vineri, 4 septembrie 2009

Tuborg Green Fest 2009 Romania !




Asadar, azi mergem la "Tuborg Fest" in aceeasi locatie unde a prestat Madonna, saptamana trecuta: Parcul Izvor.  La naiba-n puii mei, sper sa nu mai fie atat de mult praf.
Merg pentru a urmari una din formatiile mele favorite, bine-cunoscuta pentru faptul ca presteaza doar Concerte LIVE
Este vorba despre CHICANE - trupa care am descoperit-o la sfarsitul anilor de liceu, pentru cateva piese ce le consider etalon pentru musica trance.
Doua (2) dintre ele sunt printre piesele mele favorite (all time) : "SALTWATER" si "OFFSHORE" !


Dincolo de proiectele de studio, Chicane este un concept muzical inedit, ce a reusit sa-si impresioneze fanii cu show-uri live senzationale, incluzand interpretari complexe din partea a diferiti solisti vocali, chitaristi, tobosari si chiar flautisti
Avand la CV concerte pe scenele unora dintre cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Glastonbury, Creamfields sau Roskilde), Chicane a depasit limitele muzicii electronice, transformand-se intr-o adevarata experienta LIVE. Asta e si motivul pentru care am ales sa dau azi o fuga la Bucale, ratand precedenta lor venire in Romania, anul trecut la Sala Polivalenta.

CHICANE este unul dintre cele mai celebre (putin fortata exprimarea) proiecte muzicale electro-dance, supranumit "Parintele Imnurilor din IBIZA". E reprezentat de Nicholas Bracegirdle, unul dintre cei mai bine cotati producatori si compozitori din lume la acest moment. Stilul lor e puternic influentat de muzica unor mari artisti precum Jean Michel Jarre sau Vangelis, artisti ce-i ascult cu placere de prin liceu. Interesant e cati s-au inspirat de la JM Jarre, nu doar Chicane, dar si Armin van Buuren.

Nick a pus definitiv Chicane pe harta muzicii dance odata cu lansarea single-ului “Offshore”, considerat de catre fani si critici o piesa clasica a genului. Piesa a ocupat locul 1 in topurile dance din Marea Britanie si a fost inclusa pe cele mai importante compilatii dance din Ibiza, si pe albumul de debut Chicane - "Far From the Maddening Crowds”, devenit ulterior unul dintre cele mai cautate materiale electro-dance din lume.
Albumele lansate ulterior au transformat Chicane intr-un nume de referinta pentru industria muzicala europeana, alaturi de celebrele : “Saltwater”, “Don’t Give Up” (cu Bryan Adams), "Stoned in Love" (cu Tom Jones) sau "Bruised Water" (cu Natasha Bedingfield).


Am inteles, din partea organizatorilor, ca "Tuborg Green Fest", dpdv tehnic, inseamna 5 luni de pregatiri, o echipa de peste 50 de oameni care au planificat fiecare detaliu al evenimentului, showuri spectaculoase, 15 sortimente de beri internationale, 200 de metri de baruri, peste 50.000 de spectatori asteptati in cele 3 zile de eveniment si mii de litri de bere bauta.
In ceea ce priveste preferintele artistilor, totul se poate rezuma in 3 cuvinte: reduce, refoloseste si recicleaza ! In zona de backstage totul va fi „eco-friendly”, incepand de la servetele din hartie reciclata, pana la vesela reutilizabila si evitarea oricaror obiecte din plastic si polistiren.


Acuma, ultima traznaie, ce va putea fi experimentata, cu ocazia acestui concert. Cei care s-au saturat de rave-uri zgomotoase si de party-uri cu boxele la maxim, vor avea ocazia sa experimenteze senzatiile Silent Disco, in primele 2 zile ale festivalului (4 si 5 septembrie) in cortul Silent Disco special amenajat din Parcul Izvor. 
Prezente la cele mai importante festivaluri din lume, party-urile Silent Disco sunt ''petreceri in liniste'', unde muzica poate fi ascultata doar de cei care poarta casti audio wireless, ceilalti privind amuzati de pe margine cum lumea danseaza si fredoneaza pe ritmurile din casti. Adevarul e ca, daca-i privesti, zici ca-s dusi cu pluta :)) Va asigur, e ceva super misto, o premiera pentru Romanica noastra atat de conservatoare..

Si mai distractiv pentru ''spectatori'' e faptul ca muzica poate fi pusa de mai multi DJ, folosind 2 canale diferite de difuzare, participantii avand astfel sansa de a alege exact ceea ce vor sa asculte, sa danseze si sa cante: dance, disco, pop, salsa, house. Asa-i, nu-s manele...
In primele 2 zile ale festivalului, dupa ultimul concert al serii, doi dintre cei mai buni si cunoscuti deejay rezidenti ai Silent Disco vor prelua stafeta ditractiei: NO dj si Tony Carlos. Sincer, n-am auzit de astia, da' nu asta e important, ci sensatia de a experimenta ceva nou.
Urmariti clipul de mai jos ! Am cautat, ceva care sa surprinda  cateva miscari mai "funny", printre cele nu foarte multe clipuri de acest gen existente pe Iutub. Cred ca e o secventa elocventa, tipu' din filmulet e belea :))

3 comentarii:

  1. Daaaa Chicane!! chiar acum am o melodie pusa la tel. ca ringtone :) Nu exista zi in care sa nu ascult the Chicane music.

    RăspundețiȘtergere
  2. hmm, pot ghici Mihaela ?Poppiholla, ultimul single ? chiar is curios...

    RăspundețiȘtergere
  3. eu ce sa mai zic, e trupa mea favorita si, asta am putut sa mi-o intaresc aseara, mergand la Concert.am batut sepcial 200 de km, cu bunul meu prieten de concerte si drumetii, Bogdan, special pt CHICANE !am vazut si ce inseamna sa faci un LIVE, incomparabil cu orice set al oricarui DJ.spun asta desi, merg destul de des la concertele din Romania, unde vin DJ care inseaman ceva in musica actuala...NU se compara un set mixat chiar si de ARMIN sau TIESTO (cei mai importanti DJ din ultimii 5-10ani) cu ce a facut CHICANE aseara. prezenta instrumentelor e incomparabil mai placuta auzului...plus ca ne-au incantat cu melodiile ce i-au consacrat : SALTWATER, OFFSHORE, BRUISED WATER, HALCYON. pana la mai actualele POPPIHOLLA sau HIDDING ALL THE STARS (prezenta pe ultimul A STATE OF TRANCE - 420 al lui ARMIN van BUUREN ca si "piesa favorita" a acestuia...cele bune si ma bucur ca ne place amandurora CHICANE ;)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)