea patriei... 
Responsabili sunt acei actori politici vopsiti in culorile partidului de guvernamant, manjiti de contractele pe bani publici, care ne iau la misto in fiecare zi de prea multi ani.

Zilele trecute, militarii germani veniti in comuna Soveja (Vrancea) au ingrijit mormintele camarazilor acestora decedati in al Doilea Razboi Mondial pe frontul din judetul nostru. Fireste, ei au adunat, ce nu au fost in stare locuitorii si autoritatile locale.
In acest timp, Iresponsabilii statului roman, nu au grija nici fata de eroii romani decedati pe teatrele de razboi externe in care statul roman a fost angajat. Si, nu am facut demersurile necesare de identificare a soldatilor pieriti, intru vesnica lor cinstire, pretuire si pomenire.


Militarii germani si-au asumat trecutul, cu demnitate si respect fata de cei care au luptat, chiar daca au facut-o (si) din devotament fata de nazism ori poporul german de atunci.
Ipocritii sensibili, sa fie precauti, daca vor sa-mi atraga atentia, asupra tentatiei mele de admiratie fata de Reich, Fuhrer, Wehrmacht, etc ..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)