miercuri, 2 iulie 2008

PSD, Oprisan, Grupul de la Cluj





Marian Oprisan sustine ca Vasile Dancu trebuie dat afara din PSD daca nu va respecta decizia de dizolvare a organizatiei PSD Cluj. Este notoriu : intre Vasile Blaga & Emil Boc (PDL) si grupul Dancu-Rus-Puscas (PSD) e o relatie mai mult decat amicala, un non-combat intre cele 2 partide din Cluj. 
“Eu nu comentez imensele frustrări ale unor oameni care nu au fost în stare să câştige încrederea oamenilor din judeţul lor! Cei care au pierdut să plece acasă! Nu mă interesează cum ne califică domnul Dâncu pe noi, ei refuză să creadă că cetăţenii din judeţul lor nu dau 2 bani pe ei”, a declarat Marian Oprisan.

Se pare că excluderea din PSD este foarte aproape pentru Grupul de la Cluj. Ieri au existat mai multe discuţii între liderii partidului : între Miron Mitrea, aflat la Bucureşti şi Mircea Geoană, aflat la Atena, la Congresul Internaţionalei Socialiste. S-a conturat ideea potrivit căreia, la Consiliul Naţional al PSD din 11 iulie, clujenii ar putea să fie daţi afară din partid, “dacă nu se potolesc”.
La vârful PSD s-a acreditat însă şi ideea că, prin ieşirile sale, Vasile Dâncu urmăreşte cu bună ştiinţă să fie exclus din partid pentru a se victimiza. O altă ţintă a lui Dâncu, Ion Iliescu a declarat că “îl lasă rece tot ce spune Dâncu”. Iar, Marian Oprişan, unul dintre cei atacaţi, a cerut ca Vasile Dâncu şi colegii săi de la Cluj să fie excluşi din partid.

PS : mi se pare mie sau Miron Mitrea "Manivela" a ajuns sa dicteze din ce in ce mai mult in PSD, prin cele 2 trambite ale sale Radu Mazare si Marian Oprisan ? Ce-i drept, dintre toate "judetele rosii" : Constanta si Vrancea s-au mentinut intre primele iar baronii locali vor avea o putere din ce in ce mai mare. 
Descentralizarea prevazuta in vechea lege a adminstratiei publice locale, inlocuita din 2003 cu notiunea de "deconcentrare" (prin Legea nr.215), nu s-a petrecut acolo unde trebuia. Inspre eficienta functionare a serviciilor publice locale, a institutiilor si autoritatilor publice deconcentrate. Insa, functioneaza prin transferul de putere de la centru catre filiale, in spatiul politic romanesc, crescand autoritatea unora dintre liderii locali.
Este un fapt ce-l va avantaja mult pe Marian Oprisan, fata de care nu mai pot carti prea multi lideri locali ai PSD. Cu atat mai mult Vasile Dancu sau Ioan Rus. Acum, e vremea unora precum Mazare, Oprisan, Liviu Dragnea, in PSD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)