joi, 13 august 2009

SZIGET Festival !

Pe 12 august 2009 a inceput festivalului SZIGET, dupa ce romanii au putut gusta o mostra la Targu-Mures, la Felsziget (Peninsula), asa cum va anuntam. Festivalul se tine pe insula Obudai si dureaza pana duminica, 17 august.

Vor fi prezenti pe cele 5 scene ale festivalului : The Prodigy, Nouvelle Vague, Klaxons, Prima Scream, Tricky, Pendulum, Placebo, Snow Patrol, Lily Allen, The Crystal Method, Birdie Nam Nam, Paul Oakenfoald, Grooverider, Pete Tong, Armin Van Buuren, Eric Prydz.

Sziget Festival are loc in fiecare an, in prima jumatate a lunii august, la Budapesta. Locatia festivalului se deduce chiar in denumirea acestuia, Sziget Festival: cuvantul "sziget" inseamna "insula" in limba maghiara. Insula Obudai, mai exact, situata pe Dunare in capitala Ungariei, se transforma timp de o saptamana intr-un oras cosmopolit, colorat si iubitor de muzica. Anul trecut au participat aproximativ 385.000 de persoane !! Detalii despre program puteti gasi pe site-ul oficial.

Mai jos aveti un clip haios cu un personaj foarte simpatic care, ne prezinta, in felul sau, detalii legate de invitati si toata nebunia ce-o declanseaza Sziget-ul, in aceasta perioada, in tara vecina. Si, nu numai, avand in vedere ca devine o obisnuinta si pt foarte multi fani din intreaga Europa ! Sziget, este deja un nume mare in industria musicala europeana !

 

Aviz, unor galerii de la fotbal ce aduc injurii si scandeaza trivialitati maghiarilor, sau romanilor-xenofobi cu mintea ingusta. Hai sa luam exemplul meciului de aseara de fotbal, jucat in memoria lui Marian Cozma si sa punem cate o caramida la consolidarea unor relatii de buna vecinatate si cooperare intre poporul roman si cel maghiar !
Sa gandim, raportandu-ne la prezent si viitor, lasand deoparte care popor s-a stabilit primul in aceste zona dupa parasirea liniei Dunarii de catre ultima legiune sau cohorta de romani. Sa renuntam, la revendicari teritoriale, invocarea Trianon-ului sau alte conflicte etnice precum cel de la Targu-Mures (imediat dupa 1989).
Traim intr-o Europa Unita, in care deviza ne este "Unitate prin Diversitate" si avem interese comune. Mai ales, cu vecinii maghiari si bulgari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)