marți, 15 septembrie 2009

RIP : Nicu CONSTANTIN

Azi dupa amiaza ne-a parasit si marele actor roman Nicu CONSTANTIN ! Actorul a încetat, azi, din viaţă, la ora 16.50, la Spitalul Militar, după o suferinţă de aproape 4 luni. Artistul în vârstă de 70 de ani a fost internat pe 11 mai la Spitalul Militar Central din Bucureşti, din cauza unei afecţiuni pulmonare severe.


La începutul lunii iulie, medicii au vrut să îl transfere de la reanimare la o secţie medicală obişnuită, însă starea lui de sănătate era oscilantă şi au hotărât să îl menţină în secţia ATI. Dobrogeanul Nicu Constantin era originar din Eforie Sud, din părinţi cu origini balcanice - mama lui s-a născut în Grecia, iar tatăl în Albania.





A absolvit, la Constanţa, cursurile Liceului de Marină, iar în Bucureşti a urmat Şcoala de Arte. În 2001, a fost desemnat cetăţean de onoare al localităţii natale şi, în acelaşi an, a fost distins cu Ordinul Cultural, clasa I. Până în anul 2000 a încântat publicul de pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", unde a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii, iar în perioada 1979-1982 a fost actor al Teatrului de Operetă "Ion Dacian".

Din palmaresul său mai fac parte peste 30 de filme de scurt şi lung metraj, 600 de emisiuni de radio şi peste 300 de emisiuni de televiziune. În 2005, în cadrul Galei Uniter, a primit premiul special pentru teatru de revistă, iar în 2006, premiul Uniter pentru întreaga activitate. Actorul a jucat, de-a lungul carierei, si in peste 20 de filme, printre care "Împuşcături pe portativ" (1966) - filmul său de debut, "Vin cicliştii" (1968), "Alo, aterizează strabunica" (1981), Secretul lui Bachus (1983), Muschetarii in vacanţă (1984), şi "Ministerul comediei" (1999).


10 comentarii:

  1. Astazi este intr-adevar o zi neagra pentru actorie. Nu pot sa nu observ cum incet, incet ne pierdem marile valori, iar in urma raman pitipoancele siliconate, cocalarii plini de lanturi de aur si mertane si cel mai vandut ziar din tara, Libertatea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Offtopic- apropo de ce scriai azi pe site-ul ZdV, sa vorbim cu purtatorul de cuvant de la ISJ. Ei bine, nu exista asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu sa-l ierte! Mare om ! Mai era si rapidist, de-al meu :-( Reiau aici si iti zic ca ai oricand unde sa te odihnesti cand ai cateva zile libere si vrei sa petreci prin Bucuresti. Te astept cu drag. Data viitoare stau mai mult, promit, pe unde ne vedem ! :-D

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Iulia : si cand te gandesti k recent s-au stins si Stefan Iordache, Ovidiu Iuliu Moldovan, Adrian Pintea, Colea Rautu, Ilarion Ciobanu, etc ... doar in ultimii vreo 2-3 ani maxim...

    RăspundețiȘtergere
  5. cat despre faptul ca iarasi ISJ nu are purtator de cuvant, imi aduc aminte cand m-ai anuntat tu despre asta. dupa care au angajat pe cineva, o tipa care mai lucrase prin presa. daca nu ma insel, la Diplomatic TV, ceva multi ani in urma.eu va inteleg, nu vreau sa intru in detalii de ce apare atat de des Dovleac in ZdV. dar, poate ar trebui cenzurati, unii dintre ei. inclusiv politicieni. cumva, pe modelul Realitatii Tv de acum 2-3 zile, dupa episodul ala cu Cretzuleasca. e vorba despre un parlamentar PSD - Nicolicea ce i-a zis ceva de mama realizatoarei si n-a vrut sa paraseasca emisiunea. Realitatea fiind nevoita sa intrerupa emisia si, efectiv, sa-l roage pe nesimtitul ala sa paraseasca studioul. Si, ala nu vroia...Iulia, scuzat sa-mi fie tonul si limbajul uneori mai licentios pe forumul ZdV ! Dar, m-am saturat de astfel de exemplare precum Bostan. Cu atat mai mult ca a fost, este sau s-a suspendat (naiba stie) prin PNL. Nu pot sa critic pe altii de la PSD (de ex) cand sunt destui jenibili si printre liberali.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alex, stiu ca Nicu Constantin era si-un mare rapidist, stiu si de acel imn cantat de el pt Rapid :-(cat despre o alta venire a noastra la Bucuresti, vom vedea. merci frumos pt amabilitatea ta.ne gandim daca vom veni la Concertul lui Ferry Corsten la Arenele Romane (in cort) undeva pe 10 octombrie. inca nu ne-am decis, eu si cei 2 amici ai mei, amatori de concerte si drumetii.stiu ca si tie nu ti-a venit usor sa ajungi atunci la Green Fest. plus ca erai si cu mandra, dar ne vom vedea si cu alte ocazii ;)bafta si succes in primul tau an de studentie :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @patrickdan, crede-ma ca si eu m-am saturat. Nu vrei sa stii cum astept ore in sir la usa si cum fuge prin spate ca un caine turbat! El s-a autoproclamat purtator de cuvant, daca poti sa crezi asa ceva!! Si cam atat despre asta, chiar nu are rost sa mai discut despre specimene ca Bostan pe marginea acestei postari triste.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iulia, regret ca dpdv profesional trebuie sa ai de a face cu astfel de specimene cum bine spui !uite, iti dau un contra-exemplu (un caz fericit de data asta) urmarind postul nostru local Realitatea Focsani ! este cazul CNAS unde au un purtator de cuvant ce apare in dese ocazii si mi se pare civilizata si europeana aceasta abordare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ei, lasa ca mandra a mai ramas, s-a intalnit cu nu stiu ce prieteni. Singura chestie e ca trec printr-o perioada foarte obosita pana=n noiembrie. Ah, da, incepe si facultatea. Perfect! :-))

    RăspundețiȘtergere
  10. nu-i bai, Alex ! Data viitoare poate e sub umbrela unei scoli a TNL sau o Academie Liberala. Daca nu, mai sunt conceret in Bucuresti !bafta in primul tau an ;)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)