joi, 1 aprilie 2010

La Multi Ani de 1 Aprilie !

Observam cu totii investitii masive in infrastructura, lipsa gropilor si existenta unor parcari numeroase, spatiul verde care este din ce in ce mai mare, numeroasele investitii straine in urma unor decizii inspirate ale Guvernului, a fost anulat impozitul forfetar iar profitul reinvestit nu se mai taxeaza. 
Romanii plecati in afara tarii sunt atrasi pentru a se restabili in tara si sunt incurajati si sprijiniti in acest sens. Deja, tarile traditionale : Italia si Spania se plang de un val numeros de demisii ale romanilor, care-si vand proprietatile cumparate in anii anteriori acolo si vor investii in mici ferme in Romania. Evident, incurajati de eforturile Guvernului de sprijinire si stabilire a acestora tara mama.
Asteptarile noastre au fost depasite de promisiunile politicienilor si nu doar ca au marit pensiile si salariile cadrelor didactice cum au promis, ba chiar au propus dublarea lor, oferind chiar si-al 14-lea salariu. 
Bancile au redus la jumatate dobanzile la credite depasind conditiile de creditare din Cehia, Polonia, Estonia si Slovenia, tari pe care deja le-am depasit in speranta de viata, PIB, spor al natalitatii si investitii straine pe cap de locuitor. Tinerii au deja majoritatea posibilitatea de a face un imprumut spre achizitia unei locuinte, incat de restul remuneratiei au de ales , pentru 2010, intre un credit auto, o polita de viata sau un tur al Europei.
Cei care doresc sa-si faca o firma au scapat demult de birocratie, numarul de acte necesare este extrem de mic iar timpul cu greu depaseste o zi pana te-ai inregistrat.
Ce farmec are sa luam in serios ziua de azi, atat timp cat in Romanica sunt 365 de zile intr-un an in care suntem pacaliti de catre stat, banci, politica, taxe, angajatori, etc...
Traim in Romania si, daca am ramas aici, sa ne razbunam din plin !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)