vineri, 22 februarie 2008

Politica Mioritica cu PDL

Dupa telenovela din jurul interventiei lui Murgeanu pe langa Emil Boc, pentru ca "fata lu' tata" (Elena Basescu) sa nu aibe concurenta interna pt functia de Secretar al juniorilor de la PD-L, am ajuns aproape de final. Concluziile nu sunt deloc favorabile pt PD-L. Pentru a nu se târâi toată campania electorală cu eticheta de „partid de securişti“, ar trebui să-l dea afară pe viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu.


Murgeanu, care a avut un angajament cu Securitatea, înregistrează pe şest conversaţii private cu cei care o contestă pe Elena Băsescu. Aceasta creează impresia că, deşi sunt relativ puţini, foştii securişti şi turnători au o influenţă remarcabilă în PD-L.

E clar că Bogdan Boza, contracandidatul EleneiBăsescu la funcţia de secretar general al organizaţiei de tineret, nu voia decât scandal. De la bun început, singurul său program politic a fost să toace familia Băsescu. Boza este doar o parte din nucleul care contestă influenţa preşedintelui României asupra fostei sale formaţiuni politice.


Dacă cei din PD-L aveau habar despre cum funcţionează presa, îl lăsau în pace, fiindcă nu aveau cum să controleze scandalul dpdv mediatic. Dar decizia lui Murgeanu de a-l înregistra pe Boza şi de a recunoaşte, ulterior, acest gest mârşav a compromis PD-L. Elena Băsescu, vinovat fără vină, s-a ales cu imaginea făcută ţăndări. E clar ca aceste practici securiste sunt obişnuite în PD-L.


Gestul lui Murgeanu nu este o simplă poveste a unui politician care şi-a pierdut cumpătul şi a acţionat aiurea. El face parte dintr-un puzzle, care conturează, din ce în ce mai clar, imaginea unui partid aflat tot mai departe de idealurile pe care le propovăduieşte. Emil Boc şi echipa lui nu au făcut decât să descentralizeze corupţia şi să o mute de la Bucureşti în provincie, la Cluj. În materie de securişti şi de corupţi, liderii PD-L au acelaşi comportament ca si PSD, în anii 2000-2004.


Scandalul declanşat de viceprimarul Capitalei poate provoca un cutremur în electoratul PD-L. O bună parte dintre cei care-l votează acum pe Băsescu provin din susţinătorii fostei Convenţii Democrate, sunt oameni care au stat în Piaţa Universităţii şi îşi închipuie că principiile morale trebuie să fie aplicate şi în politică. Dezamagitii din PD-L pot migra, acum, către PSD sau PNL sau, atunci când vor fi alegeri, mulţi dintre cei pe care PD-L se bazează îşi vor lua familiile, se vor sui în maşină şi vor petrece un minunat weekend departe de orice secţie de votare.


PS 1 : interesant cum "se scapa" in afirmatii dl. Razvan Murgeanu, recunoscand ca intercepteaza si acum convorbirile telefonice. Recent, pe plaiurile vrancene, dl. Jean Vraciu - "senatorul umbrelutza", ruda cu dl.Murgeanu (fin sau nas, ceva pe acolo), "s-a scapat" si dansul cum ca dl. Sapunaru l-a "ajutat" pe dl. Jean Vraciu angajandu-i o ruda. Afirmatia a facut valva in presa vranceana si pe forumul Ziarului de Vrancea in ziua respectiva.


Nu mai ramane decat sa se scape cineva si sa ne spuna, de ecsemplu, ca in vara lui 2007, toata actiunea de debarcare a lui Marian Oprisan, a fost un joc prostesc al liberalilor, conservatorilor si ca decizia se luase demult pe linia Traian Basescu - ministrul de interne Vasile Blaga - senatorul Jean Vraciu - Prefectul Nelu Oprea. De parca nu am stii cu totii aceste detalii !


PS 2 : azi, la PSD : Revine ori nu Adrian Nastase pe o functie in cadrul partidului ? Ramane sa urmarim la editiile speciale ale TV de stiri. Cred ca revenirea lui Adrian Nastase va crea mare sukar in tabara lui Mircea Geoana.


Tot in curand se va decide si candidatul PSD la Primaria Generala a Capitalei. Personal, vad o competitie, intre Sorin Oprescu, Marean Vanghelie, Cristian Diaconescu si Victor Ponta. Trebuie sa avem in vedere extraordinara trambulina care o reprezinta obtinerea fotoliului de Primar al Capitalei, catre marea politica. Un capital urias de imagine ce il confera, in contxtul in care stanga - PSD nu a obtinut niciodata o asemenea pozitie.


De data asta PSD are o sansa destul de mare si, mergand pe ideea anterioara cu "trambulina" si "capitalul de imagine", l-as vedea pe Cristian Diaconescu cu ceva sanse. Sorin Oprescu ramane acelasi candidat puternic, in ciuda deselor incercari ale domniei sale de a ajunge Primar General, soldate cu esecuri, in anterioarele 2 incercari. Nu e de neglijat nici Marean Vanghelie, care are sanse ceva mai mari la Sectorul 5, decat la Primaria Generala. Alegatorii lui de la sector 5 s-ar putea simti "parasiti", in cazul unei optiuni pentru scaunul de edil-sef al Capitalei.


Ma gasiti si aici :)
www.Twitter.com/DanTrofin
www.Facebook.com/TrofinDan
www.Linkedin.com/in/DanTrofin
www.YouTube.com/user/ecstra
www.djPATRICKdan.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)