miercuri, 15 aprilie 2009

Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul




Stim cu toti, ca "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" dar, dupa urmatorul clip, constat ca in tara asta metodele autohtone rezolva orice situatie de neprevazut ! Mai are rost sa ne (z)batem capul dupa un "brand de tara" ?
Multi, descriu romanii, ca fiind "descurcareti", "inventivi" sau "adaptabili" ! Uitati de Tutea si Cioran, Eliade, Brancusi si Grigorescu, Cuza, Ferdinand, Carol I !


Iata, ce putem prezenta intr-un "brand de tara" : justitie la TV (in prime-time, cu vot prin sms), manele insotite de mici si bere, stereotipuri si generalizari (o tara de hoti si de banditi, parlamentarii dorm, ba pe'a ma-tii), sportul national - scuipatul semintelor si datul cu parerea despre orice (indiferent ca nu ne pricepem si nu mergem la vot), etc ..

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=mz-yRwKw4Y8]

"Eterna si Fascinanta Romanie" a fost, din cate stiu, prima incercare de a crea un "brand de tara". O mega ecsrocherie a PSD, cu niste carti comandate prin Elvetia de nenea Costea. Intrebati-l pe Iliescu, stie mai bine.
De atunci, cateva reclame (incercari palide) cu Bucovina (firma lui Haisam ce sponsoriza PD) si Manastirile, bla-bla-uri cu salvarea Deltei ori Transilvania (Dracula si-un castel prafuit).
Oare se va gasi vreo minte inteleapta (nu G.M.P. lui Felix Tataru sau I.C.R.-ul lui Patapievici) prin care sa pacalim strainii sa-si cheltuie banii in Romanica ?

6 comentarii:

  1. Infrastructura la pamant este defectul nostru principal din acest punct de vedere. Daca am avea sosele de calitate, am avea si investitori si in concluzie, si turisti. Cine sa bage bani intr-o statiune unde se ajunge doar cu jeep-ul si unde omul nu are unde sa manance sau sa danseze si tot ce vede in jur sunt ruinele cladirilor comuniste?

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate, Iulia...komunismul e prezent in mentalitatile multora din spatiul public, in blocurile "cutie-de-chibrit" ridicate in Epoca de Aur, cartierele muncitoresti si strazile pline de gropi, cainii care ies de sub o scara si mizeria aruncata intre blocuri, in spaga de odinioara cu Kent iar azi cu verzisori.iar, despre autostrazi, situatia ar fi simpla daca ar avea vointa politica si sa-si asume modificarea Legii privind Expropierea pentru Cauze de Utilitate Publica !e una din cauzele principale, daca n-ar fi si altele cu substrat politic in legatura cu licitatiile si clauzele din contracte.de exemplu : cum poti sa accepti reabilitarea unui drum din bani publici tu, ordonator principal de credite, cand lucrarea NU respecta minime cerinte (minim 5 cm stratul de asfalt si nu 2 sau 3), cand firma se obliga sa refaca lucrarea pe aceiasi bani publici si NU pe propria cheltuiala ?dc lucrarile nu au termene de garantie de minim 5 ani ca in afara si se refuck anual, pe bani nostrii ?bine, is intrebari retorice, la chestiuni care nu se vor rezolva prea curand.altfel, cum ar mai manca o paine firmele politicienilor de la TOATE partidele politice, dependente de licitatii ?cum se face ca aproape toti politicienii isi fuck firme de constructie si obtin contracte (indiferent cine e la putere) pe bani publici privind refacerea unor drumuri ?cum poate sa costa un tarnacop de peste 20 ori valoarea lui (caz celebru in Primaria Focsani) ori acele calculatoare si imprimante (luate-n colimator acum cativa ani, care valorau inzecit) sau masinile institutiilor publice care fuck campanie electorala actorilor politici... 'ti-ar ai naibii, va bateti joc de tara asta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Omule,sper sa petreci cel mai frumos Paste alaturi de familie,prieteni.Sa devenim dupa aceasta sarbatoare mai puternici spiritual.Macar de dragul principiilor liberale pe care le reprezentam :D

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc frumos, Alex!Invierea Domnului sa aduca tie si celor dragi credinta, speranta si iubire ! pentru mine va fi un Paste asa cum mi-l doresc de multa vreme : Linistit !PS : sa nu vad coada de Iepure ca ma supar ! cei care asteapta cadoaie de la iepuras, sa se trezeasca cu un ou clocit !Moartea (prohodul) Domnului si Invierea Sa reprezinta etapele acestei Saptamani Luminate, a Patimilor ! Sa lasam deoparte alaturarea (nefericita) a "iepurelui" cu clare scopuri comerciale si marketingul sufocant in jurul acestui "simbol pagan", doar de dragul de a insela subliminal, cea mai sensibila categorie de "cumparatori" - copilasii !

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) ok, mi-a placut la nebunie. Nu stiu despre voi dar eu ma distrez in tara asta!P.S. Dan, nu mi-a iesit faza cu desenul de pe prima pagina. Cu ce gresesc?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Costin : intai de toate, salutare si multam fain de visita !Ne distram, satirizam, persiflam actorii din spatiul public dar, mai trebuie sa si facem ceva incat astfel de filmulete sa nu mai apara!Felicitari pt cum ati gandit voi blogul ! Foarte interesant si titlul, dupa filmul celebru al lui Orwell, care m-a marcat pe cand eram pustan.Blogul vostru il urmaresc atent, mai ales "Cusca Fecioarelor" ce mi-a adus cateva lucruri noi despre rolul si locul femeii in acea lume.Inteleg ca multi scrieti din afara tarii si observ o predilectie catre teme ce vizeaza Islamul.Personal, mi se pare o lume interesanta, cu tabuurile ei si, poate i-am intelege mai bine daca am citi/studia mai mult, ecsceptand fundamentalistii care, din ce inteleg eu, interpreteaza Coranul, dupa propria vointa.Cat despre acel desen, trebuie sa urmezi pasii descrisi tinand, IN PERMANENTA, OCHII INCHISI !La final, vei vedea un cerc luminos, in interiorul caruia, va aparea chipul LUI...Am cativa amici care mi-au confirmat ca le-a iesit, dupa cateva incercari. Nu e foarte complicat !Bafta, Costin !Te astept sa revii si cu alta ocazie. Sa-mi spui daca ti-a iesit faza cu desenul !;)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)