marți, 12 februarie 2008

Permis port arma la cadrele militare

Potrivit proiectului de lege, "cadrele militare în activitate pot purta şi în afara serviciului pistolul din dotare sau armamentul achiziţionat personal pentru autoapărare, precum şi pe cel primit în dar sau cu titlu de recompensă". Fără să fie necesară eliberarea unui permis de armă de către organele de poliţie. În plus, se arată în viitorul act normativ, că "militarii pot face uz de armă, pentru legitimă apărare sau în stare de necesitate, dacă lipseşte timpul necesar pentru aceasta". Există şi 2 articole referitoare la militarii străini aflaţi pe teritoriul României. Concluzia e ca militarii străini aflaţi în România pot trage fără somaţie, cu armele lor de serviciu, dacă se simt atacaţi, desi se află în timpul liber.



- Unul spune că "teritoriul României poate fi tranzitat de convoaie cu arme, muniţii şi tehnică militară, cu obligaţia ca acestea să fie escortate de Poliţia Militară şi să urmeze un traseu dinainte stabilit".

- În celălalt articol este stipulat că "membrii forţelor armate străine, prezenţi în România, pot face uz de armă în aceleaşi condiţii ca şi militarii români"



PS : Halucinanta propunerea : Mi se pare numai mie sau chiar au innebunit cei care au propus asa ceva ? E cazul sa ne cumparam si noi, cei care putem ajunge tintele unor labili, arme pt aparare ? Sa ne gandim la cate cazuri tragice de suicid au fost in armata, personal cred ca nebuni erau cei care au permis angajarea sau recrutarea acelor soldati. Eu de ei ma tem acum si de urmarile unor gesturi aflate in concordanta cu supararile, necazurile sau nervii necontrolati ai acelora. De ce nu ar tine mai bine acestia armele personale in rastel, sub paza si de ce sa le ia acasa ? Sau poate ca aceasta propunere legislativa nu va trece ? Parerile voastre ...


2 comentarii:

  1. poate ca ai dreptate, dar propunerea asta mi se pare ca face "misto" de noi...pe bune, sa ne inarmam si noi ?sau sa avem o mai mare grija fata de personalul militarizat din institutiile statului ?nasol o sa fie sa ai o familie in care sotul, de ex, lucreaza in militie sa zicem.cand o sa auzi certuri in acea familie...Doamne fereste, da te poti astepta la orice !Inclusiv ca un sot labil psihic sa foloseasca arma...

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)