duminică, 13 iulie 2008

SKIMMing and PISHing !

E sezonul concediilor si, oricand, aflati la mare, avem nevoie de cativa banuti in plus, neavandu-i "cash", preferam sa ii tinem pe card, acolo unde multi primesc si leafa. Ca atare, focsaneanul aflat la mare, da o fuga prin Constanta si, eventual de la unul din bancomatele din orasul lui Ovidiu, scoate ceva marafeti.
Recomanarea mea este sa mergeti pe Strada Stefan cel Mare, aflata in preajma Magazinului Tomis (MALL Tomis) unde puteti gasi bancomatele toturor bancilor. Odata aflati in fata bancomatului, trebuie sa aveti in vedere ca, de la începutul acestui an, fraudele de tip skimming şi pishing au cunoscut o creştere exponenţială. Pentru a înţelege mai bine atacurile la care putem fi supuşi, iata o descriere a două dintre modurile de operare ale infractorilor.

Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, sunt folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit.
Phishing-ul se bazează pe crearea unor pagini web false şi transmiterea de mesaje către diverse persoane în scopul obţinerii unor date de identitate pentru Internet sau cărţi de credit. Odată obţinute aceste informaţii despre cărţile de credit, conturi de utilizatori, conturi de e-banking, acestea pot fi folosite cu uşurinţă pentru plata unor servicii sau pentru achiziţionarea de bunuri prin Internet, efectuarea de transferuri de bani sau folosirea identităţii celui ale cărui date au fost furate.

Pentru a nu fi ţinta acestor atacuri, este indicat sa : 
- nu accesaţi linkul transmis în conţinutul email-ului
- verificaţi în browser numele site-ului, pentru a observa diferenţa faţă de site-ul original
- contactaţi banca sau instituţia financiară pentru a verifica dacă au transmis astfel de mesaje (în politica băncilor nu se practică astfel de procedee pentru solicitarea datelor confidenţiale)
- nu divulgaţi niciodată datele confidenţiale despre conturile de card (număr de card, data expirării, codul PIN) sau userul şi parola aferente conturilor de e-banking
- nu divulgaţi codul PIN nimănui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)