miercuri, 5 august 2009

Ce se intampla, daca dormi in timpul cutremurului ?

Cutremurele nu prea ma inspaimanta, sau nu foarte tare. Repet, frecvent, mie si altora, ca trebuie sa fim calmi, sa nu ne panicam, sa nu luam decizii pripite. Recunosc, am o oarecare teama fata de cutremure, cand au loc noaptea. Uatever, cand dormim, de fapt...
Spun asta pentru ca am trait live cutremurul din 1986 si, mi-l amintesc, extrem de detaliat ! Am si acum imaginea in care eram in pijama (dupa cutremur) in holul scarii si, ne incurajam, intre noi, vecinii. Singura teama, era sa nu mai aibe loc vreo replica, fiind trecut binisor de miezul noptii.


Ce vreau sa va zic : azi dimi, dupa vreo 4 nopti nedormite la mare, la Concertul din Uichend (ARMIN si TIESTO), avand un somn mai lung, am visat ca era cutremur si ma bagam sub un birou. Va jur asta, fara misto ! Biroul din camera mea. Faza interesanta e urmatoarea : nu stiu cand visam astfel ; inainte sau dupa ce a(m) pornit TV !
Cutremurul (pe care NU l-am simtit) a fost la 10,48 (AM). Eu m-am trezit de-a binelea, din bugineala, pe la 11,30 (AM). Precizare importanta : obisnuiesc sa tin telecomanda langa mine, cand dorm, pt ca dimineata sa-i dau drumul mai usor. Dar, nu se intampla, chiar in fiecare dimineata.
Explicatia 1 (90%) : daca TV l-am pornit din greseala (inainte de cutremur) in timp ce dormeam si visam (si n-am realizat asta) oare subconstientul, mi-a inoculat o interesanta forma de auto-protectie, grabindu-ma sa ma ascund sub birou (in vis) ? Asta desi cutremurul avusese loc si, probabil, mi s-a auto-sugestionat un asemenea vis. Apoi, e normal sa visam, la o asemenea ora : 11,00-11,30 ? Si, sa fim influentati, in visele noastre, de tot ce se intampla in jurul nostru ?
Explicatia 2 (10%): chestia care ma pune pe ganduri : daca io visam iar TV era INCHIS, asta ar insemna ca l-am PREVESTIT ?


Eu la astea 2 variante m-am gandit ; care sa fie explicatia ?
Va jur ca nu e vrajeala, chiar am stat ceva vreme pe ganduri pana sa postez asta, nu stiu nici daca m-am facut inteles ! I-am mai povestit unui amic, Bogdan, chestia asta si s-a cam speriat ! Sincer, am o oarecare retinere si, tot ce sper eu, e sa fii deschis TV inainte de cutremur ! Chiar si asa, nu pot sa nu constat ca, subconstientul meu a functionat si dupa zgaltaiala, incercand sa ma protejeze. Altfel, de ce n-as fi visat cum a fost in uichend la mare, cum m-am distrat la concert sau orice alta chestie !

Nu mai zic, ca in cercul meu de prieteni, sunt cunoscut ca un "mare cobitor" cand vine vorba de meciuri de fotbal ! BTW : Deseara se joaca : Poli Timisoara - Sahtor, la cer eu vad rezultatul final de 1-1 ... Daca iese asa, incep sa ma sparii de-a binelea ...


PS : mi-am adus aminte de un film bun pe care l-am vazut mai demult : se cheama "Sublime" ! Nu stiu daca l-ati vazut ! Legat de ce v-am povestit azi, o sa postez maine cateva dialoguri/replici avute de tipul si tipa din film, despre multele cazuri in care "visam ca ne prabusim" ... in somn !


O zi racoroasa !

4 comentarii:

  1. Ziua bună! Pot spune ca si eu sunt ingrozita de ideea de a nu ma prinde cutremurul cat dorm sau in toiul noptii. La curtemurul de ieri eram treaza, probabil holbandu-ma la blog, dar nu am simtit nimic.Ar fi fost foarte urata situatia in care sora mea s-ar fi trezit.-Este ingrozita de cutremure.In acest caz eu as fi avut de sustinut moralul unui copil de 7 ani

    RăspundețiȘtergere
  2. buna, Ioana !in privinta asta suntem de aceeasi parere : sa ne fereasca D-zeu de cutremur iar, daca e sa fie, sa nu fie noaptea, macar... cat priveste sustinerea morala a sorei tale, sunt sigur ca te-ai fi descurcat ! doar ca trebuie sa ti se spuna mai des asta, sa nu te mai subestimezi atat, okayu ;) ai grija de tine si te faci repejor bine ! Ne-am inteles :)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)