luni, 7 februarie 2011

Manifestul Barbatilor - partea 1 !





Motto (crez) : “In speranta ca femeile din lumea intreaga ne vor intelege" !

1. Daca crezi ca esti plinuta, sau grasana (ori ti-ai facut upgrade la "batoza") atunci inainte de toate probabil chiar asa si esti ! Nu ma intreba pe mine de ce sau cum ai ajuns astfel. Refuz sa raspund la aceasta intrebare. Nu ma intreba astfel de lucruri ! Nu ma forta sa-ti raspund ! Ma rog, daca insisti, treaba ta...

2. Daca doresti ceva, este suficient sa ceri. Ca sa nu existe neclaritati : Noi, barbatii, suntem foarte simpli. Noua nu ne plac si nu intelegem intrebarile fine si camuflate. Intrebarile si cerintele camuflate nu exista. Cerintele si intrebarile adresate indirect, camuflat, pe cai ocolitoare, la fel nu exista. Spune simplu si direct ce vrei, care este problema, ce doreste caprioara...

3. Daca adresezi o intrebare la care nu astepti un raspuns, atunci sa nu ramai uimita daca vei primi un raspuns, pe care nu ai fi vrut sa-l auzi niciodata... Raspunsuri simple - cu DA sau NU - sunt suficiente, indiferent de intrebarea care ti-a fost adresata !

4. Noi suntem directi si simpli ! Daca eu te rog sa-mi dai o bucata de paine, atunci sa stii ca prin asta nu am avut in vedere nimic altceva. Asta nu este o acuzatie sau o critica, ca lipseste painea de pe masa. La noi nu exista semnificatii duble si nici acuzatii ascunse. Intelege asta !
Suntem directi ! Nu are nici un sens sa mai intrebi daca 96,69% din timp, barbatii se gandesc la sex ?!
Suntem simpli ! Eu uneori nu ma gandesc la TINE. Dar nu e nimic rau in asta. Accepta aceasta stare a lucrurilor, te implor ! Nu ma intreba mereu la ce ma gandesc, numai daca cumva esti pregatita sa vorbesti cu mine despre politica, economie, filosofie, fotbal, bere, vodka, pescuit, sani, funduri, craci, sex si masini.

5. Vineri, Sambata, Duminica = Distractie = Prieteni = fotbal la televizor, pescuit la balta sau alte activitati recreative = multa bere = comportament necenzurat = imi este rau a doua zi. Acest mers al lucrurilor e firesc, la fel ca si fazele Lunii, fluxul si refluxul. Aceasta situatie nu poate fi evitata !

6. Mersul prin magazine NU este o distractie si niciodata nu va deveni !

7. Oriunde am merge, hainele pe care le porti in acel moment, ti se potrivesc foarte bine. MA JUR ! Detii o cantitate suficienta de haine, incaltaminte, genti, accesorii… Plansul in aceasta situatie este pur si simplu un santaj. A ma aduce pe mine insumi la faliment nu este o demonstrare a iubirii mele fata de TINE.

8. Daca ai o problema oarecare, cere-mi doar sa te ajut (la asta ne pricepem), dar nu-mi cere sa te compatimesc. Pentru asta suna una din prietenele tale...

9. "Durerea de cap" ce dureaza 8 saptamani, deja nu mai este o durere de cap ! La urma urmei, fa ceva si du-te in curu' matii la un medic !

10. Majoritatea barbatilor au doar 3 perechi de incaltaminte. Repet : NOI SUNTEM SIMPLI. Cum iti poate trece prin minte ideea ca eu pot sti, care anume pereche de incaltaminte, din cele 35 ale tale, se potrivesc cel mai bine costumului tau ?

PS : Daca va intrebati, cum au aparut aceste randuri, pot spune ca in urma unor discutii la un grup recent creat pe FaceBook. Indiferent ca esti, mai mult sau mai putin feminista/misogin, experimentat(a) sau novice in relatiile anterioare, ma astept la reactii firesti de contestare/aprobare a acestor randuri. Atat azi, cat si in partea a 2-a a acestei postari, ce va fi in foarte scurt timp.
Pentru a citi si intelege substratul acestui text, iti trebuie in primul rand umor... Si, cum cititorii mei, sunt prezumati, in plus, si de inteligenta, ironie fina, argumente solide, poate chiar si sarcasm, am toata increderea ca voi fi inteles, pentru nemernicia de care am dat dovada, asternand aceste randuri tendentioase...

O zi haioasa, zambete si...soare :)
Ia, sa va vad :D

9 comentarii:

  1. Foarte tare! Să știi că am auzit mulți tipi plângându-se de exact aceleași lucruri. O să le rețin, mă fac vinovată de jumate dintre critici:))Apropo de ce-ai scris, am auzit de curând, de la un prieten, că noi fetele "driblăm" logica! Iți dai seama că spiritul meu feminin și ura față de fotbal a născut o polemică dar... câteodată are dreptate. Măcar suntem frumoase:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuza cu "macar, sunteti frumoase", nu ajunge unora dintre voi, incat mai sunteti si inteligente... Iar asta il face mandru pe "robul lui Dumnezeu" ce are o asa mandrete de fata ;) O dovada in plus, este si faptul ca nu multe dintre voi, aveti taria sa recunoasteti macar o parte dintre cele scrise mai sus.Merci, Andra ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. =))))))))))))))) daca iti dau dreptate, imi amintesti pentru a nu stiu cata oara ca o sa am probleme cu fetele ? :)):)):)) ce-i drept... noi, reprezentantele sexului frumos, avem si pretentii de "sex tare" ... :)) si de aici ... se naste si sentimentul ca am avea mai multe drepturi si nevoi... decat voi...

    RăspundețiȘtergere
  4. In cazul amintit de tine, "sexul tare" se refera la cine domina sau, cum se mai zice, cine "canta" intr-o relatie ?In cazul asta, Stanica, totul e pe baza de negociere si fiecare isi va lua din drepturile care i se cuvin, atat cat poate sau ii permite celalalt.Nu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Punctul 5 ma pune deseori pe ganduri si anume partea cu bautura (multa bere... multa multa bere... si mai multa bere). Desi imi place sa beau, tot nu am inteles de ce pentru unii bautura este asa o megadistractie (uneori singura) iar prin faptul ca s-au facut muci si au vomitat toate mesele mancate in saptamana respectiva, ceea ce pentru multi este "cool" si motiv de lauda a doua zi(chiar o mare mandrie).P.S. desi comentariul meu nu e potrivit postului, sper sa nu fiu pus la zid :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Laurentiu, ai mare noroc ca nu am pietrele la mine ! tocmai le-am aruncat in cativa caini care aveau covrigi in coada si se mandreau cu asta ;))

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.vplay.ro/watch/v88hafte/# - un betiv intotdeauna este bucuria copiilor :)

    RăspundețiȘtergere
  8. hai ca si voi aveti multe de inteles..directi si simpli? hai pe pariu?mersul prin magazine? hai, again pe pariu??

    RăspundețiȘtergere
  9. iti recunosc, nu are rost sa ma ascund : la mersul prin magazine m-ai cam prins, Pinguule :D

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)