vineri, 9 august 2013

Steaua, Petrolul, Astra, Pandurii : Romania in Champions League si Uefa Cup


Steaua Bucuresti s-a calificat ieri seara (miercuri) in Champions League dupa 2-0 si 1-1 in dubla mansa cu echipa Dinamo Tbilisi. In aceasta seara (joi) alte 3 echipe din Romania au obtinut calificarea in faza urmatoare in UEFA CUP ! Aceasta performanta va insemna cresterea coeficientului Romaniei, un lucru imbucurator.


Petrolul Ploiesti a invins in deplasare cu 2-1 (dupa 1-1 in tur) pe Vitesse Arnhem : o echipa olandeza vaduvita de vanzarea a 2 jucatori exponentiali in campionate mai puternice. Pin aceasta, am reusit sa ne luam o noua revansa in fata fotbalului olandez, dupa ce Steaua a invins si elimiinat pe Ajax Amsterdam in sezonul trecut al UEFA CUP.


Eroul meciului a fost Gicu Grozav care a marcat in ultimul minut de joc la scorul de 1-1 cand meciul urma sa intre in prelungiri. A fost un gol marcat din lovitura libera de la 20 m executata foarte bine. Dupa ce intr-un meci din campionat contra Pandurilor, Grozav a ratat un penalty in finalul meciului. Atunci a avut o executie in bataie de joc : o scarita (cu sorici si zgarci) peste portar slab executata si intuita de gloakeeper-ul din Targiu Jiu.


Pandurii Targu-Jiu a reusit o victorie extrem de pretioasa : tot 2-1, in deplasare, cu o echipa puternica : Hapoel Tel Aviv - redutabila pe teren propriu si cu mare experienta in UEFA CUP.


Astra Giurgiu avea deja o liniste dupa ce in tur a invins in deplasare pe Trencin din Slovacia cu 3-1. In aceasta seara, ei au terminat la egalitate cu cehii, scor 2-2, calificandu-se in faza superioara.


Felicitari si jucatorilor romani - fostii stelisti Raul Rusescu (Sevilla) care a marcat 2 goluri si Banel Nicolita (St. Etienne) a marcat 1 gol in competiile europene pentru echipele lor.


BREAKING NEWS : o stire de ultima ora data pe surse ne anunta o veste imbucuratoare : pentru 2 echipe romanesti insignifiante si incapabile de a se califica in competitiile europene de foarte multi ani. UEFA ar putea lua in discutie o hotarare istorica. Decizia vine in intampinarea dorintei pusa inca din 1990 de dinamo si rapid pentru a auzi muzica din Champions League.


Ele ar avea sansa uriasa si unica sa joace in cele 15 minute cat tine publicitatea le TV. Aceasta "na-ti-o tie, da-mi-o mie" (d)intre dinamo si rapid ar putea fii programata in pauza meciurilor echipei ‪Steaua Bucuresti din grupa cu : Fc Barcelona, Bayern Munchen‬ si Juventus Torino‬. Perfect si pentru stelistii care isi scot o noua bere rece de la frigider pentru repriza a doua :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)