joi, 2 aprilie 2009

Cocalarii din Focsani pe Youtube !




Obisnuiesc, sa urmaresc ce se mai posteaza pe Iutub, pardon pe Youtube ! Am cateva preferinte, in functie de "taguri" (etichete) printre care si "Focsani" ori "Vrancea".
Am observat un prestator de manele : Marius de la Focsani cu extrem de multe clipuri postate. Sa intelegem ca, la ora asta, e reprezentativ acest cantaret vocal instrumental, pentru Vrancea ? Se pare ca da, mai sunt si altii care-si "uploadeaza" clipuri acolo, din diferite motive.
Putem sta mult si bine sa cautam un clip interesant, care sa reprezinte Focsaniul si Vrancea, ne va lua ceva timp. E drept, sunt cateva incercari, destul de reusite, in puzderia de postari ale unor pustani teribilisti ce nu sunt reprezentativi pentru actuala generatie !

Ce vor acesti pustani, sincer, nu ne priveste, desi e clar pentru toata lumea ! Ca este prea multa libertate iarasi, nu trebuie sa ne deranjeze ! Nu suntem de acord dar nici nu putem interzice noi asta ! In ziua de azi, viata s-a tabloidizat, politica se face la televizor. Prime-time-ul, ratingul si publicitatea fiind luate in serios. Nu putem cere mass-mediei sa faca cultura, mai ales cand aceasta este, predominant, privata !
Nici prezenta in peisajul media a TVR Cultural, nu s-a dovedit a avea rezultate notabile ! In primul rand, nu stie sa comunice cu publicul, de la care ii cere taxa lunara obligatorie, o posibila reactie fiind aceea de repulsie pentru televiziunea de stat.

O minima cenzura ar trebui sa functioneze, plecand de la premisa ca unii nu au discernamant sa aleaga corect, conform intereselor personale, incat sa nu aduca atingere celuilalt. Banale bariere de 18 ani existente la unele siteuri, filme pe TV sau la vanzarea tigarilor si alcoolului minorilor, nu sunt respectate. Traim intr-o societate de consum, in care nu se face o ierarhie a valoriilor/calitatilor, fiecare fiind liber sa aleaga conform propriilor conceptii !

Revenind la Youtube, fiecare poate alege ce sa posteze, sa urmareasca si sa promoveze ! In fine, sunt cateva minime bariere, caz in care clipul e sters, primind o atentionare pe mail si un avertisment. Cum ramane cu restul clipurilor care, analizate fiind : instiga, provoaca, sperie ? Pai, atat timp cat produc trafic si sunt raspandite prin linkuri, promovand "canalul-gazda", sunt tolerate.

La un moment dat, un pusti complexat, frustrat ori, care nu reuseste sa socializeze suficient, va gasi de cuviinta sa-si ia telefonul mobil de ultima generatie (pe care nu-l apreciaza pentru a initia si primi apeluri ci pentru alte criterii) si sa filmeze grozavia altor amici, promitandu-le ca "le va posta pe Iutub" ! Apoi, vor da zeci de "Mass-uri" in lista de "Mess" incat sa vada si altii ce "cool" is ei !

Ii stim, sunt aceia care se intrec cu motoarele sau masinile modificate (tunate), la lasarea intunericului, pe arterele centrale ale oraselor, cei care fac farse unor cersatori, care lovesc pe unii mai neajutorati, unii care-si filmeaza dascalii cum sunt umiliti in fata clasei, care-si filmeaza piztipoanca cu care "si-o trage" - aratand cat is de virili. Pe multi dintre acestia i-am gasit cu totii in cautarile noastre pe Youtube, de cativa ani existand si o varianta romaneasca - Trilulilu (ala cu crocodilu').

Fiecare dintre noi e liber de a alege, a discerne si a consuma ! Depinde de fiecare, ce gusturi are !

6 comentarii:

  1. Da cautare Iordache Bostan si Tataranu, sa vezi ce de filmulete acolo, cu inspectorul scolar general ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Iulia : o sa fiu sincer : nu doar ca nu-mi place acest personaj, dar e jenibil. NU ma intreba dc e sustinut politic, eu il demiteam demult.la fel, nu-mi place ca e prezent prea des in paginile unor ziare, mai ales in unele pe care le citesc constant.luase odata o intelegere inteleapta, singura de cand paraziteaza acea institutie - aceea de a avea un purtator de cuvant, o doamna de la inspectorat. nu inteleg dc nu a lasat-o pe acea doamna sa discute cu presa, in continuare !ce sa zic, merci de sfat Iulia dar, cand ii vad pe unii precum : Iordache Dovleac-Bostan, Dumitru Dila de la OPC sau Ionel Duta de la DSV, sustinuti chiar de PNL, imi vine sa...mai bine nu zic !nu de alta dar in cazul celor 3 de mai sus, "sacosele" carate la Bucuresti, in diverse etape, i-au mentinut pe scaun, al naibii concidenta !in fine, scapa-v-om de dinozaurii astia si de cei care ii mentin, vine si vremea noastra !Uichend placut, zambete multe si soare mangaietor !

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Alex : salutare, mane !E democratie, ce sa-i faci ! NU e cel mai bun sistem, dar, deocamdata, singurul acceptabil !cum spunea si Tutea (scuzata-mi fie amintirea lui intr-un exemplu precum cel de fata) ... "democratia este sistemul care permite ecsistenta idiotului alaturi de geniu" !PS : Bafta la Congresul TNL de maine, din pacate nu voi participa, din cauza unor dureri musculare si la genunchi, ce m-au impiedicat sa joc alaturi de prietenii de la Ziarul de VN in acea competitie !Vor veni colegii mei si speram la obtinerea unui loc in Biroul National al TNL pt Presedintele Filialei VN ! Bafta lui Florin Alexe, desi i-am urat si personal, cand ne-a vizitat! Poate fi un alt fel de Presedinte al TNL, imi plac proiectele lui ! Singura chestie este ca nu s-au inteles in privinta lui Magor Csibi care merita mai mult !Bafta si distractie placuta, dupa Congres ! Oricum, nu ca sa votez veneam, ci sa discut cu cei pe care i-am cunoscut pe la Scolile de Vara, unele drumetii sau alte ocazii ! Se stie ca, la noi, socializarea de dupa evenimente, este cheia unor relatii de prietenie pastrate in timp !

    RăspundețiȘtergere
  4. La noi, purtatorii de cuvant sunt doar de forma. Singurele comunicate pe care le primim din partea dansei sunt despre concursuri scolare, la listele de intrebari raspunde evaziv si pe deasupra trimite stiri vechi de jumatate de an.

    RăspundețiȘtergere
  5. te inteleg, e si normal sa vrei ceva care sa intereseze, sa fie o informatie de interes public. doar ca, pe majoritatea, ne plictiseste Dovleacul ala.ar fi de dorit un purtator de cuvant priceput.sper sa se reglementeze si sa vina un om destoinic, cm probabil dl Dan Popoiu. desi Marean l-ar vrea pe dl Atarcicov. oricare, e de preferat !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)