joi, 24 septembrie 2009

PSD Vrancea : Geoana vs Oprescu !

Tensiunea care mocneste in PSD, legata de intrarea in cursa a Doctorului Oprescu si punerea lui Geoana in postura de "looser" si de a NU intra in turul 2, a nascut si o harta a sustinerii lui Sorin Oprescu in cadrul PSD. Este vorba de un inscris care a pus pe jar conducerea din Kisellef. Conform acestuia, Mircea Geoana NU mai are sanse la turul 2 al prezidentialelor, facand un culoar favorabil lui Crin Antonescu (cel mai probabil) sau chiar lui Sorin Oprescu. In contextul apropiatei anuntari a candidaturii lui Sorin Oprescu la presedintie, se impune o evaluare a sprijinului potential - de natura organizatorica si institutionala - de care se va bucura Oprescu din partea organizatiilor PSD din tara. In constructia organizatorica se va miza in principal pe cei inlaturati, marginalizati sau nemultumiti de Mircea Geoana, care sunt in numar semnificativ si au o arie de influenta importanta.





Situatia din PSD Vrancea se prezinta astfel :

Marian Oprisan va fi constrans intre optiunea lui afisata pentru Geoana si interesele lui Miron Mitrea. Desi momentan, interesele lui Mitrea se orienteaza mai degraba catre PDL si Traian Basescu, datorita opozitiei lui Mitrea fata de Mircea Geoana exista sanse ca o buna parte din voturile PSD sa fie directionate fie catre Basescu (varianta mai radicala si mai greu de impus), fie catre Sorin Oprescu ca alternativa la Geoana.


In Vrancea, un factor suplimentar il reprezinta Cristian Dumitrescu, a carui sotie Corina Dumitrescu, este Rectorul Universitatii Dimitrie Cantemir, cu largi conexiuni politice. Tinand cont de legaturile lui Oprescu cu Universitatea Cantemir, Cristian si Corina Dumitrescu ar putea sustine candidatura lui Oprescu. De altfel, se pare ca se pregateste declararea lui Sorin Oprescu "doctor honoris causa" al Universitatii Cantemir. Corina Dumitrescu, desi consilier personal al ministrului educatiei, a aspirat la mai mult decat atat, la postul de ministru al justitiei, iar esecul de a-l obtine a introdus un grad de insatisfactie in raport cu actuala conducere a PSD.



6 comentarii:

  1. PSD se afa intr-o mare incurcatura. Se pare ca Oprescu are sanse mult mai mari decat Geoana iar scrisoare deschisa trimisa de Cozmanca a tulburat rau apele socialiste din PSD. Nu stiu cine are de castigat de aici, dar sigur de pierdut pierde Geoana. Romanilor care vor sa scape de Basescu nu le mai ramane decat o sansa: sa il voteze pe Crin Antonescu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt convins ca se intampla ceva ce spui tu. Nu sunt inca convins ce anume l-a manat in lupta pe Doctor? Nu cumva, de fapt, poate l-a manat si pe el tot El Capitan? Gandeste-te la asta. Intre timp, eu am propus in analiza mea asupra gestului presedintelui, doua directii de care ar trebui sa isi vada in continuare contracandidatii...

    RăspundețiȘtergere
  3. In PSD este mare dezorganizare....o parte il sustin pe Prostanac si o parte pe Oprescu. Oricum nici Geoana si nici Oprescu nu sunt solutii pentru romania ! Romania are nevoie de un om capabil , un om precum Crin Antonescu

    RăspundețiȘtergere
  4. @ "Tanar Liberal" : strict la qestiune : de "castigat" are DOAR Crin Antonescu, deocamdata !Precizare : ar putea "castiga" si Oprescu doar daca PSD face mutarea spectaculoasa (si, castigatoare, dupa parerea mea) in a-l propune pe Oprescu candidat in locul lui Geoana!Parerea mea : Oprescu nu va candida din partea PSD, el intra in cursa doar pt a imparti voturile PSD si a-i face culoar lui CRIN ! Altfel, dupa alegeri, Oprrscu se va intoarce la Primaria Generala si-si va continua treaba inca nefinalizata si, deloc spectaculoasa, pana acuma !Dar, va beneficia de sprijinul constant si neconditionat al viitorului Presedinte Antonescu ! Sa recunoastem, o mutare geniala din partea "unora" (nu dau detalii) !Te salut si te mai astept ! Bafta ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Codrin, am cunostinta de discutiile ceva mai pe ocolite legate de un posibil joc de culise intre Oprescu si Basescu ! momentan, nu am un raspuns coerent, argumentabil si, decat sa fac supozitii nefondate, mai bine ma abtin !legat de o eventuala intelegere intre Basescu (Premier) si Oprescu (Prezident), au mai circulat astfel de supozitii ! si, desi par fabulatii, dupa mine, o asemenea ipostaza va fi posibila in cazul in care : fie Base nu candideaza, fie Base nu intra in turul 2 ! nu stiu daca am raspuns la ce ai fi vrut tu sa detaliez, oricum, "agenda" e facuta si, nimeni nu mai discuta despre intrarea in cursa a lui Oprescu, afacerile fratelui Mircea Basescu si ale fiicelor lui Traian, legile prostitutiei/drogurilor usoare, imprumutul de la FMI, somajul galopant, etc !

    RăspundețiȘtergere
  6. Paula, sa speram ca bunul simt, argumentele si oamenii noi, vor triumfa, la aceste alegeri ! cei care au facut parte din sistem si din trecutul komunist, nu mai trebuie sa se afle la putere vreodata.Uichend placut, iti doresc ;)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)