marți, 20 august 2013

Regele tiganilor, perdele de fum si strategii politice ..

Traian Basescu a supradimensionat comunitatea tiganilor si a speculat dpdv electoral orice aparitie publica. Personaje certate cu legea s-au afisat public alaturi de Traian Basescu pentru a primi protectie si favoruri, intorcandu-i voturi la schimb. Amintiti-va de baile de multime facute de Basescu impreuna cu personajul mafiot Bercea Mondialul : aflat acum dupa gratii, executand  7 ani inchisoare.


In acest context, Regele Mihai nu trebuie introdus intr-o comparatie cu "regele tiganilor". Desi, Florin Cioaba avea o imagine publica destul de buna si a fost un bun reprezentant al comunitatii. Regele e doar unul : momentan, ii spunem Regele Mihai ! Peste ceva timp, poate ii vom spune altfel. Ca sa intelegeti la ce ma refer, va trimit un pic inapoi in timp pe acest blog, catre un articol ce l-am scris in 2008.


Cititi un interviu cu cel care cred ca va urma la tronul Casei Regale a Romaniei : Printul Nicolae. De atunci, s-au facut eforturi pozitive dpdv al imaginii Casei Regale a Romaniei. Desi, poporul roman inca nu e pregatit sa revina la aceasta forma de conducere si sa mergem catre normalitate, demnitate, respect. Catre o restauratie, de vreme ce traditia constitutionala a Romaniei e Monarhia - inlaturata abuziv de regimul comunist ..


"Regele tiganilor" Florin Cioaba a decedat acum cateva zile intr-un spital din Turcia unde a suferit cateva complicatii dupa o operatie. Liderii tiganilor incearca sa se agate absurd de un malpraxis, de vreme ce doctorii turci nu aveau cum sa le garanteze reusita operatiei si nici nu il puteau trimite in Romania. Totusi, pretul cerut de administratorul spitalului este unul absurd, ceea ce face aceasta poveste chiar savuroasa.


Au urmat, lucruri firesti, atat pentru tigani cat si pentru turci : obisnuiti cu targuiala frecventa la taraba sau in bazar. Suma de 300.00 dolari ceruta initial a fost precum o supralicitare a turcilor ca sa aiba de unde negocia si scadea pretul final. Fostul rege al tiganilor va fii adus in tara si bocit 30 de zile de comunitatea tiganilor. Doliu national, ar fii urmatoarea "decizie inteleapta" a lui Traian Basescu, la rugamintele Elenei Basescu.


Qui prodest ? Ultimele declaratii publice ale lui Traian Basescu demonstreaza ca doreste sa acumuleze capital politic. Questiunea trebuie conexata cu recenta declaratie anti Laszlo Tokes a lui Traian Basescu care a trecut peste ajutorul oferit la referenduum-ul de suspendare de catre pastorul reformat. Totusi, Basescu nu mai poate candida si e interesant de vazut cui va transfera eventuale procente acumulate ?


Basescu stie ca nu mai are de unde scoate voturi /pentru formatiunea politica ce o moseste - Miscarea Populara. Prin urmare, aspira voturi de la tigani si de la un electorat roman extremist aflat in adormire dupa disparitia din arena a lui WC Tudor si Gigi Becali. Este clar, Traian Basescu are toate sansele sa-i puna bazele doctrinare si va fii un teoretician pentru viitorul partid de dreapta ce il va crea in Romania :)


In loc de final : observam un nou episod cu tenta evidenta de manipulare din partea unor "baieti destepti". O noua "perdea de fum" aruncata romanilor incapabili sa discearna adevaratele probleme ale tarii ori capete incoronate cu care sa ne mandrim. Sunt amestecate persoane, caractere, titluri grandioase precum intr-un malaxor. Asteptam un Live de la inmormantarea ce ar trebui mutata in prime time ..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)