vineri, 23 aprilie 2010

CHICANE in Romania

In aceasta seara - Vineri 23 aprilie 2010 - incepand cu ora 23:00, la Kasho Club in Brasov, vor concerta britanicii de la Chicane. Deschiderea concertului va fi asigurata de  cei care au mixat in deschiderea concertului Paul van Dyk, romanii de la Snatt and Vix.

Este formatia mea favorita pentru modul in care CHICANE a influentat musica electro-dance a ultimilor 15 ani si calitatea productiilor. Prezenta instrumentelor, orchestratiei si a unei echipe tehnice proprii, in fiecare concert, denota un profesionalism si respect pentru ei, publicul si fanii lor. 

Spun asta din proprie experienta, anul trecut am perceput cum e sa fii la un concert de calitate - LIVE - in cadrul Tuborg Green Fest 2009 Romania. 

Fara discutie, Chicane ca este un concept muzical inedit, reusind sa-si impresioneze fanii cu show-uri live senzationale, incluzand aici interpretari complexe din partea a diferiti solisti vocali, chitaristi, tobosari si chiar flautisti. Avand pe CV concerte pe scenele unora dintre cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Glastonbury, Creamfields sau Roskilde), Chicane a depasit limitele muzicii electronice, transformand-se intr-o adevarata experienta live itineranta.
Formatia Chicane inseamna Nick Bracegirdle, unul dintre cei mai apreciaţi producatori şi compozitori din Marea Britanie. Inainte de a deveni Chicane, Nick şi-a incercat norocul in design vestimentar, dar succesul l-a capatat odata cu pasiunea pentru muzica si tehnica muzicala, fiind un fan, ca si mine al lui Jean Michelle Jarre, Vangelis sau Mike Oldfield. Din cate imi amintesc eu, exact aceleasi gusturi musicale le are si Armin van Buuren, iata o compatibilitate interesanta intre aceste 2 mari nume.
Nick a debutat in 1995 in parteneriat cu Leo Elstob, ajungand un an mai tarziu in British Top 20 cu piesa "Offshore", care a aparut pe mai bine de 130 de compilatii. Off Shore s-a bucurat de promovarea intensa a lui Jose Padilla pe compilatiile Cafe del Mar, iar asta face din Nick un privilegiat al scenei britanice. Tot in 1996, Nick isi schimba numele in Chicane si incepe sa-si puna amprenta asupra muzicii electronice internationale.
Dupa succesul Off Shore a urmat piesa Saltwater la care a colaborat cu Marie Brennan (Clannad), piesa ce a atins rapid locurile de frunte in topurile britanice si a devenit emblematica pentru genul trance music. Nick a fost si este in continuare solicitat sa remixeze multe piese ale unor artisti cunoscuti. 
Iata, alte cateva hituri, pe care le-am selectat de pe Youtube, cu cele mai bune prestatii LIVE ale celor de la Chicane. Acestea sunt doar cateva dintre hit-urile ce l-au adus pe Nick pe cele mai mari scene ale muzicii electronice mondiale : 

Love On The Run (feat. Peter Cunnah)
Don’t Give Up (feat. Bryan Adams)
Stoned in Love (feat. Tom Jones)
Bruised Water (cu Natasha Bedingfield)

Incepand cu 2006, formula obisnuita a trupei ii include pe Nick Bracegirdle (Keyboards/Programming), Carl Holt (Bass), Mark Pusey si Simon Merry (Drums), Simon Small (Guitar) si Natasha Andrews (Female Vocals).


In ultimele luni ale lui 2009, Chicane a fost in turneu, participand la 5 festivaluri in Australia, Jakarta, India si Marea Britanie. In 2010, trupa a lansat un nou single: Come Back and Stay - clip filmat de mine LIVE in 2009 - ajuns pe locul 4 la cautarile pe Youtube cu aproape 7000 vizualizari. O piesa remix la celebrul hit apartinand lui Paul Young.

UPDATE : 
* LINK 1 : recenzia mea la concertul CHICANE din 2009.
* LINK 2 : impresiile mele dupa concert.
 

2 comentarii:

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)