luni, 3 mai 2010

TRIP - The Making Of !




Dezgustul, plictiseala si refuzul de a sucomba intr-un oras-desert sunt reflectate prin proiectarea unor epifanii pe fundalul spatiilor limitante din Constanta postcomunista, si potentate de preferinta pentru culori intense, ritmuri acerbe si un feeling de post-pop-art.
In TRIP, prietenii din acest grup simt ca isi pierd sanatatea mentala in spatiul socio-cultural anost in care traiesc. Isi petrec viata antrenandu-se in discutii fara rost sau dezbateri lingvistice fara un adevarat fundament logic si folosind unelte de alterare a constiintei precum drogurile si alcoolul.


 
TRIP reprezinta un proiect initiat si coordonat de Florina Titz impreuna cu actorii principali: Marian Adochitei, Lana Moscaliuc, Dragos Stefan, Dan Telehoi, Mirela Ungureanu. 
Scenariul TRIP a fost scris pe o perioada de 4 luni, după o indelungata cercetare si un studiu aplicat conversatiilor zilnice inregistrate pentru a verifica sabloane autentice de vorbire si pentru a fi apoi aplicate in scenariu. 
Pentru stabilirea distributiei, regizoarea a vizat actori nu doar talentati dar si cu disponibilitate pentru improvizatie. Unele scene sunt pe deplin improvizate, dupa un studiu indelung al personajelor. Chiar si unele linii de dialog au fost generate pe moment, in timpul repetitiilor, urmand apoi sa fie incorporate in scriptul oficial. 


 
TRIP a fost filmat in perioada August 2007 – Martie 2008, pornind de la un buget de 0 RON si ridicandu-se apoi la cheltuieli progresive din bugetul personal al membrilor echipei. S-a filmat in stilul guerilla, intotdeauna on-location si cu o echipa minima. 
Fundalul sonor este foarte misto, de el fiind responsabil Silent-Strike, care are un proiect fain si-l recomand celor care asculta acest gen musical. 


PS : Prin acest articol, am incercat sa preiau si sa promovez un proiect inedit si deosebit de interesant, chiar daca a trecut ceva vreme de la lansarea lui. Mi se pare ca spune multe despre o lume destul de restransa si necunoscuta noua privitorilor, dar pe care nu o putem nega insa.
E drept, am fost sensibilizat de faptul ca este vorba despre Constanta - orasul meu de suflet (al studentiei), prezentata dintr-o alta perspectiva, una "under-ground", destul de greu de inteles pentru cei care nu o cunosc cat de cat.
Mi-am adus aminte de "baietii de cartier" din Constanta si, inchei aici prezentarea, lasandu-va cu Criss Blaziny si Tranda - 2 nume importante din musica actuala.
Respect, din partea mea, pentru zonele unde am stat ca student, si unde am lasat in urma prietenii frumoase : Faleza Nord, 3 papuci-Delfinariu, Unirii, Tomis Nord, Inel 2, Abator, Navrom. Respect, Constanta !

7 comentarii:

  1. Sper să găsesc aici la tine cât mai multe astfel de proiecte. Mi-a plăcut ideea şi am zâmbit plăcut când am auzit despre faptul că oraşul de suflet îţi este Constanţa. Cred însă că într-un fel sau altul toate au ceva frumos şi ceva ascuns...Îţi doresc o zi senină şi fără gropi :P!

    RăspundețiȘtergere
  2. multam fain, de apreciere !am urmatoarea impresie : Constanta este pentru mine, cum e Focsaniul pentru tine ;)nu-mi reneg orasul de nastere si domiciliu (Focsani) dar nici nu pot spune ca ma atrage cu ceva, nu-mi ofera nici o satisfactie si speranta ca poate deveni atractiv vreodata ! amintirile si trairile din cei 4 ani de studentie in Constanta sunt mai puternice si ma vor insoti mereu in viata...spun asta pentru ca imi place sa traiesc in locuri UNDE SE INTAMPLA CEVA, in orase care evolueaza, unde mentalitatile nu-s inchistate.unde oamenii sunt stransi-uniti in jurul comunitatii locale, unde apartenenta la "cetate" iti da sentimentul ca esti o parte a ei si lupti (si) pentru ea cand lupti pt tine ca individ sa evoluezi, sa te implinesti...numai bine, sper sa iti incarci bateriile, intelesei de la un coleg blogger ca esti prin Vrancea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar o sa ma uit la film. sunt curioasa cum a iesit:D

    RăspundețiȘtergere
  4. m-as bucura sa existe si alte asemenea productii "low-budget" care sa se evidentieze.si eu sunt curios, ce parere ai tu despre TRIP ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. inca mai exista oameni care fac ceva din pasiune si nu pentru banii nenorociti care ne seaca zilele...super tare si felicitari maxime pentr mana pe care le ai intins-o spre prmovarea proiectului!!! sunt mandru ca inca mai exista oameni frumosi cu adevarat!adrian mangu - http://schitze-din-viatza.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)