duminică, 4 octombrie 2015

Lista Crese si Gradinite - Ambio

Site-ul Ambio.ro a fost creat din dorinta de a-i ajuta pe parintii din Bucuresti si Ilfov sa isi gaseasca cea mai buna cresa sau gradinita pentru copiii lor. Scopul principal al celor din spatele acestui portal interesant este sa centralizeze ofertele pentru crese si gradinitele de stat din Bucuresti si Ilfov. Prin aceasta metoda, se faciliteaza obtinerea unor informatii bine structurate si se scurteaza timpul (fizic) de deplasare la toate locatiile acestor crese si gradinite, avand in vedere  faptul ca oferta educationala din Bucuresti si imprejurimi este destul de vasta.


In acest articol imi propun sa dau cateva sugestii despre cum sa va gasiti gradinita sau cresa potrivita pentru copilul fiecaruia. Ambio va pune la dispozitie atat descrieri si detalii pentru fiecare gradinita cat si pareri si comentarii ale parintilor. Pe baza tuturor acestor informatii, dumneavoastra veti putea alege mai usor acele gradinite pe care doriti sa le vizitati sau, de ce nu, chiar gradinita pe care o considerati potrivita pentru copilul dumneavoastra.


Care este diferenta intre gradinitele autorizate si cele acreditate ?
Parintii interesati, trebuie sa stie, ca o gradinita autorizata este la fel de buna ca una acreditata, ambele functionand legal. Totusi, trebuie avut in considerare faptul ca o gradinita autorizata este obligata sa solicite acreditarea in cel mult 2 ani de la data absolvirii primei promotii, sub sanctiunea ridicarii autorizatiei de functionare provizorie. Avand in vedere toate aceste aspecte, se recomanda ca, inainte de a va inscrie copilul la o gradinita, sa solicitati reprezentantilor gradinitei respective documentul de autorizare/acreditare.


Cadrul legal din Romania precizeaza faptul ca gradinitele au dreptul sa functioneze daca sunt autorizate sau acreditate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP). Autorizarea este o etapa intermediara in obtinerea acreditarii, o gradinita neputand obtine acreditarea decat dupa incheierea unui ciclu de scolarizare. O gradinita autorizata este acea gradinita care a fost evaluata de catre ARACIP iar in urma acestei evaluari, a primit o autorizatie de functionare provizorie. Dupa incheierea unui ciclu de scolarizare, gradinita autorizata este obligata sa solicite acreditarea.


Cum se monitorizeaza verificarea/moderarea informatiilor publicate pe site-ul Ambio ?
Un aspect pozitiv, il constituie inlaturarea oricaror manifestari de tip spam. Aceasta se realizeaza prin verificarea/moderarea informatiilor pe care utilizatorii, fie ei reprezentanti ai unor furnizori de servicii educationale sau beneficiari ai acestor servicii, doresc sa le publice pe site-ul Ambio are ca scop inlaturarea informatiilor evident incorecte. Reprezentantii furnizorilor de servicii educationale trebuie sa tina cont de urmatoarele reguli :


1. crearea unui cont se va face folosind o adresa de e-mail oficiala a institutiei/furnizorului de servicii pe care utilizatorul o/il reprezinta. Pentru adaugarea unei oferte educationale, este necesara crearea unui cont, din care utilizatorul va putea introduce/modifica/adauga ulterior informatii. Inainte de a fi publicate pe site-ul Ambio, informatiile vor fi verificate de Administrator, care va opera modificari, atunci cand acestea sunt necesare.


2. oferta educationala poate fi modificata de catre Administrator atunci cand informatiile oferite sunt evident incorecte, neadecvate, redundante, cand informatiile au fost introduse cu greseli gramaticale si/sau ori de cate ori Administratorul considera ca acest lucru este necesar pentru ca utilizatorul final sa aiba parte de o experienta cat mai placuta pe site-ul Ambio.


3. daca reprezentantul unui furnizor de servicii educationale declara ca detine acreditare/autorizare de functionare, acest lucru va fi verificat de catre Administrator pe site-ul ARACIP; in cazul in care se demonstreaza ca reprezentantul furnizorului de servicii educationale nu detine acreditarea/autorizarea pe care sustine ca o detine, Administratorul isi rezerva dreptul de a opera modificarile necesare in oferta educationale sau de a nu posta oferta pe site-ul Ambio.


 4. reprezentantul furnizorului de servicii educationale isi asuma obligatia de a modifica oferta educationala publicata pe site-ul Ambio de fiecare data cand acest lucru este necesar. El este responsabil de orice informatie pe care care o introduce spre publicare pe site-ul Ambio. Ofertele educationale nu pot fi publicate in alta limba decat in limba romana.


Concluzii : in urma parcurgerii informatiilor oferite de acest portal. Ambio.ro nu e doar o pagina de internet, asa cum stim (unii dintre noi) in acceptiunea clasica a acestui termen, pentru un utilizator obisnuit. Dupa o analiza atenta, va pot spune, ca acest portal cu gradinite si crese este mai mult o comunitate online formata din parinti proactivi si reprezentanti ai creselor si gradinitelor care stiu cat de importanta este comunicarea cu parintii. Pana la forma actuala a acestui site, s-a lucrat destul de mult, rezulatul final fiind unul excelent. Ma refer, la aspectul aerisit, meniurile prietenoase si bine concepute pentru a nu te plictisi pe site si a gasi informatia precisa.

3 comentarii:

  1. Grea alegere pentru orice părinte! Eu, în alegerea creșei, am pus zâmbetul copilului mai presus de orice altă informație. Știu că au grijă de ea cei mai blânzi oameni pe care i-am cunoscut în ultimul timp. Deci, a nu se ignora instinctele primare :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @Iulia : ma bucur pentru ca iti zambeste copilul si ai instincte bune :)
    m-ai facut curios, cum ai reusit sa gasesti o asemenea cresa ?
    ai primit recomandari din partea unor rude, colegi sau din familie ?
    te-a ajutat cu ceva, internetul prin recenzii / advertoriale citite ?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Iulia : ma bucur pentru ca iti zambeste copilul si ai instincte bune :)
    m-ai facut curios, cum ai reusit sa gasesti o asemenea cresa ?
    ai primit recomandari din partea unor rude, colegi sau din familie ?
    te-a ajutat internetul, prin recenzii / advertoriale citite ?

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)