luni, 21 iulie 2008

Liberty Parade 2008 Romania !



[youtube http://www.youtube.com/watch?v=XEn1fTGBDq8&hl=]


Peste 50.000 de tineri au petrecut sâmbătă noaptea pe plaja din Saturn, la Liberty Arena, potrivit estimărilor organizatorilor. Veniţi din toată România şi chiar din ţările vecine, oamenii au început să se reverse pe Liberty Parade Arena după ora 20.30, când şi caravana celor trei camioane, plecate la ora 17.00 din Olimp, a ajuns în Saturn.

Cele 3 camioane ale Liberty Parade, pline-ochi cu iubitori ai muzicii house, însoţite de câteva sute de tineri care au mers pe jos, au străbătut staţiunile Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus şi Saturn, iar tinerilor li l-a adăugat, pe parcurs, şi un număr impresionant de turişti, atraşi de ineditul spectacol. După aproape patru ore de mărşăluit prin staţiuni se adunaseră deja câteva mii de participanţi coloraţi, plini de viaţă şi încă neobosiţi, care dansau în ritmurile muzicii mixate pe camioane de Christian Green, Liviu Hodor, Vika Jigulina, Vlad Oltean, Emil Lassaria, Paul Damixie, Liquid şi NTFO.

Pe plajă s-a ajuns în jurul orei 21.30, însă muzica şi luminile s-au revărsat, cu 200 de KW, după ora 22.30. Invitaţii în concert i-au electrizat pe participanţi - nimeni nu s-a mai odihnit până a doua zi dimineaţă. S-a dansat non-stop, s-a fluierat şi s-a cântat până la primele raze ale soarelui. Spaţiul îngrădit al Liberty Parade Arena a devenit, în maximum o oră, arhiplin, în timp ce pe scenă Lucian Bărbulescu şi apoi DJ Andi de la Vibe FM încălzeau publicul.

La ora 22.00, pupitrul a fost preluat de Vali Bărbulescu şi toată producţia de lumini, lasere şi ecrane a izbucnit deodată, smulgând urale din zecile de mii de piepturi. Au urmat DJ Allen şi DJ Optick, fiecare cu un show de zile mari, apreciat de publicul care răspundea la fiecare beat, vibraţie şi schimbare de ritm. La ora 1.00, mulţimea nu mai încăpea deja în spaţiul îngrădit, aşa că accesul a fost oprit de jandarmi.

Nu s-a descurajat nimeni, mulţimea formând două „anexe“ „Liberty Parade Arena“ de-o parte şi de alta a scenei, în afara îngrădirii. Suprafaţa evenimentului a crescut la aproape 30.000 de metri pătraţi.

Pe scenă a urcat Carl Kennedy, cu piese ceva mai comerciale, foarte melodioase. Kennedy nu s-a dat jos de pe scenă până la 6.00 dimineaţa, rămânând alături de DJ-ii români încă trei ore după ce şi-a încheiat programul. 
De la ora 3.00 a preluat platanele Dennis Ruyer de la Dance Department. Ruyer a stat şi el două ore pe scenă şi a încheiat cu „Romania, I love you!“. 
DJ Pagal a ţinut Liberty Parade până la 6.00 dimineaţa, cu o plajă tot foarte plină. Soarele a răsărit peste cel puţin 10.000 de oameni aflaţi încă în faţa scenei. Faptul că scena a fost de două ori mai mare decât la ediţiile precedente, ajungând la „dimensiunile unui portavion“, iar puterea sunetului şi a luminilor laser a fost destul de mare încât să străbată distanţa până la 2 Mai şi Vama Veche.


Circulaţia în zonă a fost restricţionată la trecerea caravanei, iar fluxul mare de autovehicule (în sudul litoralului au fost circa 150.000 de turişti, la hoteluri şi particulari) a creat blocaje de minute bune în trafic. Tocmai pentru a nu congestiona şi mai mult circulaţia, organizatorii au acceptat devierea caravanei printr-un drum ocolitor, între Cap Aurora şi Venus. 
Forţele de ordine s-au ţinut de cuvânt: toată lumea a fost legitimată la punctele de intrare în arena de pe plajă. Deşi au fost sfătuiţi să nu consume băuturi alcoolice, tinerii au reuşit şi anul acesta să bată toate recordurile în materie. În trecerea lor prin staţiuni, precum şi pe plajă, au lăsat în urmă tone de sticle, PET-uri şi doze de alcool.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)